Smokey Mexicali | Manify Burger

Manify Burger: Smokey Mexicali bij Bar35

Tussen een verse brioche vind je de smokey mexicali burger, omsingeld door smashed avocado, tomaat, sla, cheddar kaas, nacho’s en bacon, afgetopt met een hele speciale smokey jalepeño dressing. 

Zelf laten maken

Heel april (2018) en juli (2019) is de Manify Burger in de vorm van een Smokey Mexicali bij Bar35, in ‘s-Hertogenbosch, te bestellen bij de experts die samen met ons de burger hebben samengesteld. De Manify Burger wordt geserveerd met een biertje dat perfect paired met het eten. Deze juli is dat een ‘Biri’, de versie van Brouwerij ‘t IJ op een Mexicaans biertje. Deze is vrijwel nergens te krijgen, dus erg uniek!

Bar35
Bar35 is een van ‘s-Hertogenbosch’ eerste ‘Burger + Bier’ eetcafés en is nog altijd een van de meest populaire plekken voor zowel toeristen als locals. De kaart is altijd verrassend en de sfeer is er zo goed, dat een avondje rustig eten vrijwel onmogelijk is, aangezien je (wij in ieder geval wel) er altijd ‘per ongeluk’ een latertje van maken. Een absolute aanrader dus!

De Manify Burger + Biri + Verse frites + Mayo kost je €18,-. En dan weet je zeker dat de burger tot in perfectie voor jou gemaakt is.

Zelf maken

Ben je totaal niet in de gelegenheid om naar het zuiden des lands te gaan of ga je liever zelf aan het werk, dan hebben we het volledige recept voor je!

Ingrediënten:
– Brioche broodje
– Rijpe tomaat
– Krulsla
– Rijpe avocado
– Black Angus rundergehakt
– Verse knoflook
– Uienpoeder
– Mexicaanse kruidenmix
– Cheddar kaas
– Bacon
– Tortilla nacho’s
– Groene pepers
– Mayonaise
– Yoghurt

Mexicali Burger:
Voor Black Angus rundergehakt zal je naar een groothandel of speciaalzaak moeten of je zal het eventueel zelf moeten draaien. Je kan het jezelf ook makkelijk maken en voor gewoon rundergehakt gaan. Maar beter pak je gewoon uit!

Je maakt er een Mexicali Burger van door verse knoflook, uienpoeder en Mexicaanse kruidenmix toe te voegen aan het gehakt.

Meng dit grof met je handen en maak er patties van. Bak op hoog vuur, zodat de buitenkant lekker knapperig wordt en de binnenkant mooi rood blijft. Leg de laatste minuut het plakje cheddar op de burger, zodat deze er mooi omheen kan smelten.

Smokey Jalepeño Sauce:
Rook of bak de groene pepers op de barbecue, laat ze afkoelen en chop ze dan in kleine stukjes. Meng dit met een mix van mayonaise en yoghurt na smaak.

Nu is het een kwestie van alles zo netjes mogelijk tussen de buns zien te krijgen. Houd de boel bij elkaar door er een satéprikker in te steken.

Biertje openen en klaar! Smakelijk, pik.

Total
13
Share