Wijnontbijt: 5 unieke combi’s

CREDITS: Maria das Dores | Unsplash

Bakje yoghurt met muesli en een koffietje erbij. Zo ziet ons normale ontbijt er een beetje uit.

We weten het. Bepaald enerverend is het niet.

Wijn en ontbijt zijn de perfecte combi

Gelukkig hebben we deze ochtend een manier gevonden hoe we de lat van onze breakfast game omhoog kunnen krijgen. Een wijntje bij je ontbijt blijkt namelijk een perfecte combi te zijn. Disclaimer: hier zijn we niet middels onze alcoholistische behoeften achtergekomen, ook al houden we van een wijnproeverij op zijn tijd, maar gewoon door een Insta-post van Wine Enthusiast. Er zijn namelijk héél veel ontbijtjes die perfect gepaard gaan met een ontbijtje. Wij hebben ze even op een rijtje gezet.

wijn, <strong>Wijnontbijt:</strong> 5 unieke combi&#8217;s
Foto: Kateryna Hliznitsova | Unsplash

Riesling wijn met Quiche Lorraine

Een klassieke Quiche Lorraine op zichzelf is heerlijk, maar als je hem combineert met een koude Riesling kan de dag eigenlijk al niet meer stuk. De Quiche wordt in Frankrijk voornamelijk gegeten met een glas Riesling, omdat dit een wijntje is met een hoge zuurgraad, een gemiddelde intensiteit van fruit en genoeg droge aspecten waardoor je het gerecht niet overheerst.

Chenin Blanc wijn met French toast

Eén ding is zeker: die Fransen weten wel hoe ze een lekker wijntje én een ontbijtje in elkaar zetten. Zo’n Franse toast is namelijk ook nooit een verkeerd idee, al helemaal niet als je hem serveert met een Chenin Blanc ernaast. De frisheid en zoetigheid van dit wijntje gaat perfect met de custard-achtige binnenkant en de knapperige buitenkant van de French toast.

Witte wijn
Foto: Daniel Vogel

Sauvignon Blanc met eieren, aardappelen en toast

Ei en wijn paren in zijn puurste vorm. Een traditionele wijn mousserende wijn als een Sauvignon Blanc gaat geweldig samen met dit gerecht, omdat hij een fijne combi kent van citrus, kruiden en tropisch fruit. En die balanceert de smaak van de romige dooier perfect met elkaar, waardoor dit een match made in heaven is.

Gamay in Huevos Rancheros

Eieren zijn eigenlijk de key ingrediënt als het op Huevos Rancheros aankomt, maar de tomatensalsa en de chorizo overheersen soms nog wel eens een beetje de smaak. Een frisse rode wijn zoals de Gamay kan al deze krachtige smaken makkelijk aan. Deze heeft veel zuren en weinig tannine waardoor die ideaal is voor pittig eten zoals Mexicaans eten is bedoeld.

Rosé uit de Provence met Eggs Benedict

Bij alleen het idee van een Eggs Benedict beginnen we al te watertanden. Maar bedenk er dan nog een heerlijke rosé uit de Provence bij, en dan is de zevende hemel al helemaal dichtbij. Deze volle wijn is knapperig, bleek en elegant met een hartig randje waardoor hij perfect past bij gepocheerde eieren en traditioneel Canadees spek.

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in één zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…