Fitgirl Friday: Natasja Evers

Het weekje is al weer voorbij! De maand is zelfs bijna voorbij. Dat betekent dat het bijna juni is, de maand dat het zomer gaat worden! En zomer is de periode van het jaar waar iedereen, waaronder de Fitgirls zelf erg naar uit kijken. Ze kunnen eindelijk een beetje laten zien waarvoor ze zo hard hebben gewerkt en wij mannen vinden het weer mooi om daar naar te kijken. En vandaag kijken we naar Natasja Evers!

Interview met Fitgirl Natasja Evers

Natasja is een enthousiaste Fitgirl van 26 en woont samen met haar vriend in Arnhem en werkt op het hoofdkantoor van o.a. Kruidvat en ICI Paris. “Ik ben niet altijd een sportief meisje geweest. Totaal niet zelfs. Ik was eerder liever lui dan moe, deed eigenlijk niets en at waar ik zin in had.”

Dat is nu anders. Hoe ben je aan de ambitie gekomen om hier verandering in te brengen?
“Per toeval ging ik twee jaar geleden ineens naar een crossfit les. Ik bakte er niets van en vond dat zo erg, dat ik besloot daar verandering in te gaan brengen. Er ging echt een knopje bij me om. Ik ging van totaal niet sporten (langzaam) naar vijf keer per week crossfit. Ik voelde me steeds fitter en voelde me een stuk beter, zowel fysiek als mentaal.”

Fitgirl Friday - Natasja Evers 15Wat is HappyGains?
“Na 1,5 jaar crossfit te hebben gedaan, merkte ik dat ik een doel mistte. Ik trainde erg veel, maar wist niet precies waarom. Het gedeelte krachttraining vond ik eigenlijk het leukst en zag op Instagram veel meiden (fitness/bodybuilding)wedstrijden doen. Dat wilde ik ook! Happygains is mijn blog, waarbij ik mijn ervaringen en resultaten deel.”

De slogan van HappyGains is ‘Op weg naar het podium’, welk podium bedoel je dan precies?
“Ik besloot me op te geven voor de Flexchallenge; een jaar waarin je werkt aan je beste shape ooit, om uiteindelijk mee te doen aan de SAPcup in december.”

Hoe ziet je eetpatroon er een beetje uit?
“Ik eet acht maaltijden op een dag, waarvan ook twee shakes voor en na het trainen. Mijn voeding is gebaseerd op de meting van de vorige maand. Ze werken niet echt met calorieën, maar met verhoudingen van vet, koolhydraten en eiwitten per maaltijd. Op het moment moet mijn vet percentage nog dalen. Op het moment zit ik hoger in eiwitten en lager in koolhydraten. Op dit moment mag ik nog eens per week een cheatmeal eten. Dus een maaltijd vervangen door datgeen waar je zin in hebt.”

Fitgirl Friday - Natasja Evers 10

Hoe ziet je sportschema er ongeveer uit?
“Ik train eigenlijk elke dag. Vijf keer per week doe ik krachttraining, dit doe ik over het algemeen doordeweeks. Elke spiergroep komt hierbij aan bod en deze maand de benen zelfs twee keer. Daarnaast doe ik ook drie keer per week cardio, om mijn vetpercentage om laag te brengen. Het is zwaar en het is veel, maar het is het zeker waard!”

Waar ben je het meest trots op van je lichaam?
“Dat zijn mijn billen! Ik heb het geluk dat ik altijd al wel bolle billen had, maar door het trainen merk je wel dat ze beter gevormd worden.”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gehad?
” ‘De weg naar succes is niet recht.’ Veel mensen vragen me hoe ik het toch doe. Elke dag strikt eten en trainen. Ook ik heb wel eens geen zin en ook ik eet wel eens chocolade, wanneer het eigenlijk niet ‘mag’. Het is een weg met ups en downs, maar belangrijk is dat je je doel in je achterhoofd houdt.”

Waar kan je echt niet tegen?
“Ik kan er erg slecht tegen als iets me niet lukt. Ik word dan gefrustreerd en chagrijnig. Soms tijdens het trainen is dit wel lastig, want je kan niet alles meteen goed en foutloos doen.
Hier kan ik wel goed mijn motivatie uit halen. Net zo lang oefenen tot het mij wel lukt!”

En de laatste vraag: Waar kunnen ze je ’s nachts voor wakker maken?
“Het liefst nergens. Als ik slaap, kan je me beter laten slapen haha!”

Natasja volgen

Wow, zo’n gedreven meisje wil je toch meteen volgen? Naast haar blog is ze ook erg actief op Instagram, dus volg haar nu!

 

Total
0
Share