Fitgirl Friday: Christel

Wat is mei toch een heerlijke maand. Veel vrije dagen, lange weekenden en heerlijke Fitgirls. Vandaag hebben we er weer eentje, aber natuurlich, en haar naam is: Christel, ofwel Fitgirl Chris! Wie kent haar niet? Nou, maar weinig, want ze heeft een dikke twintigduizend volgers op Instagram! Reden genoeg om haar eens goed aan de tand te voelen…

Interview met Fitgirl Chris

Hi Chris, vertel het ons.. Wie is Fitgirltje Chris?
“Hi, ik ben Chris, bijna 31 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Rotterdam. Momenteel ben ik nog full time cost engineer bij een internationaal olie&gas bedrijf, maar heb aangegeven minder te willen werken. Dit omdat ik meer tijd wil steken in mijn passie: Sport en voeding.”

Fitgirl Friday - Fitgirlchris - 16Waarom ben jij een echte Fitgirl?
“Fitgirls zijn niet per definitie altijd super gespierd of dun. Ik vind een fitgirl iemand die plezier heeft in het sporten en dat ook uitstraalt. Momenteel sport ik gemiddeld vijf keer in de week; ongeveer drie of vier keer crossfit bij Crossfit Nultien, één keer per week training bij Elevatorsport en daarnaast probeer ik één of soms twee keer per week hard te lopen. Ik vind het leuk om verschillende sporten te doen, bij verschillende mensen en verschillende sportscholen/trainers. Ik volg geen speciaal schema, maar train hoe het mij uitkomt. Eigenlijk is crossfit wel mijn rode lijn in de week, Elevator en hardlopen plan ik er omheen.”

Elevator, klinkt hip! Maar wat is ‘t?
“Elevator is de gym waar ik ooit ben gestart. Het is een (cross)training wat inhoud dat je door middel van een parcour met verschillende hulpmiddelen, zoals een kettlebell, touwen, dumbels een uur lang verschillende oefeningen uitvoert. Elevator lijkt veel op crossfit. Er zitten veel elementen in wat je ook bij crossfit doet zoals squats/lunges/push-ups/burpees, maar het grote verschil is dat elevator veel meer op uithoudingsvermogen zit en crossfit voor mij de vervolgstap was om meer met kracht en technische elementen te erbij te leren.”

Hoe kom je aan de motivatie om zo gezond te eten en veel met sport bezig te zijn?
“Het mooie is dat ik door mijn Instagramaccount mensen kan motiveren en stiekem denk ik dat de mensen mij misschien nog wel meer motiveren dan ik hen. Zo’n drie jaar geleden had ik besloten dat ik prima in mijn vel zat, maar niet dikker wilde worden. Ik besloot, gewoon van de ene op de andere dag, beter op mijn eten te gaan letten wat resulteerde in gewichtsverlies. Omdat ik hiernaast ook nog lekker ging sporten ging het hard en raakte ik in zo’n 1,5 jaar tijd iets meer dan 10kg kwijt. Met mijn 1.60m zag je dit verschil behoorlijk goed en dat verschil laat ik ook regelmatig nog zien op Instagram. Momenteel ben ik vooral aan het sporten omdat ik me er gewoon goed bij voel.”

Fitgirl Friday - Fitgirlchris - 7

Je hebt ontzettend veel volgers op Instagram, meer dan veel van onze andere Fitgirls. Wat is volgens jou de reden hiervoor?
Fitgirl Friday - Fitgirlchris - 2
“Ja, dat is een goede vraag! Ik denk door mijn transformatie foto’s, waarin ik laat zien dat het voor iedereen mogelijk is om fit te worden. Als je maar er volledig voor gaat! Momenteel de guide van Kayla Itsines een enorme trend onder de meiden. Deze laat ook veel progressfoto’s zien. Ik heb nooit een guide gebruikt en heb alleen gebruik gemaakt van een gezond boeren verstand. Om meer inzicht te krijgen ben ik momenteel bezig met het traject van Personal Body Plan, hier leer ik nu steeds meer over voeding.

Maar om terug te komen op de vraag hoe het komt dat ik veel volgers heb: Ooit ben ik mijn Instagram begonnen bij een online community, waar de progressfoto’s op gezet werden. Begin dit jaar ben ik daar gestopt en had toen iets meer dan 10K volgers. Daarnaast ben ik een tijdje geleden op EditieNL geweest, heb in de LINDA.MEIDEN gestaan en probeer ik veel op evenementen aanwezig te zijn wat mijn Instagram account wel goed laat groeien.”

Wie van onze vorige Fitgirls ken je (persoonlijk)?
“Jaaaaa sowieso Laura, Ashley, Esmee & Kaneesha. Ashley en Kaneesha heb ik vorig jaar leren kennen tijdens een Instagrammeeting. Super leuk om die meiden die je online volgt ook eindelijk eens offline te zien. Esmee komt, net als ik, uit Rotterdam. Ondanks onze drukke levens proberen de fitgirls we elkaar wel te zien. Of het nou is om te trainen of even bij te kletsen op evenementen. Ik probeer altijd wel te kijken of er weer bekenden zijn.”

Wat is de grootste fitness-fabel?
“Dat je een sixpack krijgt van een ab-challenge. Er komt veel meer kijken dan alleen elke dag een paar crunches doen. En mensen staan dan ook altijd raar te kijken als ik ze vertel dat ik eigenlijk nooit mijn buikspieren train!”

Wat is het beste advies dat je aan de lezers mee wilt geven?
“Neem vooral de tijd voor je doelen. Wees niet bang dat je na twee weken nog geen resultaten ziet, als je daarvoor nog nooit heb getraind. Bewustwording is volgens mij het aller belangrijkst. Bewust zijn wat je eet, bewust zijn waarom je sport en bewust zijn wat je doelen zijn. En vergeet niet te genieten! Niets moet, je bent niemand wat verschuldigd, behalve jezelf.”

Mooi gezegd! Waar ben je het meest trots op van je lichaam?
“Ik was voorheen het meest trots op mijn buik. Nu vind ik die nog steeds wel mooi hoor, maar ik merk nu dat door het trainen dat ik andere lichaamsdelen ook echt meer kan waarderen, zoals mijn rug en armen.”

Heb je nog meer/andere hobby’s?
“Ja, maar het is wel vooral sport gerelateerd, zoals snowboarden in de winter en surfen, wakeboarden en skaten in de zomer. Gezonde receptjes uitproberen die ik online heb gevonden (of van de andere fitgirls). En ik hecht heel veel waarde aan quality time met mijn familie en vrienden.”

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
“Tot nu toe Bali. Mijn opa kwam uit Indonesië, ik ben nu twee keer op Bali geweest en ik wil zeker nog wel een keer terug, maar dan naar de andere eilanden. Het eten is er heerlijk en ik heb er afgelopen jaar dan ook enorm van genoten met mijn hele familie. Er staan nog wel een paar andere landen op mijn wish-list zoals Australie, Vietnam en Canada.”

Leuk, gaan ik deze zomer ook heen! Laatste vraagje: Waar wordt jij heel vrolijk van?
“En het is dat ik nu vooral gelukkig kan worden van sportprestaties die ik voorheen niet kon en nu wel zoals m’n muscle-up die ik vorige week voor het eerst heb gedaan!!! Ook kan ik van kleine dingen gelukkig worden die je niet kan kopen. Eenknuffel van familie, een appje van m’n vriend, als mijn moeder, tante of oma weer eens heerlijk Indisch heeft gekookt. Dat zijn de beste dingen. Maar ik kan trouwens ook heel gelukkig worden van een paar Nikes ;-)!”

Total
0
Share