Fitgirl Friday: Lisa Pokora

Gelukkig heet het ‘Fitgirl Friday‘ en niet ‘Fittemeid Vrijdag’, want dan hadden we nooit eens een buitenlandse chick kunnen interviewen. Heel soms maken we uitzondering en kiezen we een leuke Fitgirl uit die van buiten de landsgrenzen komt. Vandaag is het zo’n dag. We doen een uitstapje naar onze oosterburen en ontmoeten de zeer geliefde Lisa Pokora! Een pure Fitgirl van nog maar net 20 jaar. Let’s go…

 

Interview met Lisa Pokora

Lisa woont niet heel ver weg, namelijk in een Duits dorpje vlak bij Venlo. Echt nét langs de grens. “Toen ik op mijn 17e startte met mijn studie, Media and Communication Management in Düsseldorf, begon ik ook met gewichtheffen en bodybuilding. Omdat ik in de voorgaande jaren een eetstoornis had, was dit de perfecte uitweg om goed voor mijn lichaam te gaan zorgen. Ik ben een personal trainer diploma gaan halen en ben in een plaatselijke gym gaan werken. Daarna ben ik me vooral gaan focussen op online fitness consulting en ben ik voor mezelf gaan werken. Dit is wat ik nu nog iedere dag doe. Daarbij werk ik nog op het kantoor van mijn vader. Een lekker druk leven dus!”

Fitgirl Friday - Lisa Pokora 1Je hebt een heleboel volgers, ben je nu beroemd ;-)?
“Ik zou het niet ‘beroemd’ willen noemen. Het ding met online- en social media is dat het allemaal virtueel is. Er zijn duizenden mensen die me volgen van over heel de wereld! Het gebeurt dat ik ga winkelen of naar de sportschool en dan mensen tegen me zeggen: ‘Oh, ik zag je vandaag nog!’. En er zijn ook mensen die juist publiekelijk naar me toe komen en vertellen dat ze me volgen en het zo leuk vinden om me in het echt te zien. Maar zo vaak gebeurt dit niet hoor! Dit jaar ben ik naar de grootste Fitness Fair van Duitsland geweest, de FIBO, en de support en feedback daar heeft me echt verbaasd. Iedereen die daar rond loopt heeft dezelfde ambities en veel willen er met je op de foto. Dat is wel tof, ik ben er soms nog steeds sprakeloos van!”

Waarom ben je zo gemotiveerd om gezond bezig te zijn met je lichaam. Wil je er gewoon graag goed uit zien of wil je gewoon duurzaam omgaan met je lichaam?
“De enige reden dat ik begonnen ben met fitness was om te ontsnappen van mijn eetstoornis. Vier jaar geleden woog ik veel te veel en dat heeft me in een soort sleur gebracht waarin ik per se heel dun wilde zijn. Na twee jaren van constante Anorexia en Bulimia heb ik deze uitweg gevonden en ben ik fitter, sterker en groter dan ooit! Ik ben eindelijk gezond! Nu doe ik het natuurlijk ook om er zo goed mogelijk uit te zien, maar ook om ervoor te zorgen dat ik nooit meer door die shit heen hoef.”

Super knap! Ben je nu ook sterker dan de meeste mannen?
“Haha, leuke vraag! Ik hoop het niet, dan zou ik een boel mannen voorschut zetten! Ik ben sterk, maar ik kan niet zeggen dat ik mannen versla met mijn workouts. Als ik mijn rug train pak ik zo’n 40 à 50 kilo en biceps zo’n 25 à 35 kilo.”

Wat is je favo workout?
“Alles behalve cardio! Nee grapje, haha. Ik hou van legday, want mijn benen zijn nu het zwakste gedeelte van mijn lichaam. Maar ik hou ook erg van om mijn buik- en schouders te trainen! Je kan lekker creatief zijn voor die spiergroepen.”

