New in line: Harley-Davidson CVO Street Glide en CVO Road Glide

CREDITS: Harley-Davidson

Asfaltkoning Harley Davidson brengt de bikerwereld (wéér) in extase. Dit keer met de lancering van de twee nieuwe 2023-modellen in de CVO-lijn: de CVO Street Glide en CVO Road Glide.

Twee legendarische motoren in een nieuwe jasje, dus. Het iconische karakter wordt niet helemaal ‘uitgedaan’, maar het nieuwe design is juist geëvolueerd uit de vertrouwde vormen van de vorige legends. Dat in combinatie met de aandrijving van de krachtige Milwaukee-Eight VVT 121-motor maakt de nieuwe pronkstukken ongenaakbaar.

Harley-Davidson CVO Street Glide en CVO Road Glide: de 2023-modellen

De nieuwe, rijdende statements van Harley-Davidson hebben een verbeterd rijcomfort, nieuwe technologieën en next-level dynamische prestaties. Zoals CEO Jochen Zeitz het omschrijft: ‘Deze modellen zetten een nieuwe standaard voor de performance, technologie en stijl voor Harley-Davidson en versnellen de revolutie.’

Harley Davidson CVO Street Glide en CVO Road Glide, New in line: <strong>Harley-Davidson CVO Street Glide en CVO Road Glide</strong>
Foto: Harley-Davidson

Ultieme rijervaring

Met zijn 1.983 CC heeft de Milwaukee-Eight VVT 121-motor de grootste cilinderinhoud die ooit in de fabriek is geïnstalleerd op een Harley-Davidson Touring-motorfiets. Hierdoor heb je meer vermogen en koppel (115 pk en 183 Nm) dan met de eerdere de Milwaukee-Eight 117-motor, terwijl VVT ook nog het brandstofverbruik verbetert. Doordat ook het gewicht aanzienlijk is verminderd, zullen de CVO Street Glide en CVO Road Glide wendbaarder en responsiever aanvoelen.

De rijervaring wordt volmaakt met veercomponenten die zorgen voor souplesse en zelfverzekerdheid, terwijl de premium Brembo-remmen zorgen voor een veilig gevoel. Dat doe je in de verschillende rijmodi Road, Sport en Rain. 

Designrevolutie

Qua design komen zoals gezegd de vertrouwelijke eigenschappen duidelijk terug, maar is het iconische ontwerpt opnieuw gedefinieerd. Beide modellen hebben een kuip met geïntegreerde ventilatie en LED-richtingaanwijzers. Opvallend is het ingekorte voorspatbord, de nieuwe brandstoftank met kenmerkende onderrand en zadeltassen die matchen bij de kuip en brandstoftank.

Er zijn twee lakopties voor de CVO Street Glide en CVO Road Glide. Allereerst is er de standaardoptie Dark Platinum met Bright Smoked Satin pinstriping. Wil je nog iets meer uitpakken, dan kun je gaan voor de Whiskey Neat/Raven Metallic two-tone. Dit wordt volledig met de hand aangebracht.

Next-level infotainmentsysteem

Dan de technologie, iets waar Harley-Davidson voor deze modellen ook een grote stap in heeft gezet. Alle analoge instrumenten en de meeste schakelaars zijn vervangen door een 12,3-inch kleurentouchscreen. Via WiFi kun je connecten (Apple en Android) en er zijn drie verschillende weergaveopties. Daarnaast is er een USB-c-aansluiting en een audiosysteem aangedreven door Rockford Fosgate met vier speakers.

Al met al zijn de CVO Street Glide en CVO Road Glide zijn een verrijking voor het straatbeeld. Krachtig en iconisch, maar ook technologisch op een hoog niveau. De nieuwe modellen zullen op 22 tot 25 juni verschijnen in Boedapest voor het 120-jarig jubileum van Harley. Met een instapprijs van €54.495 zullen beide modellen in augustus pronken in de showrooms.

LEES OOK