Hoe is het met… Esmee Trouw? | Fitgirl Friday

Een hele tijd geleden was Esmee een van onze eerste Fitgirls. Ze heeft ook met ons meegelopen tijdens MudMasters 2015 en daarna hebben we haar een tijd niet meer gesproken. Maar, zoals een gentleman betaamt: uit het oog, niet uit het hart. Wij waren, 1,5 jaar later, ontzettend nieuwsgierig hoe het nu met Esmee is. En het gaat goed met haar. Heel goed zelfs!

[irp posts=”29680″]

Wat is er in die anderhalf jaar tijd veranderd in de fitgirl-wereld?
“Ik denk dat er een bepaalde omslag is geweest in de hele fitgirl hype. Natuurlijk zijn we nog steeds (bijna) allemaal bezig met keihard trainen en goed eten, maar het gepolijste is er een beetje vanaf. Ik denk dat we in een jaar een mooie ontwikkeling hebben neergezet waarin we ook de rauwe, niet-gepolijste kant hebben kunnen laten zien van het #fitgirl zijn.”

Vertel!
“Tot een jaar terug was het natuurlijk fitgirl voor- en fitgirl na, afgelopen jaar zijn we ook kritisch gaan kijken naar de realiteit en wat nuchterder gaan kijken naar de hele hype. Toen zijn er een hele hoop meiden een beetje van het fulltime fitgirlen afgestapt, en hebben zij ook laten zien dat het niet alleen maar leuk is (online prestatiedruk) maar er zeker ook tegenslagen bij horen. En dat vind ik zelf een mooie ontwikkeling!”

Natuurlijk hebben we jou op de voet gevolgd. Je hebt persoonlijk ook een flinke ontwikkeling meegemaakt, nietwaar?
“Haha, ja klopt! Als ik nu het eerste interview teruglees, dan herken ik bijna mijn eigen verhaal niet meer. Ik woonde op dat moment samen met mijn vriend (inmiddels mijn ex), liep stage en was lekker aan het sporten. Iets meer dan een jaar geleden heb ik dit hele leven omgegooid. Ging alleen wonen in het centrum van Rotterdam, tilde ‘esmeetrouw‘ naar fulltime 2.0 met een weblog en Youtube channel én startte mijn eigen mediabureau Supermooi Media (supermooi.media) waar ik een team van zes meiden aanstuur met marketingcommunicatie opdrachten.

En ja, dat sporten, daar had ik niet zoveel tijd meer voor. En daar vertelde ik dan weer heel open over op mijn blog, het ongepolijste verhaal dus. Het voelde fijn om dat allemaal eerlijk te kunnen delen, en heel veel fitgirls begonnen dit ook te doen. Laten zien dat er naast fitgirlen nog een leven is wat constant doorgaat.”

Denk je dat jouw fitgirl-achtergrond heeft bijgedragen aan het succes in je huidige carrière?
“Misschien niet per se mijn fitgirl-achtergrond, maar wel dat ik daarvoor social media ingezet heb. Ik ben inmiddels alweer vier jaar elke dag bezig met Instagram; personal branding, marketing en communicatie. Omdat ik toen zoveel bezig was met sport en voeding, heb ik mezelf als fitgirl neergezet en daar heb ik heel veel van geleerd. Zo heb ik me de afgelopen maanden ge-“rebrand” en het fitgirl losgelaten. Ik geef nu ook andere bedrijven advies hoe ze hun branding moeten doorvertalen in social media omdat ik vanuit mijn eigen ervaring (en kennis vanuit mijn opleiding) heel goed weet hoe dat moet.”

