Fitgirl Friday: Dominique

CREDITS: @fitmetdo.nl

It’s a beautiful daaaaay, the sun is shining!! Maar niet alleen daarom staan al onze smoelwerken op standje breed. Ook omdat het Fitgirl Friday is en we een heel leuk dametje aan de haak hebben geslagen. Voor vandaag dan hè. Voor een interview.

Interview met Dominique

Dominique, oftewel Do, is 22 jaar oud, studeert verpleegkundige aan de Noordwest Academie en heeft naast haar werk ook een grote passie voor fitness en gezondheid. “Thank god, nog maar twee maanden en dan heb ik hopelijk mijn diploma! Het is een vrij intensieve studie en elke zes maanden rouleer je van afdeling binnen het ziekenhuis. Ik ben een bezig bijtje en hou niet van stilzitten. Naast mijn werk in het ziekenhuis ben ik actief als ZZP’er, ben ik bezig met FitmetDo en uiteraard met trainen en voeding.”

 Druk bazinnetje! Let’s start..

1. Waar komt de ambitie vandaan om zo met sport/health bezig te zijn?
“Al van jongs af aan ben ik erg sportief. Op de basisschool mee voetballen met de jongens, bij een dansclubje meedoen en paardrijden. Toen ik het dansen saai begon te vinden (lees: dat ik mijn energie niet goed kwijt kon) en als een stuiterbal thuiskwam, heb ik het roer omgegooid en ben ik begonnen met voetballen. Al snel speelde ik op landelijk niveau en ben ik begonnen met fitness om mijn fysiek sterker te maken. Dit heeft zo zijn voordelen tijdens het voetballen, waar je soms tegenover pittige sloopkogels staat. Daarnaast voel ik me door sporten fitter, gezonder en zit ik lekkerder in mijn vel..”

Je moet die energie toch kwijt. Tof, trouwens, dat je op landelijk niveau voetbalt! 82 punten.

2. Wat is jouw ideale manier om je zo fit mogelijk te voelen?
“Ik streef ernaar om minimaal vier keer per week de gym in te gaan. Daarnaast voetbal ik drie keer per week en loop ik vaak nog één keer per week minimaal vijf kilometer hard. Ook probeer ik zo goed mogelijk met mijn voeding bezig te zijn, maar in de zorg is dat niet altijd even makkelijk. Je maaltijden goed voorbereiden is daarom een must! Mijn weken zien er nooit hetzelfde uit qua werktijden en daardoor is helaas mijn slaapritme erg onregelmatig.”

Wow, heb je überhaupt wel tijd om te slapen!? 85 points!

3. Zie jij jezelf als echte fitgirl?
“Nee! Ik zie mezelf niet als een fitgirl, want wanneer ben je nou eigenlijk een fitgirl? Dit is een begrip die voor ieder een andere betekenis heeft. Echter word ik door veel mensen benaderd, die om trainings- en voedingsschema’s vragen, willen weten hoe ik train en om andere adviezen. Ik heb mij verdiept in dergelijke onderwerpen en mijn kennis verbreed. Stapje voor stapje leer ik ook steeds meer en begin ik mezelf een klein beetje te zien als “een echte fitgirl”!”

True, maar voor onze begrippen ben je absoluut een fitgirl! 80 punten.

 4. Hoe zie jij de ‘fitgirl-scene’ over 1 à 2 jaar voor je?
“Ik hoop dat dan de ‘fitgirl-scene’ een stuk echter is dan op dit moment. Vaak zie je op social media alleen maar het gewenste ideaalbeeld neergezet worden. Ik hou mijn content altijd zo dicht mogelijk bij mijzelf. Zo hoop ik bijvoorbeeld via mijn motivatie video’s mensen te motiveren om net als mij hard te werken voor een fit lichaam. Via mijn eigen website deel ik mijn eigen tips, recepten en andere fitness & health gerelateerde zaken. Zo draag ik mijn steentje bij aan een fitgirl-scene, zoals ik die zelf graag zie.”

Grote kans dat dit gaat gebeuren, je ziet al een beweging van meiden die hier druk mee bezig zijn. 76 punten.

fit-met-do_fitgirl9

5. Wat vind je het allermooiste aan jezelf?
“Mijn groene ogen. Mensen zeggen vaak dat ik katachtige ogen heb. Spannend he?!”

Miauw! 88 punten.

6. Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan?
“Ik heb een fobie voor spinnen. Laatst liep er zo een zwarte harige spin op de muur. Zo snel als het licht ben ik mijn bed uitgerend en krijsend de trap af gegaan. Even aandacht trekken hè ;-). Nee zonder grappen, ik ben weer naar boven gegaan en toen was die spin dus weg. Wil je weten wat ik heb gedaan? Oke, je gaat me voor gek verklaren. Komt ie: ik heb alle kieren in de kamer afgeplakt met duct tape zodat er geen spin in en uit meer kan. In mijn beleving dan. Weird? Yes, I know! Maar angst doet gekke dingen met je, haha!”

Hahaha! Heb je wel eens gehoord hoeveel spinnen er per jaar in je mond kruipen tijdens je slaap? Haha, oké ik hou al op… Maar goed verhaal! 86 puntjes.

7. Wat staat er bovenaan je bucketlist?
“Het rennen van een marathon. Dit lijkt mij zo een intens gaaf gevoel als ik die heb gehaald. Tot op heden ben ik niet verder gekomen dan 16 kilometer, maar het doel heb ik gesteld om er een te lopen en die ga ik halen ook!”

Tof! Lijkt me verschrikkelijk! 78 punten 😉

8. Hoe ziet jouw ideale zomer eruit?
“Mijn ideale zomer ziet eruit met flink wat zon, feestjes en het strand. Ik woon gelukkig vlakbij het strand en ga dan ook vaak even op en neer met de fiets of mijn Fiat 500. Heerlijk!”

Fiat 500 altijd 81 puntjes.

9. Wanneer heb je voor het laatst heel hard om jezelf gelachen?
“De laatste keer was volgens mij tijdens een potje 30 Seconds. Door het enthousiasme en de tijdsdruk omschreef ik een heel ander woord dan op het kaartje stond. Niemand begreep me uiteraard, maar ik lag dubbel! Ik lach stiekem best vaak om mezelf.”

Is gezond! 75 punten.

10. Waar en hoe zie jij jezelf over 3 jaar?
“Over drie jaar werk ik nog steeds in de zorg en ben ik ook nog bezig met fitness en gezondheid. Beiden vind ik gewoon heel interessant. Met FitmetDo is het zo snel gegaan de afgelopen paar maanden, dat ik eigenlijk niet durf te zeggen waar het over drie jaar staat. Ik blijf in ieder geval lekker mijzelf, dus over drie jaar ben ik nog steeds die spontane, vrolijke en fitte Do!”

Gezellig! 81 punten.

Bedankt trouwens dat jullie mij hebben gevraagd als Fitgirl van Manify. Ik voel mij zeer vereerd als ik zie wie er nog meer in dit rijtje staan!

https://www.instagram.com/p/BRnU4mjD9O-/?taken-by=fitmetdo.nl

Total
0
Share