Onze favoriete vegarestaurants van Nederland

CREDITS: Vegitalian

Dit jaar heeft half Nederland het weer bewezen: vega is here to stay. Niet voor niets is onze rubriek ‘Vega-Tables’ in het leven geroepen.

Goede vegarestaurants zijn namelijk aan zet. Daarom hebben we een tijd lang elke week de beste vegetarische restaurants per stad uitgelicht. Nu is het tijd om onze favorieten op een rijtje te zetten. Want één ding is zeker: van lunch recepten tot complete vijfgangendiners ook vega people komen niks meer tekort.

Onze favoriete vegarestaurants van Nederland

Vegitalian | Utrecht (en Amsterdam)

Italiaans in een modern jasje. Met Italië op je bord is het altijd al kassa, maar bij de Vegitalian al helemaal. Deze one-of-a-kind MOET je bezocht hebben. De gigantische menukaart zorgt voor een ruime keuze uit de lekkerste en meest bijzondere vegetarische gerechten. Smaaksensaties van spinazie, ricotta, burrata, pompoen, truffel, tomaat, gorgonzola, gegrilde groentes (en ga maar door) vind je terug in sandwiches, bowls, pasta’s, pizza’s en risotto ’s. Je scoort zelfs een Italiaans brekkie of een plantaardige tiramisu bij deze vega-hotspot.

Pluspunten: sinds kort vind je er ook eentje in Amsterdam. Hier vertellen we daar alles over.

Vegitalian | Schoutenstraat 17 | Utrecht

Herbivoor

Als (ouderwetse) carnivoor ben je van harte welkom, maar het aanbod gaat je teleurstellen. Bij De Herbivoor verschilt de menukaart per maand en dat is een goed teken. Doordat ze uitsluitend biologische, verse en seizoenproducten gebruiken kan het aanbod je telkens weer positief verassen. Met De Herbivoor-burgersalade, pompoensalade of een zelfgemaakte wrap zit je altijd goed, laat staan wat de chef deze maand weer uit moedernatuur weet te trekken.

Herbivoor | Gedempte Zuiderdiep 59 | Groningen

Veganees

Streetfood is een goed idee. Vega streetfood nog beter.  Vegetarisch Aziatisch streetfood doet daar nóg een schepje bovenop. Hoogste tijd om een vega-table bij de Veganees te scoren, dus. Met een ruime keuze sandwiches, buns, curries, stir fry en voortreffelijke bites om weg te snacken wordt duurzaam eten pas echt next-level.

Veganees | 1e Constantijn Huygenstraat 45 | Amsterdam

Mama Gaia

Mama’s keuken blijft altijd de favoriet. Dat bewijst Mama Gaia maar weer. Deze plantaardige tempel is bekroond tot het beste veganrestaurant van ’22. Met aandacht voor duurzaam en hoogstaand eten moet deze tent gegarandeerd op je lijstje.

Met de yemeni aubergine sandwich, fattoush salade of kleine mezze specialiteiten op de kaart wandelt geen mens hier met een lege maag naar buiten. En met de 3-, 4- of 5-gangenmenu is het de hoogste tijd voor een lange avond met loads of drinks.

Mama Gaia | Gonnetstraat 26 | Haarlem

Kula

Yoga en pilates zijn niet voor alle mannen weggelegd. Gelukkig kan vrouwlief achter de schermen haar frustraties bij Kula kwijt, terwijl jij het prima kan vertoeven in het restaurant. Een verantwoord brekkie scoren kennen ze hier namelijk maar al te goed. Net als je uitgebreid aan kan schuiven voor een vegetarische lunch. Naast de ruime keuze yoghurt en toasts scoor je ook de lekkerste bowls, salades en een heuse wasabi crunch burger.

Kula | Abraham Tuschinskistraat 54  | Rotterdam

LEES OOK