The Macallan en Bentley trakteren met ‘The Macallan Horizon’

Je verjaardag vieren werkt voor iedereen anders. De een houdt het bij gebak met thee en de ander nodigt een hele waslijst uit aan mensen voor een knallend feestje.

Wij zijn persoonlijk meer fan van hoe het whiskybedrijf The Macallan een verjaardag aanpakt. In samenwerking met Bentley brengen zij namelijk de beste traktatie die je kan geven.

Proosten met de nieuwe Macallan Horizon

De autofabrikant en het high-end whiskymerk slaan tijdens het 200-jarige jubileum van laatstgenoemde de handen ineen om The Macallan Horizon op de markt te pompen. Een samenwerking die in 2022 al werd aangekondigd, maar er nog even om geduld werd gevraagd tot deze memorabele verjaardag. Ondertussen is er dan ook al flink geproost met The Macallan Horizon. Wij geven ze natuurlijk helemaal gelijk.

the macallan horizon, The Macallan en Bentley trakteren met <strong>&#8216;The Macallan Horizon&#8217;</strong>
Foto: Bentley

Een heerlijke buitenkant, met een nog heerlijkere binnenkant

De nieuwe whisky wordt gepresenteerd in een fles met een draai van 180 graden, die ervoor is gemaakt om constant horizontaal te staan in plaats van verticaal. Een ontwerp dat subtiel verwijst naar de uitgestrekte horizonten van Bentley. En hoe lekker de fles er van buiten uitziet, zo lekker is de inhoud ook. Deze single malt whisky wordt voorzien van rijke gedroogde vruchten en kruidige smaken die perfect worden gebalanceerd door de tonen van eikenhout en leer. Dit is te danken aan de blending uit zes first-fill sherry-gekruide eiken vaten die stuk voor stuk een uniek karakter aan de whisky toevoegen.

the macallan horizon, The Macallan en Bentley trakteren met <strong>&#8216;The Macallan Horizon&#8217;</strong>
Foto: Bentley

Een passend prijskaartje bij deze high-end whisky

De samenwerking is wat betreft de merken zelf een enorm succes. ‘We hebben jarenlang samengewerkt met The Macallan, waarbij we de tijd hebben genomen om dit ongelooflijke eerste product te creëren dat het beste van beide merken vertegenwoordigt.’ Die uitspraak krijgt nog even extra kracht door het prijskaartje wat er om de fles van 70cl hangt. Voor deze limited-edition whisky tik je namelijk €45.000 neer. Voor die prijs kijken wij wel gewoon naar de prachtige fles die Bentley en The Macallan hebben ontwikkeld.