Harley-Davidson Fast Johnnie: muscle car op twee wielen met legendarisch verhaal

CREDITS: Harley-Davidson

Street performance en een klassieke ’60s en ’70s paint job. Dit zijn de drie limited Sport Touring modellen van de Fast Johnnie Enthusiast Collection van Harley-Davidson.

De Harley-Davidson Fast Johnnie Enthusiast collection

Naast de Icons Motorcycle Collection komt Harley-Davidson ook met een hele vette Enthusiast Collection. De collectie is geïnspireerd op de Harley-Davidson community en viert de diversiteit, unieke achtergronden en interesses van de mensen die hier deel van uitmaken. Jaarlijks wordt er een nieuwe serie gelanceerd, waarbij dit jaar een bijzonder eerbetoon wordt gebracht aan de rijke racegeschiedenis van Harley-Davidson.

Fast Johnnie, <strong>Harley-Davidson Fast Johnnie:</strong> muscle car op twee wielen met legendarisch verhaal
Foto: Harley-Davidson

Fast Johnnie

Racelegende Lawrence Ray Weishaar kreeg in 1916 een contract van Harley-Davidson en werd lid van de ‘Wrecking Crew’. Hij stond bekend om zijn indrukwekkende prestaties en vertegenwoordigde Harley-Davidson met trots. Zijn bekendste race was eind 1920, The Cornfield Classic. Een internationale 200 mile race in Marion, Indiana. Alle deelnemers waren al dagen voor de race aanwezig om te trainen en de baan te leren kennen.

Maar naast het racen was er weinig te doen. Ray Weishaar besloot de buurt te verkennen en kwam terug met een nieuw teamlid: een biggetje genaamd Johnnie. Ray wist The Cornfield Classic-race niet alleen te winnen, maar hij verbrak ook nog het trackrecord. Om de winst van de ‘Wrecking Crew’ te vieren besloot Ray zijn nieuwe vriend mee te nemen voor een overwinningsronde. Het biggetje kreeg de bijnaam Fast Johnnie en werd de mascotte van de ‘Wrecking Crew.’

Fast Johnnie, <strong>Harley-Davidson Fast Johnnie:</strong> muscle car op twee wielen met legendarisch verhaal
Foto: Harley-Davidson

De modellen

De Enthusiast Collection bestaat uit een Lowrider ST, Road Glide ST en Street Glide ST. Alle drie de ST-performance modellen zijn volgens Harley-Davidson geïnspireerd op de King Of The Baggers Race en de tijdloze legacy van Harley-Davidson. De blauwe machines met een Milwaukee-Eight 117-blok zijn te herkennen aan de rally-strepen, het bekende Harley-Davidson Bar and Shield logo, het Enthusiast Collection-logo op het achterspatbord en niet te vergeten: het Fast Johnnie logo op de tank.

Gelimiteerde oplage

Harley-Davidson bracht dit jaar slechts 2000 motoren uit deze dikke Enthusiast-collectie. Wil jij ook een race-machine in de garage? Dan kun je de Lowrider ST nu scoren met een instapprijs van €28.495, en de Street- en Road Glide met een instapprijs vanaf €41.495.