Fitgirl Friday: Lotte Leek

CREDITS: IG @lotteleek | Evolutionstudionl
[a>powerkit_alert type=white ]Alle fitgirls krijgen dezelfde 20 vragen, waar ze er zelf 10 uit mogen kiezen om te beantwoorden. Elke vraag moet zo origineel mogelijk beantwoord worden. Elk antwoord krijgt een punt (1 – 100). Welke fitgirl zal aan het einde van het jaar het hoogst gescoord hebben?[/powerkit_alert]

Stop waar je mee bezig bent. We hebben haar gevonden: de beauty, de brains én ze houdt van pizza’s. Haar naam is Lotte Leek, ze is een diehard fitgirl én gymqueen. En wij hebben haar geïnterviewd:

LotteLeek Fitgirl
Foto: Evolutionstudionl

Interview met Lotte

Lotte is 22 jarig oud en woont in Tilburg. Ze studeert Nederlands Recht aan de Universiteit in Tilburg, maar heeft daarnaast ook de opleiding tot Fitnesstrainer gevolgd. “Ik ben een trotse Gymqueen Ambassadeur en heb een bijbaantje in een hele gezellige voetbalkantine.”

Oké, oké en verder?
“Ik ben een nuchter meisje met veel zelfspot en een dosis humor. Aangezien ik rechten studeer, ben ik behoorlijk perfectionistisch en een echt pietje precies. Soms is dit een beetje lastig, maar ik heb ook een creatieve kant. Zo ben ik gek op koken, bakken en het bedenken van nieuwe gezonde recepten. Ik ben altijd bezig met iets, of ik nou aan het trainen, studeren, werken of koken ben, ik heb zelden tijd over en verveel me dan ook nooit. De laatste keer dat ik me verveeld heb kan ik me echt niet meer herinneren.”

Allright! Maar nu gaan wij je even bezighouden met 10 prangende vragen:

1. Waar komt de ambitie vandaan om zo met sport/health bezig te zijn?
“Als kind deed ik altijd met plezier een sport, maar in mijn tienerjaren kreeg ik een hekel aan sport. De gymlessen op de middelbare school vond ik verschrikkelijk en ik zag hier dan ook altijd tegenop. Ik leefde absoluut niet gezond en voelde me ook niet fit. Ook had ik vaak rugklachten en de fysio bleef me maar vertellen hoe goed het voor mij zou zijn als ik zou gaan fitnessen. Eigenwijs als ik was bleef ik de sportschool ontwijken. Er kwam een bepaald moment dat ik mijn ongezonde levensstijl en rugklachten zat was en ik een knop heb omgezet. Ik nam een abonnement en ben een tikkeltje verlegen en onzeker de sportschool binnengestapt. Dit was ongeveer twee jaar geleden. Sindsdien ben ik niet langer meer verlegen of onzeker en is de gym niet meer weg te denken uit mijn leven.”

Zelfverzekerdheid, heel goed! 80 punten.

Foto: Evolutionstudionl

2. Zie je jezelf als echte fitgirl?
“Tja, was is een echte fitgirl? Als een fitgirl een vrouw is die werkt aan haarzelf en haar gezondheid, dan ja absoluut! Ik train 5 tot 6 dagen per week, zit lekker in mijn vel, heb balans gevonden met voeding en ik ben gewoon een ontzettend gelukkig mens. Als ik daarbij via Instagram of op andere manieren andere vrouwen mee kan helpen, dan vind ik dat geweldig! Berichtjes van meiden op Instagram met vragen of lieve opmerkingen dat ik ze heb geholpen, daar word ik echt heel blij van, die maken mijn dag!”

Ja dan ben je ‘ons inziens’ een échte fitgirl! Score: 79

3. Wat is jouw ideale manier om je zo fit mogelijk te voelen?
“Ik voel me op mijn fitst wanneer mijn trainingen goed gaan en ik gezond en lekker eet. Het belangrijkste vind ik echter je ‘mindset’. Wanneer je alles in je leven positief benadert, wordt alles gewoon een stuk leuker. Ik had recent met mijn trainingen een klein dipje vanwege een heupblessure, hierdoor mocht ik een heleboel leuke oefeningen niet meer doen. Maar toen dacht ik, kom op Lotte, je kunt er wel over piekeren welke oefeningen je allemaal niet meer mag doen, maar je kunt ook denken aan wat je allemaal nog wél mag doen! Wat betreft voeding, hanteer ik met mezelf de 80/20 regel, dit houdt in dat ik 80% gezond probeer te eten en 20% mag besteden aan pizza, sushi, chocolade etc. Alleen maar leven op broccoli, rijst en kip zit er voor mij niet in!”

Oh, bij mij is het precies andersom! Maar even goede vrienden ;-). 75 punten!

