Fitgirl Friday: Anja

Het is weer eens vrijdag. Blijft toch weer terug komen elke keer hè? Is maar goed ook, want vrijdag is – anno 2015 – niet zomaar ‘vrijdag’, nee… Het is: FITGIRL FRIDAY!!! Jaaaa, mensen.. En vandaag weer een interview met een leuke Fitgirl. Dit keer geen meisje van rond de twintig, maar een dame van 31 lentes jong. Vandaag is het de dag van Anja a.k.a. Zodiacje!

Interview met Anja

Laten we deze echte Fitgirl eens even voorstellen: Anja woont in Den Haag, samen met haar vriend (die ze, naar eigen zeggen, helaas nog geen ‘man’ mag noemen. Ze zijn al negen jaar samen. En als ze niet in de sportschool te vinden is, dan is Anja bezig met paarden. Meer hoef je niet te weten toch?

Jaweeeeeel!! Komt ‘ie:

Fitgirl Friday - Anja5Hoe kom je aan je motivatie om zo met je lijf/gezondheid bezig te zijn?

“Toen ik begon met sporten, had ik eigenlijk niet zo veel motivatie. Ik was door de tijd wat kilo’s aangekomen en ben toen in eerste instantie begonnen met een 30-dagen programma, waarbij ik met een filmpje mee hupste. Na dat programma vond ik het zo leuk om er mee bezig te zijn en ook resultaat te zien, dat ik met mijn vriend mee ben gegaan naar de sportschool. Naarmate de oefeningen makkelijker gingen en ik meer resultaat begon te zien, was een nieuwe manier van leven geboren. Ik was verslaafd!”

Wat doe je naast sporten graag? Ik zie namelijk veel dieren voorbij komen?

“Klopt! Ik heb een hond en een paard en breng daar veel van mijn vrije tijd mee door. Ik ben 5 dagen in de week op stal en heb daar een groot deel van mijn sociale leven. Daarnaast spreek ik regelmatig af met vriendinnetjes en ga vaak met mijn vriend winkelen of naar de bios.”

Wat doe je op een gemiddelde zaterdagavond?

“Ik ga regelmatig naar de bios of uit eten. Zo nu en dan ga ik op stap of gewoon ergens een drankje doen. Thuis op de bank doe ik eigenlijk niet op zaterdag, dat bewaar ik voor de zondag.”

Hoe vaak train je per week en doe je ook nog andere sporten als fitness?

“Ik doe vier à vijf dagen in de week een krachttraining. Ik train volgens een split schema waarvan twee keer ‘benen’, haha. Daarnaast rijd ik dus paard en bestaat mijn werk ook uit paardrijden. In de zomer ga ik zo’n twee keer in de week buiten een stukje rennen, maar in de winter ben ik daar niet echt voor te porren.”

Wat is favoriete cheatmeal?

“PIZZA!! Pizza is mijn favoriete ontbijt, lunch, avondmaal. Wat andere vrouwen hebben met chocolade heb ik met pizza. Wordt er heel erg gelukkig van!”

Haha dat is duidelijk! Zie je jezelf eigenlijk als een echte Fitgirl?

“Nee, absoluut niet! Wist in eerste instantie niet wat me overkwam toen jullie me vroegen voor dit interview. Oké, ik ben zeven dagen in de week actief bezig, maar ik pak nog steeds liever de auto dan de fiets! Voel me overigens wel vereerd en dit is een mooie stok achter de deur om lekker door te blijven trainen.”

Goed om te horen, haha! Je ben natuurlijk ook best actief op Instagram, wat ook een ‘vereiste’ is van een ‘echte Fitgirl’. Dan maar gelijk een vraag die we elke Fitgirl stellen: Waar ben je het meest trots op van je lichaam?

“Ehhh.. m´n ogen eigenlijk. Oké, die train ik niet, dus wat sport betreft moet ik het zelfde antwoord geven als de meeste andere meiden: m´n billen. Al kan ik ook erg tevreden zijn als ik mijn schouders heb getraind.”

Heb je een trainingsbuddy of train je alleen?

“Ik train meestal alleen. Het liefst ben ik ook echt helemaal alleen in de sportruimte. Kan ik lekker mijn eigen ding doen en zo nu en dan mee dansen of zingen als er een leuk liedje op is. Zo nu en dan train ik met mijn vent. Hij traint al heel wat jaren en heeft mij alles geleerd. Al gaan we meestal alsnog ieder onze eigen gang als we in de fitness zijn.”

Wat is het beste advies dat je ooit gehad hebt?

“Meten is weten! Te veel meiden houden zich vast aan hoeveel ze wegen, terwijl gewicht zo weinig zegt. Als je af wilt vallen of spieren wilt kweken, pak dan een meetlint in plaats van een weegschaal! Dat zegt zo veel meer. Oh en voor de mannen ook een advies: even kijken tijdens het sporten mag, maar staren is gewoon onbeleefd.. en eng!”

Oké, oké.. We gaan ons best doen, Anja! 😐

Total
0
Share