Lekker bezig dus, maar je ziet jezelf dus niet meer als fitgirl?
“Ik heb het label ‘fitgirl’ een beetje losgelaten. Niet omdat ik dat niet meer wil zijn hoor, ik heb echt respect voor die getrainde girls out here! Alleen was ik op dat moment (het moment dat ik overal #fitgirl achter zette) heel erg gefocust op afgetraind zijn, zo strikt mogelijk eten en 6 keer per week trainen. Nu probeer ik 3 keer te trainen om in shape te blijven, en eet ik daar ook naar. Geen calorieën meer tracken en chagrijnig zijn als ik niet meer de sportschool in kan. Of ik mezelf nog een fitgirl noem nu? Nee, ik denk het niet.”

Maar je ziet er nog steeds fantastisch uit, je bent nog steeds (wellicht minder) fanatiek bezig met sporten, eten, maar wellicht wat minder met de ‘lifestyle? Of wat maakt het dat je jezelf niet meer als fitgirl ziet?
“Dankjewel! Door de verschuiving in mijn prioriteiten geef ik mezelf die stempel niet meer, twee/drie jaar terug was #fitgirl zijn mijn prioriteit, nu niet meer. En er zijn heel veel andere meiden (vooral op Instagram) die dat nog steeds wel als prioriteit hebben ondanks de hele verschuiving in trends, en dan vind ik je echt een bikkel! Dan ben je echt een #fitgirl.”

Word je weleens herkent op straat?
“Haha ja! Best vaak tegenwoordig. En dat vind ik zo leuk! Maar vooral in Rotterdam hoor..”

Is dat ook een voordeel bij het opzetten van je eigen bedrijf?
“Ja aan de ene kant wel, voordat mijn website stond had ik al 400 volgers op Instagram voor Supermooi, en zodra alles stond kreeg ik gelijk aanvragen. Bedrijven willen dat ik ze help met Instagram omdat ik daar succesvol in ben. Ze zien mijn eigen pagina en willen ook veel volgers en dat kan ik regelen, al is er een groot verschil tussen een persoonlijke en een zakelijke pagina.”

Heb je afgelopen 2 jaar nog wat dingen van je bucketlist af kunnen strepen?
Hahaha! Ja zeker, ik heb nu twee red carpets gehad en dat was zo vet! Ik wil dat fulltime doen. En ik heb nu een agency voor esmeetrouw, wat ook echt een grote stap is”

Mooie dingen om van je zakelijke bucketlist af te strepen. Maar wat staat er met een dikke streep bovenaan jouw persoonlijke bucketlist?
“Ik zou echt nog heel graag buiten Europa willen reizen, dat heb ik nog nooit gedaan Amerika, Afrika, Azië: allemaal lijkt het me heel cool.”

Reizen dus?
“Ja, maar om specifiek te zijn zou ik heel graag naar New York willen. Echt heel erg graag haha!”

Wat kunnen we de komende 2 jaar nog van jou verwachten?
“Ik hoop dat esmeetrouw dan van 2.0 naar 3.0 is getild, Supermooi Media met een groot team van creatieve en ambitieuze meiden supergoed loopt en dan hoop ik in New York of Parijs te wonen. Ik heb altijd gezegd dat ik nog een keer een stap verder wil dan Rotterdam.

Ik hou van Rotterdam, maar dat heb ik nu ook wel weer een soort van gezien. Amsterdam trekt me niet heel erg om te wonen, en mijn hart ligt echt in Frankrijk na er gestudeerd te hebben. Parijs trekt me heel erg, ik spreek de taal en ik hou van de cultuur. New York daar droom ik over, is misschien wel heel ver, maar er gebeurt zoveel! En daar hou ik van.”

En wij houden stiekem een beetje van Esmee! Meer Esmee Trouw? Volg Esmee op Instagram of op Esmeetrouw.com. Bedankt Esmee, ontzettend veel succes met alles wat je doet en nog gaat doen en we houden je natuurlijk in de gaten!

https://www.instagram.com/p/BIophcCDgpj/?taken-by=esmeetrouw

https://www.instagram.com/p/BIiX-ONDiL3/?taken-by=esmeetrouw