Welk deel van je lichaam ben je het meest trots op?
“Ik denk dat mijn lichaam in het algemeen een succesvol en fit project is, maar ik ben bij lange na nog niet tevreden. Al ben ik erg trots op mijn schouders, armen en ook wel mijn buik. Het is een process en wordt allemaal beter naarmate de tijd vordert.”

Ook let je goed op je voeding. Wat is je favoriete gezonde maaltijd?
“In de zomer ben ik een echte salade-junk. Ik eet zoveel salades als mogelijk is, maar het belangrijkste voor me is kip. Ik eet elke dag kip, meestal met hete kruiden die ik in Nederland koop (jullie hebben zoveel keus!). Een ander simpel gerecht is een banaan-eiwit shake. Mix gewoon een rijpe banaan, wat whey en wrongel (curd) met eventueel wat havermout. Zo lekker, beloofd!”

Wat is je slechtste eigenschap?
“Ik kan echt uren eten. Ik zweer het! Als het kon zou ik van 8 tot 12 uur ontbijten, even 30 minuutjes rusten en daarna weer door met de lunch! Ik zit nooit vol, maar natuurlijk verbrand ik ook veel. Maar ik moet wel opletten, door mijn verleden. Het is soms moeilijk om te weerstaan!”

Heb je ook nog andere hobbies?
“Ik vind het heerlijk om tijd te spenderen met mijn familie en vrienden. Ik hou van koken en ik ben een écht kind van Moeder Natuur! Lekker lang lopen door het bos of werken in de tuin. De meest waardevolle dingen in het leven, zijn het simpelst!”

Fitgirl Friday - Lisa Pokora 3Zou je willen kunnen leven van je blog/Instagram?
“Zou ik wel graag willen hoor, maar het is meer een hobby voor mij. Het is erg verleidelijk om je brood te verdienen met het promoten van je eigen leven. Het enige dat me een beetje bang maakt is de onzekerheid van de markt. Op het moment vind je fitness- en lifestylebloggers op elke hoek van elke straat, dus je moet wel iets heel speciaals doen om uniek te zijn. En als je dit bereikt hebt, wie kan je dan garanderen dat deze branch nog steeds relevant is over 10 à 20 jaar? Het is altijd goed om ook een ‘Plan B’ te hebben, daarom zal ik nooit stoppen met mijn opleiding.”

Oké, veel en hard werken dus. Wat doe je dan doorgaans op een zaterdagavond?
“Die spendeer ik in de sportschool! Dan zie je mij met gewichten in de weer, die zwaarder wegen dan dames die staan te dansen in de clubs, haha! Nee serieus, ik ben dan vaak in de gym of ben bij mij of een vriendin thuis. Ik ga nooit feesten of zo.”

Dus ook geen festivals deze zomer?
“Nope, ik ben er niet zo mee bezig. In mijn regio is ook niet veel te doen en de festivals die er zijn draaien muziek waar ik niet zo van hou. Als je een ‘insider’s tip’ hebt voor me, laat het maar weten!”

Dus, lezer van dit interview, als je iets tofs weet voor Lisa, laat het haar even weten. Dat kan natuurlijk via Instagram. Je moet haar sowieso volgen!

Laatste vraagje, Lisa: Wat vind je nou wel en niet aantrekkelijk aan een man?

“Ik vind het heel belangrijk dat iemand ambitie heeft. Zijn baan, zijn lijf, alle aspecten van het leven. Als hij een doel heeft en weet wat hij wilt, wow! Natuurlijk vind ik loyaliteit belangrijk, tegenover zijn vrouw, maar ook tegenover zichzelf en zijn opinie. Ik hou niet van mensen die altijd proberen anderen te pleasen en het heel erg belangrijk vinden wat anderen vinden. Hij moet gewoon lekker zichzelf zijn. Oh ja, én lang! Ik hou van lange mannen, want ik ben zelf al 1.82m. Het is dus vrij lastig om een vent te vinden die een stuk langer is dan ik ;-)!”

Thanks Lisa voor je super enthousiaste antwoorden. Succes met alles en beroemd zijn en zo. Bis bald!

Total
0
Share