Fitgirl Friday: Nochtli

Deze Fitgirl bewijst maar weer eens dat het heel goed mogelijk is om elke week een andere crush te hebben. De hele week hebben we ’t op de redactie nergens anders meer over: Nochtli Peralta Alvarez (@Nochtlii). En vandaag, op Fitgirl Friday, delen we dat met jou!

[powerkit_alert type=white ]Check the article in English here[/powerkit_alert]

Interview met Nochtli Peralta Alvarez

Nochtli (uitspraak: Nostli, met een hele zachte T) heeft een achternaam (Peralta Alvarez) die je niet vaak tegen komt in Nederland en al helemaal niet associeert met hutspot en regenachtige zomers. Tóch is ze gewoon in ons kleine kikkerlandje geboren, maar ze heeft zeker wat Latijns-Amerikaans bloed. Ze is namelijk half-Mexicaans! Deze 24-jarige babe woont al twee jaar in Noord-Holland met vriend, waar ze al zes jaar mee samen is. Aiaaiaaiiii!

Nederlands én Mexicaans! Heeft je naam een bepaalde betekenis?
“Ja, op de Mexicaanse vlag staat een grote cactus met daarop een roze bloem. De bloem is een ‘Nochtli’. Dit is waar mijn naam naar refereert.”

Nochtli – Manify Fitgirl Friday (5)Tof! Vertel meer over jezelf :-)!
“Na mijn middelbare school ben ik gelijk naar de Politieacademie gegaan. Al mijn hele leven wilde ik bij de Politie. Ik heb dan ook vanaf mijn 17e tot mijn 23e bij de politie gewerkt, als agent op straat. Daar heb ik echt de meest bizarre dingen meegemaakt, maar het bleef mijn droombaan. Het was enorm dankbaar werk en ik zal mijn tijd daar nooit vergeten. Het heeft me gevormd tot de persoon die ik nu ben. Ondanks ik misschien niet het ‘standaard type agent’ was, wilde ik nooit iets anders dan dat. Daarnaast was ik ook model (vanaf mijn 15e), nog niet in de fitnesswereld, maar wel voor beautycampagnes en in de fashionscene. Het was voor mij altijd heel moeilijk om grote opdrachten te krijgen omdat ik altijd ’te breed’ was en natuurlijk rekening moest houden met mijn werk bij de Politie. Mijn liefde voor fitness is er altijd geweest, dus mijn lichaamstype weigerde ik te veranderen, eerlijk gezegd. De curvy side of life vond ik toch aantrekkelijker, dan heel dun worden en wel in die wereld passen. Na jaren geprobeerd te hebben daarin door te breken, was ik er wel klaar mee en net op het moment dat ik dat los wilde laten kwam ik Tavi Castro, de eigenaar van Body Engineers, tegen. Ik werk nu dan ook voor Body Engineers als atleet. Daarnaast werk ik ook voor Shredz Europe als atleet.”

Hoe is de liefde voor een sportieve en gezonde levensstijl ontstaan?
“Ik volgde zelf altijd veel fitnessmodellen en vond mijn eigen motivatie uit hun social mediakanalen. Ik vroeg me altijd af hoe zij dit toch voor elkaar kregen, zo’n prachtig lichaam. Ik voelde me op een zeker punt altijd moe, futloos en niet in shape. Ik was er zo klaar mee, dat ik besloot om mijn levensstijl compleet om te gooien. De eerste jaren wist ik eerlijk gezegd niet wat ik deed en ben ik samen met mijn vriend gegroeid in kennis en uitvoering. Ik heb dan ook mijn Fitvak A (Personal Trainer opleiding) behaald en leerde mezelf hoe ik het beste om kon gaan met voeding en training. Alles heb ik getest op mezelf, net zolang totdat ik de goede formule gevonden had. Ik voelde me steeds beter en dit werd verslavend! Mijn gezondheid is nu beter dan ooit en ik zit veel lekkerder in m’n vel!”

Je gaat heel lekker op Instagram Nochtli, 88k volgers! Ben je (al) ‘fulltime Fitgirl’?
“Mijn Instagram groeit inderdaad enorm snel. Iets waar ik mijn volgers enorm dankbaar voor ben. Het is echt geweldig om te zien hoeveel mensen die je eigenlijk niet kent je steunen in je fitness journey. En ja, ook hierdoor ben ik nu fulltime Fitgirl!”

Je hebt (nog) geen blog. Wel plannen daarvoor?
“Ik heb daar nog niet echt over na gedacht maar een goed idee is het wel!”

Wat is jouw ultieme manier om gezond/sterk/fit te blijven?
“Ik train 5 à 6 dagen in de week en zorg ervoor dat ik mijn maaltijden klaar heb voor de dag. Dit zorgt ervoor dat ik precies weet wat ik eet. Daarnaast heb ik veel discipline opgebouwd de laatste jaren, waardoor ik mezelf echt kan drillen om keihard te trainen en goed te eten. Ik heb geen ongezond eten in huis, want als het er ligt is het ook zo op.. Per week neem ik altijd een standaard zogenaamde ‘cheatday’. Bij mij is dit altijd op zaterdag. Ik houdt het hierdoor langer vol om clean te eten. Mijn favoriete cheats zijn Dora cookies (ja echt waar) en Nutella. Daarnaast is het altijd fijn als je een partner hebt die zich in het zelfde straatje bevindt. Hierdoor kun je elkaar blijven steunen en begrijp je waar de ander mee bezig is.”

Waar ben je het meeste trots op van je lichaam?
“Het standaard antwoord zou misschien vaak zijn ‘mijn billen’, maar ik denk dat ik toch kies voor mijn bovenlichaam. De ultieme test voor mij was altijd: ik moet mezelf op kunnen optrekken zonder moeite. Hier heb ik enorm hard voor moeten trainen, maar het lukt me nu makkelijk en soms laat ik de mannen daarmee achter me haha!”

Wat is de meest opvallende reactie die je ooit hebt gehad?
“Pfoe, daar vraag je me wat. De meest rare reactie die ik ooit gehad heb was: ‘Wat een prachtige voeten heb je! Kun je ALSJEBLIEFT een foto van je voeten sturen, I love them.’ Foot fetish?”

Je bent dus ook model. Wat is de leukste klus die je ooit gedaan hebt?
“De leukste klus die ik ooit gedaan heb was voor Thermen Holiday Nederland. De foto’s hangen namelijk nu op alle bussen & trams in Zuid holland. Toch leuk om jezelf te zien dan haha!”

Tof! Bij Body Engineers zijn de heren goed opgepompt haha, is dat voor ook een must in een man?
“Ik heb toevallig wel een opgepompte man, ja haha, maar ik denk niet dat dat een must is. Toen wij net bij elkaar kwamen, waren we allebei niet gespierd of in shape en viel ik op zijn lieve karakter. Mag je nog zo’n mooi lichaam hebben, maar als je persoonlijkheid niks is dan houdt het voor mij op.”

Wat heeft 2016 voor jou in petto?
“Dit jaar heeft vooral veel positiviteit en gezondheid in petto! Een jaar waarin ik mijn debuut maak op FIBO en Salon de Body Fitness in Parijs. Iets waar ik super naar uit kijk!”

Wow, succes! Geniet ervan en bedankt voor je verhaal! Wij gaan je op Instagram (@Nochtlii), ook op Facebook! 😉