Fitgirl Friday: Rosalie Ruardy

Komt dat zien, komt dat zien. Het is weer zo ver: Fitgirl Friday (<like die pagina even)! Elke week interviewen we een leuke Nederlandse fitte dame om het weekend mee in te luiden. Deze Fitgirl Friday staat Rosalie Ruardy in de spotlights. Deze Haagse knappert is superfit en heeft een succesvolle healthblog!

Interview met Rosalie Ruardy

“Wat voor ‘soort’ meisje ik ben? Een meisje die op haar 29ste nog heel blij is als ze meisje genoemd wordt ;-).” Rosalie groeide op in Scheveningen, maar vertrok op haar 20e naar Rotterdam om daar te gaan wonen en studeren. Inmiddels is ze weer terug in Den Haag (“Waar ik echt thuis ben”) en werkt ze bij Duurzaam Den Haag. “Ik houd me vooral bezig met webredactie, social media kanalen, fotografie, filmen, editten, interviewen, noem maar op. Heel divers en dat is maar goed ook, want ik ben snel verveeld!” Daarnaast is ze freelance fotograaf en blogger! “Ik Fitgirl Friday - Rosalie Ruardy 8blog sinds 1,5 jaar op www.rosalieruardy.nl. Mijn artikelen verschijnen ook op Fitgirlcode, EkoPlaza, Moderne Hippies,  yoga blogs, noem maar op!” Ze heeft sinds drie maanden een vriend en is gigantisch verliefd: “Het is pril, we kennen elkaar pas drie maanden. Maar het voelt bijzonder goed en dat is alles wat telt.”

Hoe kom je aan de ambitie om druk te zijn met gezond eten en veel sporten?
“Lekker en goed eten heb ik van huis uit meegekregen. Sporten niet, mijn ouders zijn niet sportief. Met sporten kan ik mijn energie kwijt, voornamelijk omdat ik overdag bijna alleen maar achter de computer zit. Het klinkt misschien gek, maar naarmate ik ouder word merk ik dat het niet meer vanzelf gaat. Een strak lichaam. Ik moet er echt voor werken. Gezond eten, veel sporten. Maar ik ben dan ook vrij perfectionistisch, vooral met mijn lichaam. Natuurlijk gaat het met ups en downs. Als ik even wat minder streng ben, kom ik makkelijk een paar kilo aan. Om deze vervolgens er weer af te trainen natuurlijk!”

Hoe ben je op het idee van je blog gekomen?
“Cliché maar waar: ik deelde wel eens wat lekkere recepten via mijn Instagram account. Ik merkte dat dit goed werd opgepakt. Voor mijn werk (voorheen werkte ik bij een communicatiebureau) moest ik al veel zakelijk bloggen, dus ik had er ervaring in. De stap naar een eigen blog was dus zo gemaakt! Ik doe dit naast mijn fulltime baan, zo’n 4 tot 8 uur per week. Ik hoop ooit part-time met bloggen mijn geld te kunnen verdienen en de andere uren als fotograaf te verdienen!”

Je ziet dat er veel ‘concurrenten’ zijn op dit gebied, maar wat maakt jou uniek?
“Ik denk dat het mijn fotografie is. Ik merk dat ik steeds beter word in het fotograferen van eten. Ik doe het allemaal vanuit mijn kleine huisje, op een houten tafel. Wel met een goede camera: de Canon 6D en een mooie portretlens. Als ik ooit een huis met een fotostudio en droomkeuken bezit…”

Fitgirl Friday - Rosalie Ruardy 7Hoe ziet je sportschema er ongeveer uit?
“Ik ben nog aan het revalideren van een blessure door een duurloop van 32 kilometer (ik trainde voor de marathon). Op dit moment loop ik rustig weer hard, zo’n 2 tot 3 keer per week. Dan loop ik zo’n 8 tot 10 kilometer. Ook krachttrainen pak ik rustig op, zo’n 1 tot 2 keer per week. Voorheen sportte ik bijna elke dag: hardlopen, hot yoga, krachttraining, krav maga, zwemmen. Ik sport dus het liefst in de ochtend, maar ik kan niet altijd even makkelijk uit bed komen. Dat ligt dus helemaal aan de dag en hoe druk ik het heb.”

Waar ben je het meest trots op van je lichaam?
“Mijn billen! Soms wat ronder, dan weer wat gespierder. Maar ik ben er altijd blij mee!” 

Haha wij ook! Wie is eigenlijk je favoriete Nederlandse Fitgirl?
“Dankzij Fitgirlcode heb ik er vele mogen ontmoeten, maar mijn favoriet blijft Anna Schram! Zij is al zover gekomen en heeft een goede balans tussen gezond eten, sporten en lekker genieten van feestjes, wijn, kaasjes. En dat is ook belangrijk! Ik ken haar persoonlijk, het is een topwijf!”

Wat voor hobbies heb je verder?
Reizen, wandelen, schrijven, met katten knuffelen (ja, dat is een hobby).” 

Maar ook het festivalseizoen is begonnen. Ben je daar mee bezig of geef je er niks om?
“Oh jawel! Hoeveel festivals ik de afgelopen jaren ben afgegaan… Melt, Lowlands, Welcome to the Future, Strafwerk, Amsterdam Open Air, Familiar Winter Festival, DGTL… Ik mis Trouw wel onwijs, heb daar de laatste maanden veel mooie feestjes (waaronder de Closing) meegepakt. Daar kan geen festival tegenop.” 

Verder nog mooie feestjes gepland voor dit seizoen?
“Familiar Forest Festival, daar ga ik dit jaar voor het eerst heen. Kijk ik onwijs naar uit. Voor de rest kijk ik nog wel.”

Nice! Oké nog even terug naar sporten/health. Wat is het beste advies dat je ooit heb gehad op dat gebied?
“Moeilijk, maar waar ik de meeste progressie mee boek is echt consistent aan krachttraining doen en je eten afmeten/wegen en bijhouden met een app. Ik vind ik moeilijk om (normale) porties te eten. Ik kan echt eten als een vent. Oppassen dus! Maar daarnaast vind ik het even belangrijk jezelf af en toe lekker laten gaan tijdens feestjes of vakantie. Je werkt er hard voor, dus je mag ook hard genieten ;-). De dag erna lopen we wel weer wat KM’s extra!”

Thanks Roos!

Rosalie volgen

Deze Fitgirl kun je volgen ook volgen op haar internationale blog of natuurlijk gewoon via Instagram!

Total
0
Share