Fitgirl Friday: Esmee Trouw

Als je door Rotterdam loopt en goed op let hoor je het vaker: “Wauw, daar heb je Esmee Trouw!”. Mannelijke bewonderaars en vrouwelijke fans, ze kijken haar na als ze haar favoriete bruggenrondje hardloopt. Logisch want Esmee is een dijk van een Fitgirl en daarom hebben we haar deze week gestrikt voor een interview op Fitgirl Friday!

Interview met Esmee Trouw

Esmee is een echt stadsmeisje, ondanks dat ze in een dorp opgegroeid is met een groot bos en een strand. Sinds twee jaar woont ze in Rotterdam, eerst middenin het centrum en nu in een appartement op de Kop van Zuid. Hier woont ze samen met haar vriend (shit) en zit ze lekker dicht bij haar studie, Communicatie. Al is ze daar al even niet meer te zien geweest, aangezien ze stage loopt bij de Markthal!

Hooooooooi Esmee! We roepen allemaal wel zo hard dat je een Fitgirl bent, maar vind je dat zelf eigenlijk ook wel?

“Ha! Ik roep altijd heel hard ‘#fitgirl’, op het moment dat ik op de bank lig met een stuk Tony’s, maar die stempel krijg ik wel vaak. Ik ben letterlijk en figuurlijk een flexible fitgirl door mijn turn- en dansverleden, maar ik ben ook flexibel in mijn eetpatroon; veel verse groentes en fruit, maar ook soms pizza en prosecco.” 

Fitgirl Friday - Esmee Trouw 3Hoe lang ben je al zo gemotiveerd en hoe is het zo gekomen?

“Als kind ben ik altijd onwijs sportief geweest. Samen met mijn vader ging ik vaak klimmen, zwemmen, judoën, fietsen en skaten. Ook turnde ik tot mijn twaalfde in de selectie. Daarna is het helemaal zoekgeraakt en ben ik, op mijn wekelijkse uren moderne dans op school na, vreselijk lui geworden. Mijn motivatie komt vooral uit mijn zelfbeeld van de afgelopen jaren, ik was niet meer in dezelfde vorm als vroeger en voelde me ook totaal niet fit. Ik heb toen drastisch mijn eetpatroon omgegooid, waardoor ik twaalf kilo ben afgevallen in een korte periode. Dit maakte mij toentertijd zo zwak, dat ik ben begonnen met krachttraining. Het hardlopen kwam later pas.”

Wat is je favoriete oefening?

“Ik hou van stretchen. Splits, spagaten, you name it!”

Waar ben je het meest trots op van je lichaam?

“Ik ben van jongs af aan gezegend met een goede bilpartij!”

Dat vinden we altijd mooi om te horen. Welke van onze Fitgirls ken je eigenlijk?

“Marit, Carmen en Yvonne zijn lieverds! Marit en Yvonnne ken ik via Fit Dutchies. Carmen leerde ik kennen op het Nike Event, die een tijdje naast bij mij bleef rennen tijdens onze conditiemeting (ik ging echt in slakkentempo) toen ik me ziek voelde. Wat een topper ben je dan!”

Verder ben je marketeer, zag ik. Wat zou je kiezen creatief bezig zijn of met sport bezig zijn?

“Gelukkig kan ik mijn passie voor sport en marketing combineren! Mijn eigen bedrijfje TRES richt zich namelijk vooral op (online) sport marketing.”

Ook houd je van reizen. Wat is je favoriete locatie om heen te gaan?

“Ik heb twee jaar geleden een zomer in Nice Frans gestudeerd. Sindsdien kom ik daar elk jaar terug. Daar is het bijna net zo mooi als in Rotterdam!”

Waar ben je op een gemiddelde zaterdag avond te vinden?

“Ik ben niet zo’n feestbeest, dus je vindt me waarschijnlijk wijn drinkend in een restaurant met lekker eten. Of half werkend half Netflixend op de bank.”

Haha ok, klinkt ook niet slecht. Laatste vraagje: waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

“Lambada aardbeien met Nutella! En daarna wil ik yoga op het strand in de zon!”

Esmee Trouw volgen

Als je nou slim bent dan ga je Esmee volgen. Haar foto’s tonen een lach op je gezicht, elke dag weer, dus hop naar die Instagram en volgend die chick!

Total
0
Share