Fitgirl Friday: Nikki van de Sanden

Hartelijk vrijdag! We hebben vandaag een hele leuke speciale fitgirl voor je. Haar naam is Nikki van de Instagrampagina @insidenikkisbrain. Deze naam heeft een dubbele lading, want ze heeft een hersentumor overleefd. Nu zet ze alles op alles om vol voor het leven te gaan en zo gezond mogelijk te blijven.

Interview met Nikki

Nikki is 27 jaar, single en woont in Tilburg. naar eigen zeggen is ze een echt ‘meisje-meisje’: “Ik draag graag jurkjes, heb altijd gelakte nagels en ik sta dolgraag te dansen met mijn vriendinnen op festivals! Maar ook heb ik een stoere kant, zo banjer ik graag door de modder bij obstacle runs of sta ik tussen de mannen in het krachthonk.”

Nikki Fitgirl Friday3De eerste zin in je bio is ‘Chasing dreams’. Wat is jouw droom?
“Een leven lang genieten, van elke dag. Alles uit het leven halen, zoveel mogelijk zien van de wereld en gezond blijven! Daarnaast zou ik ontzettend graag ooit iets willen betekenen in de wetenschap. Ik heb veel interesse in het effect van sport op de hersenwerking. Uit onderzoek is gebleken dat je cognitieve functies vooruit gaan door lichamelijke beweging, maar dit is nog niet voldoende en methodisch sterk onderzocht. Dat wil ik dus ooit doen!”

Je hebt een hersentumor overleefd, super knap, maar ook heel erg! Dat zal een hele heftige tijd voor je geweest zijn?
“Dit is inderdaad heel heftig geweest, mijn hersenoperatie is nu tien jaar geleden, maar ik heb me zeven jaar lang ziek gevoeld. Vooral de eerste jaren waren vreselijk! Nu sinds 3,5 jaar ben ik weer aan het sporten, studeren en gaat het goed met me! Ik zal nooit meer de oude Nikki worden, maar ik mag zeker niet klagen!”

Jezus, wat heftig zeg! Is dit ook de reden dat je nu zo op gezondheid gefixeerd bent of deed je dit al van t voren?
“Ik denk het wel.. Vroeger was ik totaal niet sportief, ik haatte de gymlessen op school, haha. Wel heb ik altijd al (redelijk) gezond gegeten. Na mijn hersenoperatie was het de eerste jaren niet mogelijk om dingen te ondernemen, omdat ik nog moest herstellen. Hier zat na een tijd geen verbetering meer in..Vanaf dit moment ben ik gaan sporten en merkte ik ontzettend veel verbetering en nog steeds! Ik ben er van overtuigd dat sporten mij zo ver heeft gebracht!”

Verder ben je doktersassistent, psychologie student én ben je bezig met een neuropsychologisch assessment? Beauty én ’the brains’ dus?
“Haha, nou ik moet eerlijk zeggen dat ik onderzocht ben na mijn hersenoperatie en me toen is verteld dat MBO te moeilijk voor me zou zijn. Tegen het advies in gegaan en een MBO studie Doktersassistente gestart, behaald binnen een jaar. Hierna HBO Verpleegkunde waarvan ik mijn P heb behaald om naar de Universiteit te kunnen. Nu studeer ik Psychologie aan de Universiteit, waar ik stiekem wel trots op ben!

Als bijbaantje neem ik inderdaad neuropsychologisch onderzoek af, dit neem ik af bij patiënten voor een wetenschappelijk onderzoek naar het effect van lichamelijke beweging op het herstel van de cognitie. Echt mijn ding dus!”

Pfoe, wat een verhaal. Super knap! En wat is jouw ideale manier om zo fit mogelijk te blijven
“Krachtsport! Ik ben daar echt dol op. Ik blijf fit, en daarnaast zie ik ook veel verschil aan mijn figuur wat mooi meegenomen is :-)! Ik ga ook graag hardlopen, met als doel de ‘obstacle runs’!”

Wat heeft je doen besluiten om je gezonde levensstijl online te delen?
“Mijn enthousiasme! Ook vind ik het leuk om andere Instagramaccounts te volgen. Ik heb volgers die zelf ook een hersenoperatie hebben gehad en ik vind het super als ik ze kan helpen of inspireren. Maar ook juist gezonde mensen, jezelf pushen en een gezonde levensstijl volgen is zo effectief en belangrijk!”

Wat zijn je plannen voor de zomer?
“Mijn tentamens zijn precies vandaag achter de rug, dus nu heb ik lekker vrij tot september! Wat mijn plannen zijn? Daar ga ik nu heel hard over denken… Ik heb zin om iets geks en spontaans te doen, misschien backpacken of vrijwilligerswerk! Volgend weekend in ieder geval meedoen aan Mud Masters in Scheveningen en erna naar Defqon, ik kan niet wachten! Dus flink genieten in ieder geval. Want het leven kan elk moment voorbij zijn!”

Thanks Nikki voor je verhaal, we blijven je natuurlijk volgen. En geniet van de zomer!

https://www.instagram.com/p/BGgcVlhIxtJ/

https://www.instagram.com/p/5Hb1IjIxjn/?taken-by=insidenikkisbrain