Dit is de nieuwe power cruiser van Harley-Davidson

In 2019 wordt hij uitgebracht: de gloednieuwe Harley-Davidson FXDR 114. Dit presenteerde het merk in de nieuwe line up voor het komende jaar. Dat Harley-Davidson mooi toekomstplannen heeft, is een feit, maar dat het zo snel al werkelijkheid zou worden was nog niet eerder bekend.

Dragster

De FXDR 114 is een power cruiser die een heel nieuw performance niveau toevoegt aan het Harley-Davidson assortiment. De motor is gebouwd in het vorig jaar gepresenteerde softail frame met een waslijst aan nieuwe onderdelen en extra’s. Hierbij moet je denken aan een nieuwe aluminium swingarm, aluminium subframe, lichtgewicht wielen en spatborden. Alles is gericht om de handling en performance te verbeteren.

Met de brede achterband, solozadel, korte achterzijde en grote uitlaten is het design van de FXDR 114 een echte ‘dragster’.

Bruut monster

Wat de FXDR 114 uniek maakt, is het beest van een motorblok wat erin hangt, een Milwaukee-Eight 114 V-Twin. Een bekend blok bij het bedrijf, dat veel wordt gebruikt bij de CVO modellen. Je weet wel, die joekels van een motoren. Het blok telt maar liefst 1870cc en levert een koppel van 155 Nm bij 3500 tpm. Het is het krachtigste blok wat gebruikt wordt bij het softail chassis.

Daarnaast is er bij de nieuwe FXDR gekozen om in plaats van staal meer aluminium te gebruiken. Hierdoor is de motor een stuk lichter dan de andere softails.

“De FXDR 114 biedt je het veelzijdige Softail chassis met Milwaukee-Eight 114 vermogen, premium voor- en achtervering en een heel scala aan nieuwe, gewicht besparende onderdelen en materialen. Deze motorfiets is een een beest om op te rijden,” waren de woorden van David Latz, Harley-Davidson Lead Product Manager.

Een beest vinden wij nog lichtjes uitgedrukt het is een bruut monster. Check de pics hier beneden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Total
27
Share