Met deze zomerse cocktails overleef je de hittegolf

Ben jij die guy die uit onwetendheid nog steeds ene mojito, sex on the beach of tequila sunrise besteld? Dan is dit een keerpunt in je leven, amigo. Als je toevallig buiten bent geweest de afgelopen weken, dan weet je dat we erg gezegend zijn met het weer dit jaar. En het ziet er niet naar uit dat hier binnenkort verandering in gaat komen. Sterker nog: er komt volgende week waarschijnlijk een hittegolf aan. Daarom moet je zorgen dat je goed gehydrateerd blijft. Veel vocht. Sterker nog: veel cocktails!

Daarom hebben we vier recepten voor unieke zomerse cocktails voor je bedacht!

Vier unieke zomerse cocktails

Benodigheden voor 4 personen.

Ginger White Beer

Foto: Jakub Dziubak

Benodigdheden:
– 2 limoenen
– 250 ml ginger ale
– 250 ml witbier
– Verse munt
– 2 el gembersiroop
– IJsblokjes

Pers 1 limoen uit en verdeel over vier glazen, die halfvol zitten mij ijs. Sla op de munt met twee handen, zodat de smaak vrij komt, en verdeel het over de glazen. Verdeel de gembersiroop over de glazen, vul dit aan met de ginger ale en het witbier. Even roeren, garneren met de tweede limoen en you’re good to go!

Moet je nog rijden? Alcoholvrij witbier doet de truc ook prima! Maar kom de volgende keer gewoon op de fiets alsjeblieft.

Mumbai Mule

Dit recept kwamen we tegen en waren meteen verkocht. We hebben ‘m geprobeerd en waren niet snel daarna dronken. Wat een heerlijke, spicey, maar zomerse cocktail is dit. Je kan er voor kiezen om helemaal zelf de spiced syrup te maken, check daarvoor het uitgebreide recept hier. Óf je gaat voor onze iets simpelere versie.

Benodigdheden
– 4 el ginger syrup
– 1/4 tl komijnzaad
– 1 tl korianderzaad
– Saffraan draadjes naar smaak, let op: zeer pittig. Kan je hier niet aan komen, ga dan voor verse zwarte peper

– 4 delen vodka
– 1 tl uitgeperste limoensap
– Spa rood
– Muntblaadjes
– IJsblokjes

Doe alle ingrediënten voor de ginger syrup (dus tot aan de saffraan) in een blender en mix dit tot een drinkbaar goedje. Verdeel het over de glazen die half gevuld zijn met ijsklontjes. Klap met twee handen op de muntblaadjes, en verdeel dit over de glazen. Nu kan je de vodka, limoensap en Spa rood toevoegen. Even roeren, garneren met limoen of gember en achterover gooien. चियर्स!

Villa Massa & Tonica

Benodigdheden:
– 4 delen Villa Massa limoncello
– 9 delen tonic water
– Verse basilicumblaadjes
– 1 citroen
– IJsklontjes

Simpeler wordt het niet. Verdeel ijsklontjes over vier grote wijnglazen. Voeg 1 deel limoncello toe per glas en vul dit aan met 3 delen tonic water per glas. Plet de basilicumblaadjes tussen je handen, om de volle aroma vrij te krijgen en verdeel dit ook over de glazen. Roer dit door en garneer met een citroenschilletje.

Whiskey Sour Eggwhite

Benodigdheden:
– 9 delen whiskey (met voorkeur een Bourbon of een Irish Whiskey)
– 8 tl suikersiroop
– Sap van 2 uitgeperste citroenen
– Eiwit van 4 eieren
– Crushed ice
– Cocktailshaker

Mik alle ingrediënten in een shaker, shake it like a polaroid picture, verdeel het over vier brede whiskeyglazen, garneer evt. met een citroenschilletje en enjoy!

Total
1
Share