Fitgirl Friday: Emma de Vries

CREDITS: IG @emma93v
[a>powerkit_alert type=white ]Alle fitgirls krijgen dezelfde 20 vragen, waar ze er zelf 10 uit mogen kiezen om te beantwoorden. Elke vraag moet zo origineel mogelijk beantwoord worden. Elk antwoord krijgt een punt (1 – 100). Welke fitgirl zal aan het einde van het jaar het hoogst gescoord hebben?[/powerkit_alert]

De mooiste dag van de werkweek is weer aangebroken: Fitgirl Friday! Speciaal voor vandaag hebben we Emma – een ware spetter – geïnterviewd. Ze is misschien niet de meest bekende fitgirl van Nederland, maar wel één van de leukste!

Interview met Emma

Heeeeeeeeeeey Emma! Ter introductie:
“Heeeeeeeeeeeeey Tommie. Ik woon in Groningen en ben een fitness instructrice én een tandartsassistente van 23 jaar. Ik heb op dit moment dus twee totaal verschillende banen. Dat maakt het juist leuk, want ik ontmoet op deze manier heel veel verschillende mensen.”

emma-de-vries_fitgirl9
Foto: JBH Fotografie

1. Oké oké, en wat voor ‘soort meisje’ ben je?
“Tja, wat voor soort meisje ben ik. Volgens de mensen om me heen ben ik een ‘meisje meisje’. Make-up en shoppen maken mij blij en ik kick op het scoren van een mooi jurk. Maar ook ben ik echt een strever met een flinke dosis doorzettingsvermogen. Als ik iets wil behalen dan ga ik er voor de volle 100% voor en ik stop niet tot ik datgene heb bereikt.”

You go girl. 80 punten.

2. Waar komt de ambitie vandaan om zo met sport/health bezig te zijn?
“Van jongs af aan ben ik veel met sport bezig geweest. Dat was nooit een opoffering. Ik vond het vooral leuk om te sporten. Met voeding hield ik me niet bezig, ik at vooral gewoon wat ik lekker vond. Na de middelbare school, ben ik een sportopleiding gaan doen. En vanaf dat moment begon mijn interesse voor fitness en voor voeding. In de gym waar ik stage liep, trainden veel fitness atleten en bodybuilders. De eerste keer toen ik mee ging naar een wedstrijden en toen de bikini fitness klasse opkwam, wist ik het zeker: dit wil ik ook! Fantastische vrouwen met een prachtige shape in glitter bikini`s. Direct daarna heb ik een plan gemaakt samen met een personal coach. Ik ben keihard gaan trainen en heb doordacht mijn voeding aangepast. Heftig was het en ik ben mezelf een aantal keer tegen gekomen. Precies maar een jaar later stond ik op het podium te stralen in mijn glitter bikini. En dat gevoel was geweldig!”

Dan heb je niks gelogen over dat doorzettingsvermogen! 80 punten.

emma-de-vries_fitgirl5

3. Zie je jezelf als echte fitgirl?
“Dat ligt eraan wat je verstaat onder de term fitgirl, maar ik denk dat ik voor de buitenwereld wel een echte fitgirl ben. Ik train 5 tot 6 dagen per week naast mijn fitness- en yogalessen en ben altijd met gezonde voeding bezig. Vooral tijdens mijn wedstrijdvoorbereiding skip ik nooit een training en wijk ik niet af van mijn voedingsschema. I’m dedicated to stay in shape!”

Alright, alright, zelfkennis! 78 puntjes.

4. Wat is jouw ideale manier om je zo fit mogelijk te voelen?
“Door consequent en met de juiste toewijding te trainen. Minimaal 5 dagen in de week, waarbij ik het trainen met gewichten afwissel met cardio. Daarbij eet ik zo gezond mogelijk. Ik heb een voedingschema dat ik door de weeks strak aanhoud. In het weekend plan ik een cheatday, waarop ik wat lekkers eet, zoals een heerlijk stuk chocolade of een lekkere pizza. Yoga zorgt voor geestelijke fitheid. Ook niet onbelangrijk!”

Ik ben meer van de cheatweeks, maar snap je punt ;-). Als je je maar goed voelt! 79 punten.

emma-de-vries_fitgirl4

5. Waar knap je echt heel hard op af?
“Arrogantie. Ik vind het prachtig als mensen zelfvertrouwen hebben, maar ga niet naast je schoenen lopen.”

Krijg je vieze voeten van ook hè.. Naja, uhhhhh nogmaals 79 punten!

6. Wat vind je het allermooiste aan een vrouw?
“Het allermooiste aan een vrouw vind ik als ze zelfvertrouwen uitstraalt. Tel daarbij mooie vrouwelijke rondingen en je hebt het perfecte plaatje. Afgetrainde frames zijn mooi, maar ik vind het heel belangrijk dat je echt vrouwelijk blijft, en daar horen rondingen zeker bij.”

Niks aan toe te voegen. 85 punters!

7. Wat vind je het allermooiste aan jezelf?
“Het mooiste aan mijn lichaam vind ik mijn buikspieren. Als ik me goed aan mijn voedingsschema houd, zijn ze altijd goed zichtbaar. Ik vind dit ook mijn sterkste punt tijdens mijn wedstrijden.”

Weer die zelfkennis… Al kiezen wij, na hevig overleg, voor je koppie! 82 punten.

emma-de-vries_fitgirl13

8. Hoe ziet jouw ideale zaterdag er uit?
“Op mijn ideale zaterdag ga ik ‘s ochtends natuurlijk eerst naar de sportschool om te trainen. ‘s Middags ga ik lekker chillen met een stuk chocolade, want zaterdag is mijn cheatday. Haha! En ‘s avonds ga ik voor quality time met mijn vriend(en).”

Ja, nou heb ik ook zin in chocolade. Smakelijk! 😉 80 punten.

9. Hoe ziet jouw ideale zomer er uit?
“Lekker relaxen op een mooi strand, genietend van de zon, voetjes in het zand, een cocktail in de hand, fijne mensen om me heen, en heerlijk lounge-muziek. Sounds good?”

Ben er bij! 84 punten.

10. Wat staat er bovenaan je bucketlist?
“Mijn bucketlist is nogal lang. Maar boven aan mijn bucketlist staat op dit moment een rondreis door Zuid Afrika, inclusief een safari om the Big Five te zien en… duiken met de grote witte haai!”

Wow heftig, maar ken het probleem. Gelukkig hebben we nog wel even ;-)! 82 punten.

[powerkit_alert type=white ]809[/powerkit_alert]

https://www.instagram.com/p/BMn0-LZBaq6/