Nostalgie in een nieuw H-D-jasje: de Electra Glide Highway King

Na de Electra Glide Revival en de Low Rider El Diablo brengt Harley-Davidson met de Icons-collectie een ode aan het vlaggenschip uit 1968, de Electra Glide Highway King.

Electra Glide Highway King

De Electra Glide werd geïntroduceerd in 1965 en was in ’68 zelfs één van de populairste Harley-Davidsons. De motor was vooral geliefd bij motorrijders die op zoek waren naar comfort. Deze motor kon worden besteld met een extra accessoiregroep, bestaande uit een windscherm, bagagerek, glasvezel, zadeltassen en valbeugels. En nu is-ie terug in een nieuw jasje.

, Nostalgie in een nieuw H-D-jasje: de <strong>Electra Glide Highway King</strong>
Foto: Pien Meppelink / Harley-Davidson

Icons Motorcycle Collection

Harley-Davidson presenteert voor het derde jaar op rij de Icons Collection, met slechts één productierun. Deze modellen zullen dus niet opnieuw worden geproduceerd. Elke motor uit de Icons Collection krijgt een uniek nummer en elke koper ontvangt een officieel echtheidscertificaat. Deze collectie is in het leven geroepen als eerbetoon aan de rijke geschiedenis en de iconische modellen van Harley-Davidson. De collectie is ook ontworpen om verzamelaars en liefhebbers de mogelijkheid te bieden om een exclusieve Harley-Davidson-fiets te bemachtigen.

Highway King

Deze Harley-Davidson met een Touring-frame doet zijn naam eer aan dankzij het ergonomische ontwerp en de ontspannen zithouding. Het zadel met verstelbare achtervering absorbeert schokken en trillingen, en het grote windscherm zorgt voor een rustige en ontspannen rijervaring.

De Harley-Davidson Electra Glide Highway King heeft een Milwaukee-Eight 114 V-Twin motor en kan worden geüpgraded met Harley-Davidson Screamin’ Eagle Stage Upgrade kits. Standaard beschikt hij over cruisecontrol, halogeen koplampen, ABS, tractiecontrole en voertuigbeheersing.

, Nostalgie in een nieuw H-D-jasje: de <strong>Electra Glide Highway King</strong>
Foto: Pien Meppelink / Harley-Davidson

Prijskaartje

De Highway King is verkrijgbaar in twee kleuren: Hi-Fi Magenta en Hi-Fi Orange. Van de Magenta zijn slechts 750 stuks beschikbaar en van de Orange 1000. Op de tank staat een nummerbadge gegraveerd en een Icons Collection-logo. De Hi-Fi Magenta is helaas uitverkocht, maar niet getreurd, de Hi-Fi Orange kan nog van jou zijn. Met een vanafprijs van €46.495 stap je weer terug in 1968.

LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…