Fitgirl Friday: Ida van de Kamer

Vrijdag, de mooiste dag van de week Niet alleen omdat het weekend begint, ook omdat het bij ons altijd Fitgirl Friday is! Vandaag is onze fitgirl niemand minder dan de 22-jarige Ida van de Kamer.

Even voorstellen: Wie is Ida? Leeftijd? Woonplaats? Studie/werk? Wat voor ‘soort’ meisje ben je?
Heehoi! Ik ben Ida van de Kamer, 22 jaar oud en ik woon nu sinds 3.5 jaar in Nijmegen. Ik ben dit collegejaar begonnen met de Master Ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit en daarnaast ben ik bezig met de laatste voorbereidingen voor mijn tweede Master; International Management.

Ik ben gek op fotograferen, zingen, lezen, lekker eten en natuurlijk sporten. Hmm, wat voor een “soort” meisje ik ben? Lekker kort, lekker pittig, laagje make-up erop… Haha, just kidding! Even kort door de bocht: ik ben iemand die niet graag stilzit en altijd het maximale uit het leven haalt

Zie je jezelf als een echte fitgirl? En zo ja, waarom ben juist jij de leukste fitgirl van Nederland?
Als “echte fitgirls” soms ook gewoon lekker doen waar ze zin in hebben en zich niet constant bezig houden met fitness & health, dan wel! Ik probeer voor mijzelf de balans te vinden tussen enerzijds mijn studie & plannen voor de toekomst en anderzijds een gezonde levensstijl en alles wat daarbij komt kijken.

Ook al geniet ik ontzettend van het sporten en de resultaten, vind ik niet dat het mij in de rest van mijn leven moet beperken. Ja, balans, dat is waar ik naar op zoek ben! Of ik dan per se de leukste fitgirl ben? Zeker niet! Ik denk dat “de leukste fitgirl” net zoiets is als “de ideale man”; they don’t exist.

Wij zijn fan hoor Ida! Hoe is het zo gekomen dat je zo met fitness en het delen van je activiteiten bezig bent?
Iets meer dan 3 jaar geleden ben ik gewoon eens naar de sportschool gegaan om te kijken wat ik ervan vond. Ik was toen net gestopt met korfbal & dansen en ik was eigenlijk op zoek naar een andere manier om fit te blijven. Het fijne aan fitness vind ik dat ik mijn eigen tijd in kan delen en dat ik niet per se gebonden ben aan bepaalde (trainings)tijden.

Dat past perfect bij het drukke leventje dat ik nu leid! Fitness is echt een van mijn hobby’s geworden en ik was (en ben!) erg trots op mijn resultaten. Op het begin deelde ik heel af en toe een foto van mijn workouts/eten en ik merkte dat ik daar al snel veel positieve reacties op kreeg. Natuurlijk waren er ook een aantal mensen die het niet konden waarderen, maar de leuke en lieve berichtjes van de mensen om mij heen hebben ervoor gezorgd dat ik lekker door bleef gaan! Gewoon doen waar je je goed bij voelt, toch? Daarnaast vind ik het ook gewoon super leuk om te zien dat je mensen toch kunt motiveren en inspireren via social media!

Helemaal mee eens. Tijd voor wat dilemma’s! 

  1. Fitness of food?

Fitness! Ik vind het sporten zelf gewoon super leuk en haal daar ontzettend veel voldoening uit. Natuurlijk is food hartstikke belangrijk als je fit wilt worden/zijn, maar van alleen gezond eten word je geen #MiniBeast, haha. Ik heb het spinazie-dieet van Popeye een tijdje gevolgd, maar de muscles bleven toch echt achterwegen! Nee serious, natuurlijk houd ik me hartstikke veel bezig met mijn voeding, maar ik zou het fitnessen gewoon echt niet willen missen!

