Fitgirl Friday: Trudy Heijne (ATBTEES)

Dus ik denk, laat ik eens een ander soort Fitgirl interviewen dan dat we normaal doen. Dus ik kom terecht bij ATB(All Terrain Bike)TEES. Yes, een Fitgirl die de baas is over mountainbikes en de tofste challenges aangaat. ‘At that moment I came home from a cold fun fair..’ True: ik had m’n huiswerk beter moeten doen. Maar een geluk bij een ongeluk: Trudy, van ATBTEES is gewoon een super leuke chick en sowieso interessant om te interviewen!

Interview met Trudy van ATBTEES

Hey Trudy, wie ben je? Wat doe je? Wat voor soort meisje ben je?
“Ik ben zo’n meisje die dit echt een kutvraag vind, maar vooruit: De meeste mannen zijn of heel verbaasd, of ze moeten heel hard lachen als ik me voorstel ‘Heet je serieus Trudy? Zo heet m’n bejaarde tante ook’. Uiteindelijk zijn ze het er toch over eens dat het bij me past: een beetje anders. Ik zeg wat ik denk en doe wat ik leuk vind: noem het maar vrij en vrolijk. Een rebels meisje van 25 met een big smile en veel ambities. Ik ben geboren in Drenthe, heb een tijdje in Groningen gewoond en ben nu nog een weekje bij m’n familie op het platteland voor ik op het vliegtuig stap. M’n baan als designer (bij een international in de sportvoeding branche) heb ik twee maand geleden opgezegd om straks als freelance creative de wereld over te gaan. En er gaat geen vriend mee nee *knipoog.”

Fitgirl Friday - ATBTEES - Manify8Een keer niet de ‘standaard Fitgirl’ in onze rubriek, toch? Leg eens uit!
“Nee haha: ik kan geen pull-ups zonder elastiek, heb nog nooit écht gesurft, en durf ook niet (meer) op een crossfiets van een metershoge start-heuvel af te sjezen. Als klein achtjarig meisje wilde ik per se, net als m’n grote broer, volledig in tenue de BMX baan op: ’Wie is dat meisje die daar bij de tweede bult omviel en nu keihard loopt te gillen en janken?’. Duidelijk niet mijn tak van sport. Anyway: Meiden die een uitdaging niet uit de weg gaan zijn volgens mij voor iedereen een inspiratie. Mijn ‘Fitgirlskills’ zijn dan wel niet noemenswaardig, maar ik heb wel de ambitie om alles een keer te proberen. Met dat gegeven ben ik dit jaar ATBTEES begonnen. Een lifestyle brand voor babes die alles uit het leven halen, dus ook de Manify Fitgirls!”

Vertel eens iets meer over ATBTEES, waar staat het voor? Niet voor ‘All Terrain Bike’ dus..
“Haha, dit is eigenlijk heel grappig aangezien ik praktisch nooit op een ATB zit. Het is namelijk ATBT en dat staat voor As told by Trudy. Na m’n studie besloot ik in eerste instantie als freelancer door het leven te gaan: Your story as told by Trudy. Dus voor mij klinkt ATBTEES – Tees as told by Trudy – ook heel logisch, maar daar struikelen wel meer mensen over. Ach wat maakt het uit, het gaat immers niet om de naam maar om het meisje ;).”

En hoe ben je dan begonnen met het creëren van de ‘TEES’?
“Soms moet je gewoon een gokje wagen en dat heb ik begin dit jaar gedaan. Het begon met het ontwerpen van twee samples en een huisgenootje die me gewillig op de foto zette terwijl ik ‘heel stoer’ aan een muurtje hing. Deze foto ging viraal – nee grapje een aantal mensen likede het – en toen besloot ik om het écht te gaan proberen.

Het icoon van ATBTEES is een glyphs en staat voor uitdaging. Precies wat centraal staat in het leven van heel veel meiden wereldwijd. ATBTEES is wie ik ben, maar reflecteert ook de levens van wild ones, badasses, free spirits, BMX babes, surf chicks & Fitgirls van over de hele wereld. Als je je leven bestaat uit sun, dirt, salt & sweat dan vind je elke week een nieuw shirt vaak niet heel erg belangrijk. Onze kleding is dan ook niet gemaakt om achterin je kast te belanden, maar om uitdagingen in aan te gaan. Het moet je favoriete item worden, omdat je er zoveel avonturen in hebt beleefd.

In 2014 had je een bucketlist met 100 unieke doelen erin, wat is de reden dat je deze bucketlist hebt opgezet?
“Op kantoor riepen mijn collega Bervin en ik bij alles wat we tegenkwamen ‘Dit wil ik echt nog een keer gaan doen’ (behalve over elkaar haha), maar meer dan de helft belandde ergens onder aan onze to-do lijstjes. Zonde natuurlijk en daarom besloten we allebei honderd op papier te zetten en er een wedstrijd van te maken. De spelregels? Streep er zoveel mogelijk in één jaar af, schrijf over elk doel een blog (bewijsstuk A) en gooi een euro in de pindakaas pot (winner takes it all).”

En hoe is het vervullen hiervan gegaan?
“Als je iets echt wil dan zorgt het universum ervoor dat je het op je pad komt. Misschien niet helemaal zoals gepland maar je krijgt hoe dan ook een kans. Ik ben bijvoorbeeld bijna vier keer naar de bloedbank geweest, maar ze kregen er geen naald in. Of die keer dat ik voor punt 24 ‘Win something’ met m’n schoonzusje een training van Arie Boomsma had gewonnen; reed ze ’s ochtends keihard tegen een boom, waardoor we niet meer konden gaan. Haha, hoe ironisch! Als je het zwart op wit hebt, zet je eigenlijk al de eerste stap naar datgene wat je graag wil. Honderd doelen in één jaar is trouwens wel veel te veel. Er kwamen zoveel meer dingen op m’n pad door de lijst. Zoals bijvoorbeeld omapost.nl (als je een beetje van je oma houdt moét je dit checken), fotoshoots met de ATBTEES babes, nieuwe vrienden, feestjes, borrels, festivals en nog meer feestjes. Tsja, ik ben heel snel afgeleid haha.”

Welke uitdaging die je hebt gedaan van deze bucketlist heeft de meeste invloed gehad op jou als persoon?
“Elke dag een selfie maken. Daardoor heb ik een hele andere kant van mezelf leren kennen.”

Toch even naar de sport, wat trekt je het meest? 
“Crossfit! Word je lekker sterk van. Ik train nu nog bij LSG CrossFit, de tofste ‘box’ uit het hoge Noorden, maar wil straks over de hele wereld boxen bezoeken.”

Ja, want je gaat op wereldreis! Wat zijn je plannen voor daarna? 
“Ik denk dat ik voor altijd op wereldreis ga :-).”

Sowieso doen! Veel plezier! Trudy volgen doe je natuurlijk op haar website en de Instagram van ATBTEES!

Total
0
Share