Hier zijn de 2023-modellen van Harley-Davidson

Honderdtwintig jaar. Probeer dat maar eens met een bedrijf vol te houden. Als je dat doet, dan vier je je verjaardag in stijl. Harley-Davidson doet dat op zijn Harley-Davidsons: met de 2023-modellen. Die stuk voor stuk van ongekend niveau zijn.

Harley-Davidson in 2023: Amerikanen vieren 120e verjaardag in stijl

Er komt een hele line-up aan limited-edition jubileummodellen én drie nieuwe bikes. In de limited-edition line-up speelt de CVO Road Glide Limited Anniversary de hoofdrol, maar daarnaast staan er nog zes op het lijstje. Allemaal voorzien van de exclusieve 120th Anniversary-lak, -afwerkingen en -details. In de categorie nieuwe modellen gooit de brute Nightster Special hele hoge ogen. Let’s go. 

Harley-Davidson 2023, Hier zijn de 2023-modellen van <strong>Harley-Davidson</strong>
Foto: Harley-Davidson

CVO Road Glide Limited Anniversary

Allereerst de top-van-de-top: de CVO Road Glide Limited Anniversary. 120 jaar aan Harley-vakmanschap gestopt in een van de meest complexe lakschema’s ooit. Als basislaag heeft-ie Anniversary Black, maar daarop zijn vlakken in Heirloom Red aangebracht. Met daar omheen weer helderrode pinstripes én (subtiele) details die de kop en vleugels van een zwevende adelaar laten zien. Een en al iconisch op zijn Harleys, dus. Er komen slechts 1.500 van deze jongens op de markt, die – natuurlijk – worden genummerd op de tank.

Harley-Davidson 2023, Hier zijn de 2023-modellen van <strong>Harley-Davidson</strong>
Foto: Harley-Davidson

De ‘andere 6’

Voor zes andere limited-edition-modellen komt een speciale 120th Anniversary-lak in een ander lakschema. Een schema dat helemaal is geïnspireerd op de vroege Harley-Davidson-motorfietsen. Hier is glanzend Heirloom Red als basiskleur, ook omlijnd met een felrode pinstripe en voorzien van extra details, zoals een Art Deco adelaar-tankmedaillon. De 120th Anniversary-lak komt voor deze toppers:

  • Ultra Limited Anniversary
  • Tri Glide Ultra Anniversary
  • Street Glide Special Anniversary
  • Road Glide Special Anniversary
  • Fat Boy 114 Anniversary
  • Heritage Classic 114 Anniversary

Nieuwe modellen

Dan de nieuwe jongens. Harley-Davidson geeft de Breakout performance cruiser een update, er komt een nieuwe sportieve Nightster Special én de Freewheeler Trike wordt verduisterd.

Nightster Special

Eentje die bij ons direct in het oog springt: de Nightster Special. Met veel verbeteringen op het gebied van stijl en technologie van de Nightster. De Revolution® Max 975T V-Twin motor is getuned voor veel koppel bij lage toeren en levert serieuze prestaties.

Het broertje van de Sportster heeft het klassieke silhouet met 70’s-details, maar een modern vermogen – 95 Nm en 89 HP / 66 kW, Daarnaast kun je schakelen tussen Road, Rain en Sport, of je kunt gewoon je eigen favo rijmodus samenstellen. En om in het moderne te blijven: de Nightster heeft volledige LED-verlichting, een USB-oplaadpoort, standaard Cruise Control en een rond 4-inch groot LCD-scherm.

De Nightster Special is verkrijgbaar vanaf €21.795 en komt in de toffe kleuropties Black Denim, Vivid Black, Bright Billiard Blue en Industrial Yellow.

Harley-Davidson Breakout is terug

De Breakout is back. Maar dan met meer vermogen en een nieuwe styling van zijn lange chopperprofiel. Dat extra vermogen komt van de brute Milwaukee-Eight 117 V-Twin motor, wat zich uitbetaalt in 168 Nm en 102 HP / 76 kW. Tel daarbij de nieuwe chromen afwerkingen bij op en je hebt in Harleys woorden: ‘Stijl en vermogen waarmee je gezien wordt. Tot je gas geeft.’

De uitgezakte cruiser gaat over de toonbank vanaf €34.195 en komt in de kleuren Vivid Black, Black Denim, Baja Orange en Atlas Silver Metallic.

Harley-Davidson 2023
Foto: Harley-Davidson

 

Freewheeler krijgt blacked-out restyling

Dan het laatste beestje. Eentje met drie wielen. De bekende cruiser-geïnspireerde trike krijgt van Harley-Davidson eens zwart als afwerking in plaats van de eerdere heldere aspecten. We hebben het dan over de voorzijde, koplampnacelle, tankconsole, hand- en voetbediening, aandrijflijn en uitlaat. Een serieuze update, dus.

Met deze zwarte afwerking wordt de rauwe, hotrod-attitude nog meer in beeld gebracht. Om het helemaal extra kracht bij te zetten vervangen achteraan de 18-inch wielen de oude 15-inch wielen. Dat is nog eens écht op drie wielen rijden. De Freewheeler komt op de markt voor een vanafprijs van €42.495.

Dit is nog maar het begin van onze Amerikaanse boys. We weten zéker dat Harley-Davidson nog nog véél meer in zijn mars heeft voor 2023.

Harley-Davidson 2023, Hier zijn de 2023-modellen van <strong>Harley-Davidson</strong>
Foto: Harley-Davidson