  1. Spinazie of broccoli?

Spinazie! Alhoewel je van spinazie (vooral de verse) wel altijd zo’n raar laagje op je tanden krijgt; herken je dat? Broccoli is trouwens ook wel prima. Het grappige is dat ik eerst helemaal geen broccoli lustte, maar dat kwam vooral omdat mijn moeder het net zo lang doorkookte tot de smaak volledig vergaan was (still love you mom!).

  1. Kracht of cardio?

Kracht! #TeamNoCardio. Ik heb hardlopen echt meerdere keren een kans gegeven, maar we zijn samen tot de conclusie gekomen dat onze wegen toch echt voorgoed zouden scheiden. Ik heb zelfs nieuwe gear gekocht (van lampjes tot hardloopschoen) om mijzelf nog meer te motiveren, maar je maakt mij toch echt 10x zo blij met een barbell en een paar gewichten!

  1. Super sterk of super slim?

Ook al sta ik gemiddeld 4x per week in de sportschool, kies ik in dit geval toch voor “super slim”! Ik vind mijn studie en toekomst gewoon echt belangrijker dan sterker of fitter worden. Zoals ik al zei ben ik altijd op zoek naar een balans tussen beide, maar als ik echt moet kiezen dan is de keuze voor mij snel gemaakt! It’s not all about the money, but… als ik later op een sollicitatie vertel hoeveel kilo ik kan deadliften, dan word ik waarschijnlijk niet aangenomen.

  1. Reizen of feesten?

Reizen! Ik ben helemaal niet zo’n feestbeest haha. Af en toe een feestje vind ik super tof, maar elke week stappen heb ik bijvoorbeeld nooit gedaan. Het is natuurlijk hartstikke leuk om met vrienden naar een feestje of een festival te gaan, maar wat mij betreft is het niet bepaald een verrijking van je leven. Natuurlijk kun je een reis ook zien als alleen maar plezier maken en eigenlijk een heel lang feestje, maar het is veel meer dan dat! Je leert jezelf op een andere manier kennen en doet ervaringen op die je voor de rest van je leven bij blijven. Ik wil gewoon zoveel mogelijk van de wereld zien!

  1. Vrijgezel of bezet?

Bezet, al ruim 3.5 jaar! Mijn vriend heeft me ook voor het eerst meegenomen naar de sportschool, haha.

  1. Billen of buik?

Billen! Ook al ben ik trots op mijn abs, ben ik toch van mening dat billen zorgen voor een vrouwelijk figuur. Daarnaast haat ik het ook gewoon om mijn buikspieren te trainen haha. Ik denk dat vrouwen in het algemeen echt af moeten stappen van het idee dat je per se een blokjesbuik moet hebben om aan te tonen dat je fit bent. Het gaat er om dat je lekker in je vel zit en doet waar je je goed bij voelt. Iedereen werkt naar zijn eigen doelen toe; dat kan een squat-booty zijn of een strakke buik!

  1. Ontbijt of avondeten?

Aangezien ik vaak sport in de ochtend (of vroeg op de uni moet zijn voor college, zucht), bestaat mijn ontbijt meestal  uit een bakje Brinta met een kopje koffie, wat walnoten of cashewnoten en een stuk fruit. Best saai dus! Voor mijn avondeten trek ik wat meer tijd uit en ik vind het hartstikke leuk om dan allerlei lekkere gerechtjes uit te testen!

  1. Bucket list of leven met de dag?

Ik leef met de dag met een To Do-list in mijn achterhoofd. Natuurlijk heb ik wel een aantal dingen die ik echt nog wil doen in mijn leven (reizen in Azië, een hondje kopen, liftend van Nijmegen naar Oost-Europa), maar over het algemeen houd ik me vooral bezig met wat ik die dag ga eten haha. Verder plan ik al mijn daily activities rond mijn studie en zorg ik er gewoon voor dat ik lekker bezig blijf!

Bedankt voor je tijd Ida, succes met alles! Wil je, net als ons, Ida volgen? Check dan haar Instagram!

Total
0
Share