Fitgirl Friday: Isabel

Let’s take it south. De Fitgirl van vandaag is woonachtig in Eindhoven (de gekste) en gaat aardig lekker op Instagram. We hebben het over Isabel, van @isabellafit_, maar eigenlijk heet ze Jip. Om het overzichtelijk te houden op deze vrijdagochtend.

Interview van Isabel

Of Jip, hoe zit het nou eigenlijk? 😉
“Mijn naam is Jip Isabel. Voor mijn familie en vrienden van vroeger vooral bekend als Jip, maar tegenwoordig wisselt iedereen af en word ik eigenlijk voornamelijk aangesproken met Isabel. Komt natuurlijk ook door mijn socialmedia en mijn bedrijfsnaam.”

Isabel - Isabellafit - Manify9Haha, duidelijk. Vertel wat meer over jezelf!
“Ik ben 22 jaar oud en (nu nog) woonachtig in Eindhoven. Ik ben eigenlijk iemand met 2 verschillende kanten. Ik houd van het ruige, stoere en fanatieke, maar kan daarnaast ook een echt ‘meisje-meisje’ zijn. Houd ervan mezelf mooi te maken, jurkjes en hakken te dragen en sla altijd een klein gilletje uit als ik puppies zie. Ik ben extravert met soms een aantal ADHD-trekjes, maar bij onbekenden kijk ik wel altijd even de kat uit de boom.”

Waar komt je interesse voor sporten vandaan?
“Ik ben eigenlijk altijd erg sportief geweest. Danste vroeger vier keer per week. Daarna ben ik drie keer per week gaan hockeyen en toen ik daarmee was gestopt ben ik ook een flink aantal kilootjes gegroeid. Twee jaar geleden vond ik dat het roer omgegooid moest worden. Ik was niet blij met mijn lichaam en vond ook dat mijn gezondheid beter kon. Daar is deze passie begonnen. Na de eerste ‘progress’ wordt het (ik geloof dat ik niet de enige ben) een soort verslaving. Ik voelde me steeds beter, lekkerder en energieker en dat gevoel wilde ik niet meer kwijt! Daarnaast veranderde mijn lichaam positief en ik kwam erachter dat ik met krachttraining mijn lichaam precies kon vormen, zoals ik wilde! Yes.. nooit meer terug!”

Sinds september werk je als Personal trainer en Coach. Wat vind je zo tof aan het maken van voeding- en trainingsschema’s voor anderen?
“Naast dat het sporten een passie van me is geworden, heb ik altijd al een drive in me gehad om mensen te helpen. Nu heb ik iets gevonden waarmee ik mensen ook echt daadwerkelijk mee kan helpen en dat geeft zo’n ongelofelijk goed gevoel. Het maken van de schema’s is verder helemaal niet spannend. Ik vind het vaak wel een uitdaging om weer een schema zó op maat te maken, dat je klanten ze ook echt daadwerkelijk goed vol kunnen houden en dat ze er ook iets van leren. En als je dan vervolgens hoort wat voor progressie je klanten boeken en hoe je eigenlijk hun ‘leven’ hebt veranderd, daar kan echt niks tegenop! Daar doe ik het voor.”

Zelf heb je ook een eigen coach, waarom maak je niet je eigen schema’s?
“Ik heb ik de afgelopen jaren veel geleerd over voeding en hoe je dit kunt toepassen in je leven en het kunt aanpassen op je doelen. Maar eerlijk, ik heb nu een doel om naar de 10% misschien zelfs 9% vetpercentage te gaan, in een heel korte tijd (10 weken). Ik mag daarbij absoluut geen spiermassa verliezen. In deze periode moet er veel rekening gehouden worden met in welke week je zit. De eerste week eet ik weer anders dan de tweede week. Daarnaast moet vooral gekeken worden naar laatste weken voor de wedstrijd. Ik heb hier nog geen ervaring in. Dus ik heb inderdaad een coach ingeschakeld. Ondertussen leer ik natuurlijk hoe een proces als deze werkt en hoop in de toekomst ook meiden te kunnen gaan coachen. Daarnaast… ik luister beter als iemand anders mij opdraagt wat te eten, dan als ik dit voor mezelf doe. Werkt het zo niet bij iedereen? Haha!”

In maart sta je op het podium bij de JBC Bikini Competition. Wat is de reden dat je je hiervoor hebt opgegeven?
“Ten eerste natuurlijk om zoveel mogelijk te leren over het proces dat ik nu volg. Ik wil (zoals ik hierboven al aangaf) in de toekomst zelf meiden kunnen gaan coachen die een wedstrijd gaan doen maar hoe kun je dat doen, als je zelf nog nooit een wedstrijd hebt gedaan? Aan de andere kant vond ik het weer een mooie uitdaging voor mezelf. Ik wil kijken of ik het in me heb om me mentaal en fysiek naar een ander level te brengen. Of ik nou een prijs pak of niet.. zodra ik dat podium op stap, heb ik mezelf 10 weken die-hard ingezet en kan ik deze ervaring van mijn lijstje afstrepen. Ik denk dat ik hier ook alleen maar sterker uit kan komen.”

Moet je hier veel voor laten? Wat vind je het vervelendste dat je nu moet laten?
“Euhm, nu de eerste weken valt het eten me nog mee. Ik vind het het moeilijkst om mezelf vijf dagen in de week om 7 uur ’s ochtends naar de gym te slepen om cardio te doen vóór het ontbijt. Ooh en ik mis bananen! Haha, ik houd ontzettend van fruit en dat mag ik vrijwel niet meer. In iedergeval geen bananen.”

Wie is je favoriete buitenlandse en Nederlandse fitgirl?
“Mijn favriete buitenlandse fitgirl is Jessica Arevalo. Ze heeft een ongelofelijk inspirerend verhaal en ik vind haar een echte motivatie. Nederlandse fitgirl.. hmm moeilijker. Er zijn zoveel meiden die me inspireren. Met het oog op mijn wedstrijd denk ik toch aan Djanilla Boekweg. Zij heeft me ook mijn eerste poseerles gegeven. Als ik het podium oploop en mensen kunnen en (een hele kleine) vergelijking met haar maken…. Dan heb ik mijn doel voor mezelf meer dan bereikt!”

Welke work-out sla je nooit over?
“Legday… oftewel zoals ik hem noem: BOOTAY-DAY!”

Haha, op welk gedeelte van je lichaam ben je het meeste trots?
“Moet je dat nu nog vragen? Haha, ik ben ongelofelijk trots op de progressie die mijn billen hebben gemaakt de laatste tijd. Maar ook mijn abs zijn de laatste tijd zeker on point! Twee dingen waar ik heel trots op ben.”

Wat gaat 2016 voor jou brengen?
“Behalve mijn wedstrijd brengt het mij een nieuw team waar ik mee samenwerk. Road2fit. Toppers waarmee ik nog 10x zoveel mensen kan gaan helpen en die mij ook nog een hele hoop gaan leren. Ook gaat 2016 het jaar worden dat ik naar Amsterdam ga verhuizen en hopelijk wat meer kan gaan doen met mijn blog/vlog en misschien zelfs wel wat fitness modellen klusjes (ik mag dromen toch?).”

Dat gaat wel goed komen denk ik! Thanks voor je tijd en we gaan je nog wel voorbij zien komen!

We kunnen heel goed begrijpen dat je na dit interview, niets liever wilt dan Isabel te gaan volgen. Dat doe je natuurlijk op Instagram of haar website.

Total
0
Share