Fitgirl Friday: Kaneesha Heskamp

Een nieuwe week, betekend een nieuwe Fitgirl Friday en dus een nieuw interview! Vandaag staat Kaneesha Heskamp in the picture. Deze 21-jarige is, ondanks dat ze dit zelf tegenspreekt, een fitgirl pur sang! Ze voldoet aan alle eisen: Sportieve en knappe Nederlandse meid, die ook bewust met haar voeding bezig is en dit graag communiceert via online platformen. Natuurlijk is ze actief op Instagram, maar Kaneesha kan je ook volgen via haar eigen website: Earlymornings.nl.

Interview met Kaneesha

Zoals altijd, eerst even een voorstel rondje:

Kaneesha is een sudente Kunst en Techniek in Enschede, waar ze ook samen woont met haar vriend en twee katten (waarvan er één ‘Sushi’ heet). Dit zegt al genoeg over haar voorliefde voor eten. “Voeding en sporten is iets wat vaak samen gaat, alleen is dat meestal in de vorm van gezond eten. Natuurlijk vind ik dat ook hartstikke leuk, mooi en fijn, maar ik ben absoluut niet vies van een heerlijke pizza of Quarter Pounder!” Ze kan het hebben, Kaneesha is veel met sport bezig. Elke ochtend is ze vroeg van de partij én op zaterdag werkt ze ook nog eens bij Runnersworld.

Kaneesha Heskamp - Fitgirl Friday 10Je bent al twee jaar flink aan het liften, sinds kort is daar hardlopen bijgekomen. Maar hoe is het allemaal begonnen?

“Het liften startte twee jaar geleden. Mijn ouders gingen scheiden en mijn broer sleepte me elke ochtend om 8 uur mee naar de gym, voor afleiding. Hoewel ik het totaal niet verwachtte, was het iets waar ik echt van genoot (je moet je voorstellen, dat ik nooit aan enkele sportieve activiteiten heb gedaan – dus dit was a very big deal). In het begin trainde ik alleen benen en durfde ik niet echt mijn bovenlichaam te trainen, omdat ik in de veronderstelling was dat ik “te breed” zou worden. Toen ontdekte ik Instagram en zag ik meiden die dat wel gewoon deden en besloot ik ook gewoon mee te trainen met mijn broer en mijn vriend. Ik kon meer oefeningen uitvoeren en steeds zwaarder trainen. Kicken toch? Als meisje in het krachthonk?

Hardlopen is voor mij altijd een hel geweest (vooral die coopertest op de middelbare school) en ik was er van overtuigd dat ik het niet kon. Maar dat dacht ik eerst ook over liften, dus ben ik toch maar een paar keer gaan hardlopen (noem het maar gerust wandelen). En dat was zó lekker. Het mooiste was nog, dat ik elke keer een stukje verder kon en als sporter is grenzen verleggen het meest verslavende wat er is!”

Wat vind je de belangrijkste reden om zo veel te sporten en op je voeding te letten? Vind je het leuk om te doen, gaat het om de duurzaamheid van je lichaam of omdat je er gewoon goed uit wilt zien.

“Het sport gedeelte vind ik echt heelijk om mee bezig te zijn, maar ik doe het natuurlijk ook omdat ik er goed uit wil zien. Dat hangt eigenlijk een beetje samen. Het voedingsgedeelte heeft vooral te maken met hoe je eruit ziet en dat is absoluut niet mijn sterkste kant. Ik vind lekker eten heel belangrijk, belangrijker dan hoe gezond het daadwerkelijk is. Het is dan ook heel lastig voor mij om die knop om te zetten en het is nog iets waar ik elke dag mee worstel.”

Kaneesha Heskamp - Fitgirl Friday - Manify

Voel je jezelf een echte Fitgirl?

“Nee, totaal niet. In mijn ogen is een echte fitgirl constant bezig met fit en healthy zijn en zich heel bewust zijn van alles wat ze doet. Dat heb ik totaal niet, ik doe wat voor mij goed voelt en dat hoeft niet altijd fit of healthy te zijn. Ik ben eigenlijk een vreselijk lui wezen, die (ondanks wel vier à vijf keer per week, die lekkere twee uurtjes in de gym doorbrengt) het liefst de hele dag op de bang hangt. Not very fitgirl-like, als je het mij vraagt.”

Ok, ok. En waar zie je jezelf over twee jaar?

“Hopelijk mijn met diploma op zak, met mijn billen in het zand op een strand in Australië. Maar dan moet het allemaal (lees: financieel) wel mee zitten, wat waarschijnlijk niet het geval is. Mocht ik nog niet lekker aan het genieten zijn in de zon, dan hoop ik een baan te hebben en misschien wel in voorbereiding te zijn voor een competitie. Dat is iets wat steeds meer begint te kriebelen, maar ik wil er niet te licht over denken. Misschien dat ik er over twee jaar wel klaar voor ben.”

Wat voor competitie bedoel je dan?

“Hardloopwedstrijden, maar voornamelijk ook bodybuild competities!”

Toe maar! En waar ben je het meest trots op van je lichaam?

“Ik vind het heel lastig om dat nu al te zeggen, ik zit nog midden in het proces en ik ben nog lang niet waar ik wil zijn met mijn lichaam. Ik hoop ooit mijn billen of mijn abs te kunnen zeggen, maar op dit moment is dat mijn rug. Ik heb altijd een vreselijke zwakke rug gehad, omdat ik scoliose heb. Mijn rug is daardoor ook vergroeid en ik heb me er altijd vreselijk voor geschaamd. Door al het trainen is hij stukken sterker geworden en begin ik ook steeds meer definitie te zien, daar ben ik dan ook super trots op.”

Kaneesha Heskamp - Fitgirl Friday2Wat zijn je verbeterpunten (op welk niveau dan ook)?

“Doorzetten. Of het nou op het gebied van sport, school, werk of wat dan ook is.” 

Waar ben je op een gemiddelde zaterdag avond te vinden?

“Op de bank, met een dekentje en een filmpje. Heel saai, maar dat vind ik echt fijn. Ik ben een echte huismus en zie er vaak tegen op om de deur uit te gaan, al helemaal op mijn vrije zaterdag avond.”

Verder ben je ontwerpster, las ik. Je website ziet er super goed uit. Waarom deze passie? 

“Voor sommige passies heb je niet gekozen, die passie is er gewoon en dat heb ik met ontwerpen. Ik ben altijd al creatief bezig geweest en kan heel goed overweg met een computer, grafische vormgeving is dan ook niet anders dan vanzelfsprekend geweest voor mij. Het is toch geweldig om iets te creëren, wat er nog niet was?”

Als je moest kiezen: creatief bezig zijn of sporten, wat doe je liever?

“Ik denk dat het creatief bezig zijn en het bezig zijn met sport, met elkaar te maken heeft – je bent bezig met het vormen van je lichaam. Ik zou dan ook geen van de twee kunnen kiezen.”

Dan gaan we ‘t niet moeilijker voor je maken! Bedankt voor je tijd en je leuke antwoorden!

 

Total
0
Share