Hier bestel je de lekkerste cocktails voor thuis

CREDITS: Flying Dutchmen Cocktails & Dutch Courage

Er zijn een hoop dingen die we moeten missen tijdens deze tweede lockdown. Het uitgaan, het feesten en de gezelligheid die zelfs thuis beperkt moet blijven tot een minimum. En als jij dan niet naar de cocktailbar kan, komt die gewoon naar jou. Naast goed eten kun je namelijk ook cocktails bestellen om thuis van te genieten.

Voor veel cocktaibars is dit de lifeline die de gedwongen tijdelijke sluiting nog iets dragelijker kan maken. Je helpt er dus meteen jouw favoriete bar mee, zodat je deze na de lockdown weer kan bezoeken.

Hier bestel je de lekkerste cocktails voor thuis

Super Lyan

Na de eerste lockdown heropende de Amsterdamse Super Lyan haar deuren met een geheel vernieuwd cocktailmenu. Daar konden we natuurlijk maar kort van genieten en daarom is dit menu nu ook te bestellen om thuis van te genieten.

Je kan kiezen uit 4 verschillende boxes: Party, Classic, Disco and Date Night. Elke box bevat voorgemixte cocktails, mixers, wijn en knabbels plus een link naar een speciale Spotify playlist. Zo kom je natuurlijk helemaal in de juiste stemming!

cocktails thuis, Hier bestel je de lekkerste cocktails voor thuis
Foto: Super Lyan

Tiki At Home by Don Tiki Avi

Met Tiki cocktails zet je de tent al snel op z’n kop, want Tiki is rum en rum is fun. Dan ben je bij Don Tiki Avi sowieso aan het goede adres. Deze Haagse bartender kun je rechtstreeks appen (+31611347048) of een DM sturen op z’n insta. Een box van 3 flessen à 200 ml kost € 30. De cocktails zijn wat aan de zoete kant, maar dat hoort natuurlijk ook wel een beetje bij Tiki.

cocktails thuis, Hier bestel je de lekkerste cocktails voor thuis
Foto: Tiki At Home by Don Tiki Avi

Salmuera

Op de Amsterdamse Rozengracht zit deze Zuid-Amerikaanse hotspot die bekend staat om 2 dingen: fantastisch eten en geweldige cocktails. Onder leiding van bartender Martin Eisma was vorig jaar al een bijzonder cocktailmenu ontwikkeld. Dit is nu ook voor thuis te bestellen, samen met het eten van Salmuera. Je kan de vier cocktails in een box bestellen, rechtstreeks op hun website. Maar je kan ook via UberEats en Deliveroo dit heerlijks in je woonkamer krijgen.

cocktails thuis, Hier bestel je de lekkerste cocktails voor thuis
Foto: Salmuera

Flying Dutchmen Cocktails & Dutch Courage

Deze twee Amsterdam bars van het dynamische duo Tess Posthumus en Timo Janse, aka T&T, knallen ook in Corona-tijd vol door met hun cocktails at home. Je kan er zelfs een abonnementje op afsluiten, zodat je elke 2 weken een surprise-pakket cocktails in je brievenbus krijgt. Maar je kan ook kiezen om eenmalig een setje op te laten sturen. Op de instagram van Flying Dutchmen Cocktails of Dutch Courage kun je de cocktails van die week vinden. De cocktails komen in een brievenbuspakketje met garnering en kun je (wel eerst koelen) zo in je glas gieten. Oja, als je helemaal in de juiste stemming wilt komen, bestel dan hun nieuwe scented candle.

cocktails thuis, Hier bestel je de lekkerste cocktails voor thuis
Foto: Flying Dutchmen Cocktails & Dutch Courage

Thuisborrelclub

Heb je geen favoriete  cocktaibar of wil je je gewoon laten verrassen? De Thuisborrelclub biedt pakketten aan voor DIY cocktails, met receptuur van verschillende topbars. Voor de aankomende feestdagen hebben ze de Holiday Edition uitgebracht, met daarin cocktails van 8 bekende bars. Hou er rekening mee dat je deze cocktails nog wel zelf in elkaar moet shaken. De instructies zijn op mooie kaarten gedrukt en alle afzonderlijke ingrediënten zijn los in de juiste maat verpakt. Niets afmeten dus, gewoon de juiste flesjes in je shaker doen en gaan!

The Cocktail Kiosk by Vesper Bar

Dit instituut in de cocktailwereld lanceerde vorige week The Cocktail Kiosk. Deze is zo fresh als een daiquiri dus de webshop is nog niet in de lucht. Je kan natuurlijk al wel bestellen (voor afhaal alleen!) via DM op hun website of instagram. Je kan een losse cocktail bestellen of juist helemaal losgaan met snacks, ijsblokken en mixers. Een losse cocktail (200 – 250 ml per fles) kost €12,- of €33,- voor drie. Je kan hier op vrijdag en zaterdag tussen 12:00 uur en 20:00 uur langskomen om jouw favo cocktail op te halen.

cocktails thuis, Hier bestel je de lekkerste cocktails voor thuis
Foto: Albert van Beeck Calkoen
LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…