Tijd om seizoensgebonden wijntradities te doorbreken

Als de regen weer tegen de ramen tikt en het – zelfs voor Nederlandse begrippen – ongekend koud is, snakken we tijdens het avondeten vaak naar een rood wijntje.

Tja, het zijn nou eenmaal de etiketten die de wijnfanaten ons door de jaren heen hebben opgelegd. Maar aan die seizoensgebonden wijntradities lijkt toch echt een einde te komen.

ChÁteau d’Esclans heeft de perfecte rosÉ’s bij het haardvuur

Bij het haardvuur kan je tegenwoordig namelijk prima een rosé erbij pakken. Of, nouja, met de Château d’Esclans van Whispering Angel in ieder geval. Door de kunsten van Patrick Léon, ook wel bekend als de beste wijnmaker ter wereld, krijgt rosé nu eindelijk de status die het verdiend. Door samenwerkingen met gerenommeerde wijngaarden uit de Provence is de Whispering Angel voorzien van de beste ingrediënten om mee aan de slag te gaan. Vervolgens hebben ze middels een mix van moderne en traditionele technieken een delicaat smaakprofiel gecreëerd waar menig sommelier van droomt.

Château d'Esclans, Tijd om <strong>seizoensgebonden wijntradities</strong> te doorbreken

Whispering Angel als allrounder bij het kerstdiner

Dat delicate smaakprofiel resulteert in tonen van rode bessen en bloem. Een combi die ervoor zorgt dat deze rosé een perfect alternatief is op prosecco of glühwein. Verder begint de rosé trouwens wit, waarna ‘ie met een rode boventoon eindigt. Daarmee is het de perfecte allrounder tijdens het kerstdiner. Met deze fles van Château d’Esclans zit je dus eigenlijk nooit verkeerd. En dat is precies waar het bedrijf van tevoren op hoopte. ‘Lange tijd werd rosé beschouwd als goedkoop en vrolijk: het was iets wat je aan de Rivièra dronk, of in de zomer met wat ijs op het strand.‘ Zo vertelde Sacha Lichine, oprichter van Whispering Angel. ‘Ons avontuur was om hier ‘echte wijn’ van te maken en om in de grotere competities te komen wat betreft de kwaliteit.’

Château d'Esclans, Tijd om <strong>seizoensgebonden wijntradities</strong> te doorbreken

Genoeg gefluisterd, time to rock met Château d’Esclans

Naast de Whispering Angel van Château d’Esclans, is er ook al de Rock Angel gecreëerd. Een rosé met een nóg complexer en gestructureerder smaakprofiel, waardoor elke echte wijnliefhebber na een enkele slok verkocht is. Bij de bereiding van de Rock Angel is gebruik gemaakt van gedeeltelijke rijping op eikenhout, waardoor er een romig gevoel en textuur wordt toegevoegd aan deze rosé. Verder komt de Rock Angel met aroma’s van rode bossen, minerale noten en bloemige hints. Krachtig en elegant dus. Precies zoals wij ervan houden. Meer weten over de rosé’s van Château d’Esclans? Check het hier.

23

LEES OOK