Fitgirl Friday: Barbara Schriek

Soms moet je even zoeken, soms bieden ze zich aan en soms loop je ze tegen het lijf! Zo werkt het gewoon en de Fitgirl van vandaag liepen we zomaar tegen het lijf in Oostenrijk. In Oostenrijk? Jazeker, want ze ging ook paragliden! Over wie hebben we het dan? Over Barbara Schriek! Ze is (ademt in) journaliste, zangeres, danseres, ondernemer, model, lerares, fotografe, schrijfster, politicus, freelancer, healthcoach, blogster én…. Fitgirl! Bezig baasje is ze zeker, maar gelukkig had ze tussendoor (lees: in het vliegtuig) even tijd om door ons geïnterviewd te worden!

Interview met Barbara Schriek

Barbara is 25 jaar, komt uit Ankeveen en kan niet stil zitten. Maar het leuke aan Barbara is dat je dit helemaal niet merkt aan haar! Ze is volledig relaxed. Maar als je wat langer met haar omgaat merk je dat ze écht heel veel verschillende dingen doet. Aan de ene kant is ze model, zingt ze in een koor, heeft ze koophuis, een vriend en twee (leuke) chihuahua’s. Maar aan de andere kant doet ze aan paaldansen, sport ze zich een ongeluk en was ze niet bang om achter ons aan van een berg af te springen met een parachute in d’r handen! Lekker divers, houden we van 😉

Oké, let’s go: Ben je een ochtend of een avondmens?
“Absoluut een ochtendmens. Ik sta iedere dag vroeg op om te werken. Blogposts schrijven en voor andere opdrachtgevers stukken schrijven en fotograferen.”

Hoe kom je aan je motivatie om zo met je lijf/gezondheid bezig te zijn?
“Ik liep een hele tijd geleden op een braderie waarbij ik mijn vet kon laten opmeten. Ondanks dat ik slank was, had ik toch een vrij hoog vetpercentage. Ik schrok me dood. Binnen een paar maanden heb ik dat er af kunnen krijgen door te sporten en gezonde voeding. Later werd ik gescout als model en werd het echt belangrijk. Nu sta ik zo nu en dan nog op de foto, maar coach ik voornamelijk beginnende modellen naar een gezonde lifestyle. Ook coach ik online via mijn blog Be Happy & HealthyFitgirl Barbara Schriek

Hoe kom je op het idee van Be Happy & Healthy?
“Tijdens het coachen kreeg ik heel veel vragen over voeding en sport, maar omdat het allemaal om jonge meisjes ging, wilde ik het op een positieve manier brengen. De modellenwereld is hard en ik wilde ze daar rustig op voorbereiden. Daar wilde ik iets mee gaan doen en begon eerst een column in een krant. De website werd daar een aanvulling op. Nu is het een platform op zich. Op mijn website schrijf ik nu over voeding, sporten en een positieve mindset. Uiteraard vind ik het belangrijk dat je er dan zelf ook goed uitziet. Dan is het een stuk geloofwaardiger. Inmiddels werken er ook andere bloggers voor de website uit allerlei verschillende sporten.”

Leef je bewust om de duurzaamheid van je lichaam te waarborgen of om er gewoon zo lang mogelijk goed uit te zien?
“Ik leef heel gezond. Ik eet weinig suiker, maak alles zelf, koop verse en biologische producten en eet geen vlees. Sinds ik dit doe, straalt mijn huid meer en heb ik veel meer energie. Dus eigenlijk beide!”

Verder ben je ook o.a. model, danslerares, politicus, reisgek en journalist. Wat vind je het leukste om te doen?
“Model is iets wat ik er bij doe. Reizen en schrijven zijn denk ik mijn grootste passies. Alhoewel ik ook niet zonder de kinderen kan, die ik dansles geef. Die geven me zoveel energie. En wat is een leven nou zonder sport? De combinatie en afwisseling is denk ik gewoon heel leuk.”

Heb je ook nog tijd over voor andere dingen?
“Jawel hoor. Goede timemanagement!”

Hoe kom je aan je inspiratie voor je posts, op je eigen website?
“Van vragen van mensen, maar ik ben zelf ook constant op zoek naar uitdaging in het sporten en de lekkerste gezonde recepten.”

Wat doe je vooral qua sport?
“Ik deed aan sportief paaldansen, maar dat doe ik vanwege een blessure in mijn pols niet meer. Ik vind het nog steeds wel heel leuk om te doen. Ik dans heel veel en doe nu twee keer in de week CrossFit. Daar haal ik echt alles uit de lessen. Je bent in een mum van tijd in shape!”

Wat is je favoriete (gezonde) maaltijd?
“Ik ben gek op koken, dus ik leer iedere dag nieuwe maaltijden kennen. Maar laatst had ik een gezonde chocolademousse gemaakt. Tsja, ik kan gewoon niet zonder chocolade! Verder houd ik van veel verschillende soorten salades.”

Waar ben je het meest trots op m.b.t. wat je bereikt hebt qua innerlijk?
“Moeilijk. Ik denk dat ik spontaan en open ben, ik maak graag een praatje met mensen. Ik zoek altijd naar positieve wendingen of eigenschappen.”

Barbara Schriek - PaaldansenWaar ben je het meest trots op mbt wat je bereikt hebt qua uiterlijk?
“Nog moeilijker! Ik ben nog niet helemaal daar waar ik wil zijn. Zo heb ik mezelf er nu toe aangezet om een sixpack te gaan ontwikkelen. Dat doe ik nu sinds een paar weken en dat houd ik goed vol. Ik kan niet wachten tot de lijnen echt goed beginnen te tonen. Ik heb van mezelf wel een smalle taille, dat vind ik wel mooier dan rechte lijnen in een vrouwenlichaam. Van mannen krijg ik vaak wel complimenten over mijn billen, maar dat zie ik zelf niet zo.”

Wat is het beste advies dat jij ooit heb gehad?
“Dat ik niet zo veel met mijn werk bezig moet zijn en meer moet genieten van het leven. Hard, but I’m trying.”

Als een van onze lezers je tegen komt op straat, wat moet hij dan doen om je te imponeren? En wat kan hij maar beter uit z’n hoofd laten?
“Ik hou echt niet van clichézinnen, maar ik denk eigenlijk niemand… Mij imponeren doe je denk ik eigenlijk gewoon door jezelf te zijn. Ik hou niet van nep. Ik hou van stoere mannen die ook wel een beetje gevoel durven tonen, denk ik.”

Thanks Barbs, voor je tijd! Volgende keer afspreken op Ibiza? Of Curaçao, kan ook?
“Klinkt beide goed, tot snel!”

Barbara volgen!

Barbara volgen is een beetje lastig, want ze is overal! Maar online volgen kan natuurlijk op haar blog en Instagram! Én natuurlijk is ze deze week te volgen op onze FitgirlFriday take-over Snapchat! Volgen doe je door fitgirlfriday toe te voegen!Fitgirl Friday - Barbara Schriek11

 

Total
0
Share