Fitgirl Friday: Yola van Acker

Ja hoor, het is weer Fitgirl Friday! Dat wil zeggen: een verse Fitgirl! En we hebben er niet zomaar één vandaag, want dit is misschien wel de Fitgirl met de mooiste buik van Nederland! Heel veel meer introductie is eigenlijk niet nodig, want ze is mateloos populair op Instagram. We hebben het natuurlijk over Yola (for the win!).

Interview met Yola

Fitgirl Yola - @yolaforthewin 15Hola, Yola!
“Hoooooooi!”

Met wie hebben we vandaag te maken?
“Ik ben Yola, 26 jaar en woon samen met mijn vriend in Breda. Momenteel combineer ik twee beroepen in twee verschillende werkvelden. Ik ben namelijk pedagoog en fitnesstrainer. Daarnaast ben ik ook Autisme-specialist, waarvoor ik heb gestudeerd in Antwerpen. Lekker veelzijdig dus ;-). Verder ben ik sportief (no shit), down-to-earth, energiek en ondernemend.”

Ja, dat je een keiharde sporter bent dat weten we inderdaad. Wat doe je allemaal om fit te blijven?
“Ik heb van nature een atletische bouw en heb altijd enthousiast en fanatiek gesport. Fitness, bootcamp, turnen, crossfit, Insanity, boksen, surfen.. I love it all! Daarnaast let ik op mijn voeding. Ik eet doorgaans heel gezond, maar hou ik teveel van eten om hier echt all the time op te letten.”

Hoe kom je aan deze ambitie?
Er goed uit zien is natuurlijk leuk, maar je goed voelen is nog leuker. Het is niet zozeer een ambitie, het is gewoon een onderdeel van mijn bezigheden wat er mede voor zorgt dat ik mij fit en happy voel.”

Je hebt aardig wat volgers op Instagram, hoe heb je dit voor elkaar gekregen? Wat is er uniek aan @yolaforthewin?
“Ja, dat is een goede vraag zeg.. Ik had zelf ook niet gedacht dat mijn account binnen zo’n korte tijd, zo’n groot bereik zou krijgen. Wat ik vaak terug hoor over mijn Instagram is dat het een ‘clean’ account is, zonder overbodige informatie. Het is een account to-the-point met een afgebakend onderwerp. Het is iedereen direct duidelijk wat er te zien en lezen valt: health, fitness and sportswear.”

Hoe professioneel pak je het aan? Is het puur een hobby of verdien je ook geld met je fitgirl-bestaan?
“Uiteindelijk is en blijft mijn Instagram een hobby. Ik zet er op wat ik leuk vind en wat ik draag omdat ik dat mooi vind. Ik vind het leuk om ‘professionele’ foto’s te maken, waarop activewear mooi uitkomt en werk samen met diverse activewear companies en health-companies wanneer we voor elkaar iets leuks kunnen betekenen.”

Helaas kon je niet mee doen aan de Manify Fitgirls at Mud Masters Run, maar de volgende keer ben je er bij hè? 
“Zeker! Ik kan absoluut niet rennen en heb een hekel aan modder… maar I’ll be there for sure!”

Wat is je favoriete work-out?
“Ik hou van workouts waarbij power, techniek en uithoudingsvermogen centraal staan. Crossfit is hier een goed voorbeeld van. Toes-to-bar, handstand walks en triple-unders zijn mijn absolute favorieten tijdens een work-out, al gaan ze samen met een hele hoop gevloek..”

Ik denk dat het wel duidelijk is als je je Instagram bekijkt, maar toch: Waar ben je het meest trots op van je lichaam?
“Ik hoor vaak: ‘Your abs are more famous than your face.’ Grappig of niet, het is wel waar. Mensen herkennen mij en mijn foto’s vanwege de structuur van mijn core/buikspieren. Ook zonder dat ik getagd ben weten ze wanneer een foto van mij is. En natuurlijk ben ik daar best trots op 😉 Ik noem ze altijd ‘signature-abs’.”

En waar wil je juist nog aan werken?
“Ik wil meer kracht opbouwen in mijn upper-legs zodat deze wat meer spiervorming en power krijgen.”

Oké, laatste vraagje! Hoe denk je over de hele Fitgirl-trend? Jonge meiden kijken tegen influencers als jou op. Hoe ga je hier mee om?
Ik vind het een compliment om de titel ‘influencer’ te mogen hebben en probeer daar zo veel mogelijk positiviteit uit te halen en dat ook uit te stralen. Ik krijg veel vragen en verzoeken via mail en probeer deze wel altijd te beantwoorden. Meiden willen mijn ‘secret’ weten: wat ik eet, hoe ik sport, hoe vaak ik train etc.. Het valt soms misschien een beetje tegen om dan te lezen dat ik ook gewoon ‘normaal’ ben. Ja, ik eet gezond en ik sport veel maar nee, ik train echt niet zeven keer per week abs. En ik loop ook niet 24/7 in sportkleren hoor..al zou ik dat best willen ;-).”

Yola volgen!? Duhh, natuurlijk! Dat doe je op Instagram én natuurlijk op onze fitgirlfriday Snapchat!

Total
0
Share