Dom Perignon Vintage 2009 Limited Edition

Eigenlijk was 2008 aan de beurt, maar de keldermeester besloot dat de vaten uit dit jaar nog even moesten blijven liggen. De wijn uit 2009 was wél klaar om naar de fles te gaan. Dat moest natuurlijk groots gevierd worden en wij waren erbij.

Dom Pérignon Vintage 2009

Alle wijnen van Dom Pérignon uit de ‘Vintage’-collectie zijn gemaakt van druiven uit één jaar. In dit geval het jaar 2009, een jaar met heel erg veel zon. Dit heeft natuurlijk een uitwerking op de druiven en dus de smaak. De Vintage 2009 van Dom Pérignon is dan ook omgedoopt tot een solar-champagne. De energie en schoonheid van het intens vele licht heeft de champagne gekarakteriseerd. Speciaal daarvoor is er een samenwerking aangegaan met de Japanse ontwerper Tokujin Yoshioka. Hij heeft de vormgeving van de fles, het etiket en de hele sfeer rondom de Vintage 2009 op zich genomen.

In 2009 bereikten de druiven een niveau van rijpheid dat niet gemakkelijk wordt overtroffen. Daardoor heeft de Vintage 2009 Brut een florale neus, een zacht mondgevoel, maar is daarnaast sappig en heeft een verfijnde, strakke afdronk. Een heerlijke balans.

Food pairing

We combineerden deze nieuwe wijn met verschillende gangen van Restaurant Taiko, in het Amsterdamse Conservatorium Hotel. We hebben gemerkt dat de Vintage 2009 erg lekker gaat met klassiekers als witvis, kaviaar en oesters. Maar ook de Hida Gyu Wagyu Beef Bourguignon Yoshioka Style combineerde niet verkeerd. Dom Pérignon zelf heeft ook nog een tip: serveer het met octopus, gemarineerd in Siciliaanse sinaasappelsap en geroosterd in roomboter.

Maar goed, dat is aan jou…

Dom Pérignon

De champagnes van Dom Pérignon worden uitsluitend samengesteld uit de 17 beste Grand Cru’s uit de champangestreek en de Premier Cru van hautvillers, waar het Huis Dom Pérignon is gevestigd. De keldermeester gaat over de wijnen en beslist wanneer ze klaar zijn om de markt op te gaan.

Met de Vintage 2009 Limited Edition heb je een hele speciale champagne in handen. Met een adviesprijs van €179,50 weet je dat je niet zomaar iets aan het drinken bent…

 

Total
1
Share