Fitgirl Friday: Esmee Lamers

Esmee Lamers staat beter bekend als ‘Littlefitworld’. Ze is ook niet groot, maar ook vandaag’s interview houden we lekker kort. Esmee moet door met sporten, wij moeten zo naar Frankrijk en jij gaat straks lekker genieten van je weekend. Daarnaast is Esmee ook heel leuk om naar te kijken, dus deze Fitgirl Friday hebben we éxtra veel beeldmateriaal! Jeej!

Interview met Esmee

Esmee is 21, woont in Mook (bij Nijmegen) en is dol op sporten. Dit deelt ze dan ook maar al te graag via haar Instagram en dat maakt haar dus een échte Fitgirl! Ze is misschien nóg niet heel bekend, maar met zo’n leuk koppie én Bobbi en Sammy als vriendinnetjes zal dat niet lang meer duren!

IMG_1188Hi Esmee! Introduceer jezelf! Wat ben je voor meisje?
“Ik studeer leefstijl trainer in Arnhem. Ik werk bij een tankstation, wat een heel leuk baantje is! Wat ben ik voor een soort meisje? Eigenlijk ben ik een heel onzeker en kwetsbaar meisje, die ook nog last heeft van faalangst. Ja, dat verwachten de meeste mensen niet. Daarom ook mijn Instagram!”

Knap dat je er zo mee om gaat. Zie jezelf als een echte Fitgirl?
“Jazeker! Ik sport vaak en dat heb ik eigenlijk al mijn hele leven gedaan. Vroeger deed ik drie keer in de week aan synchroonzwemmen. Daar ben ik twee jaar geleden mee gestopt. Toen ging ik naar het CIOS en leerde ik daar fitness kennen. Vanaf toen is het balletje gaan rollen.”

En de levensstijl die je nu hebt, ben je daar al lang mee bezig?
“Een klein jaartje nu, denk ik. Sporten doe ik dus al heel lang, maar op mijn voeding letten sinds een jaar.”

Waar komt je motivatie vandaan?
“Vroeger had ik altijd een heel afgetraind lichaam van al dat zwemmen. Toen ik daar mee stopte werd ik steeds iets voller. Het is nooit heel erg geweest, maar het paste niet bij mij vond ik. Daarnaast kijk ik heel veel motivatiefilmpjes en heb ik een groepswhatsapp met een paar andere Fitgirls. They keep me going!”

Heb je ook ambities om te bloggen?
“Nee, ik heb wel eens geprobeerd om een blog te schrijven. Maar dat was voor mij nogal een ramp, ik ben namelijk nogal dyslectisch. Ik heb het in ieder geval geprobeerd. Het was een leuk verhaal geworden, maar het kostte zo me ontzettend veel tijd, dat ik besloten heb dat het niks voor mij is.”

Train je voornamelijk om spieren te kweken of om je conditie op peil te houden?
“Ik train voornamelijk om spieren te kweken, ik vind de rondingen heel mooi bij vrouwen. Als je dat doormiddel van fitness kan verbeteren, waarom dan niet?”

Waar ben je het meeste trots op van je lichaam?
“Op mijn billen natuurlijk!”

En waar valt nog aan te werken, vind je?
“Mijn buik is altijd lastig geweest, de ene week is die super mooi afgetraind en een week later is dat dan weer ver te zoeken. Ik eet dan niet anders dan die week ervoor, dus zou ook niet weten waar dat aan zou kunnen liggen.”

Wat zijn je favoriete festivals?
“Het klinkt misschien een beetje gek, want mensen krijgen gelijk een bepaalde indruk van je, maar ik ga het liefst naar hardcore feestjes! Heerlijke uitlaatklep en natuurlijk een goede cardio zo’n avondje ;-)”

Waar heb je nou echt een hekel aan?
“Qua muziek heb ik echt een hekel aan techno, ik kan daar totaal niet op bewegen. Verder heb ik een hekel aan die echte herfstdagen! Verschrikkelijk, je kunt helemaal niks doen met dat weer. En ik heb echt een hekel aan spierpijn in me hamstrings, ook dan kan ik helemaal niks, iedere stap die je zet die doet pijn..”

En wat geeft jou het gevoel dat je de hele wereld aan kan?
“Ik word blij van lekker kunnen eten, veel mensen om me heen hebben en carpaccio, maar dat is eigenlijk ook eten. Haha vooral dat laatste! Daar kun je mij ‘s nachts voor wakker maken. En ik word ook vrolijk als andere mensen om mij heen ook blij zijn. Dan geniet ik!”

Top, Esmee thanks voor je tijd! 

Wil je meer van Esmee zien? Volg haar dan natuurlijk op Instagram én komende week op onze Snapchat: fitgirlfriday! Ze is in Barcelona, dus dat zullen mooie snaps worden!

 

Total
0
Share