LotteLeek Fitgirl5
Foto: Evolutionstudionl

4. Hoe ziet jouw ideale date er uit?
“Samen iets leuks doen, wat maakt me niet zoveel uit. Wel is het extra leuk als het iets is dat ik nog nooit gedaan heb of ergens waar ik nog nooit geweest ben. Maar wanneer ik goed samen kan lachen en een goede klik heb met iemand is het al gauw een geslaagde date.”

Oké, zullen we dan een keer gaan diepzeeknuffelen met plankton?  82 puntjes.

[powerkit_alert type=white ]Volg Lotte op Instagram: @lotteleek[/powerkit_alert]

5. Wat vind je het allermooiste aan een vrouw?
“Het allermooiste aan een vrouw vind ik haar uitstraling. Soms heb je van die vrouwen die de deur binnenstappen en zo nonchalant maar toch charmant zijn. Dan kan ik niet stoppen met kijken. – same here –

Ook word ik altijd heel blij van vrouwen die andere vrouwen helpen en aanmoedigen, zowel via social media als ik in het échte leven. Ik begrijp nooit waarom vrouwen andere vrouwen willen neerhalen en zwart maken. Natuurlijk hebben we allemaal andere meningen en ideeën, maar daarom kunnen we elkaar toch nog wel respecteren, juist door deze verschillen.”

Helemaal mee eens, vrouwen mogen soms best wat liever zijn voor elkaar! 90 punten!

LotteLeek Fitgirl111
Foto: Evolutionstudionl

6. Wat zou je doen als je één dag een man zou zijn?
“Dan zou ik met vrienden gaan gamen. Dat is iets wat ik met vriendinnen nooit samen doe, maar wel echt ontzettend leuk is!”

Aanradertje hoor! 80 punten.

7. Wat is het gekste dat iemand je ooit heeft gestuurd?
“Soms lijkt het wel alsof ik alleen maar gekke vragen krijg, zo kreeg ik de vraag of iemand mij de kieteldood mocht geven. Maar ook of ik een geldslaaf wilde en wat ik ook altijd raar vind mensen die me vragen: ‘Waarom sport je zoveel, je ziet er toch al goed uit?’ Er zit meer achter sporten dan er enkel goed uit zien, plus ik zie ook wel een mogelijke oorzaak-gevolg-relatie tussen sporten en er gezond en fit uitzien…”

De kieteldood, altijd 85 punten!

8. Hoe ziet jouw ideale zomer er uit?
“De hele zomer reizen lijkt mij wel wat! Helaas is dit budgettair gezien niet helemaal haalbaar, dus wordt het een combinatie van werken, een beetje reizen, terrasjes pakken, festivalletjes en uiteraard lekker naar de gym.”

Klinkt goed! 82 punten.

Foto: Evolutionstudionl

9. Wat staat er bovenaan je bucketlist?
“De Rinjani vulkaan in Lombok beklimmen. Dit is een driedaagse trekking de vulkaan op. Een paar jaar geleden, toen ik nog alles behalve fit en sportief was, heb ik gepoogd de Rinjani vulkaan te beklimmen. De tocht was echter te zwaar voor mij en ik heb halverwege opgegeven. Dit zit mij nog altijd een beetje dwars, want ik ben helemaal geen opgever. Nu ik een goede conditie en een portie doorzettingsvermogen heb, zou ik dit graag nog eens opnieuw willen doen. Google het uitzicht vanaf de vulkaan maar eens en je begrijpt waarom!”

Ik begrijp waarom! Absoluut nog een keer gaan doen dan. En dan uitbrakken op de Gili’s! 92 punten.

10. Waar en hoe zie je jezelf over 3 jaar?
“Over 3 jaar heb ik mijn rechtenstudie afgerond en ben ik nog net zo blij en gelukkig als ik nu ben. Ik wil ook graag een cursus tot voedingsdeskundige volgen, want voeding vind ik razend interessant en je bent nooit uitgeleerd. Ook hoop ik stiekem dat ik over 3 jaar de Italiaanse taal onder de knie heb. Die zou ik graag willen leren, maar tot nu toe stel ik het steeds uit. Slecht hè? Soms heb ik zoveel verschillen doelen en dromen dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Verder hoop ik veel van mijn fitness-gerelateerde doelen bereikt te hebben, maar het mooie aan fitness is dat je eindeloos nieuwe doelen kunt blijven stellen!”

Va bene, parliamo insieme circa tre anni! 81 punti!

[powerkit_alert type=white ]Lekkere score Lotte! Met 826 punten heb je het heel goed gedaan ;-). Succes met je dromen![/powerkit_alert]

Lotte Leek

https://www.instagram.com/p/BProkbXguia/

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Weekend Desires #338
Grandioos. Het is vrijdagmiddag. En dat vinden we grandioos: meer kunnen we er ook niet van maken, toch? View this post on Instagram A post shared by…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…