Dry January voorbij? Nee joh, Dry 2023 met deze natuurlijke alcoholvrije cocktails

CREDITS: Stanislav Ivanitskiy | Unsplash

Dry January is (bijna) voorbij. Misschien ben jij het ondertussen spuugzat – snappen we heel goed trouwens – of misschien heb jij het licht juist wel gezien na deze maand. Als dat laatste het geval is, hebben we goed nieuws voor jou.

Alcoholvrije cocktails die jou bij de natuur brengen

Seedlip heeft namelijk drie alcoholvrije cocktails klaarstaan die stuk voor stuk heerlijk door de keel gaan. Bovendien geeft Seedlip aan dat je middels deze cocktails één met de natuur wordt. Wat? Jazeker, door het gebruik van kwalitatieve botanische ingrediënten zoals munt, hop, eik en rozemarijn waan jij je bijna letterlijk in de jungle. En voordat jij dat bestempelt als een grote hippie-bedoening: 90% van de mensen noemt een plek in de natuur als plek waar ze écht tot rust komen. Da’s dus maar een kleine 10% kans dat jij daar niet bij hoort, amigo. De feiten liegen er niet om.

, Dry January voorbij? Nee joh, <strong>Dry 2023</strong> met deze natuurlijke alcoholvrije cocktails
Foto: Seedlip

In huis of gewoon aan de bar

Het is trouwens niet heel gek dat Seedlip met zo’n concept op de proppen komt: het bedrijf is namelijk ontstaan in de moestuin van de oprichter, Ben Branson. Hand-in-hand met de natuur bezig zijn is er dus met de paplepel ingegoten. Ben Branson brengt al die wisdom over de nature nu dus over in de vorm van alcoholvrij cocktails. Wij zijn fan.

Zeker als we bedenken dat we de mocktails niet alleen in huis kunnen maken, maar ook gewoon aan de bar kunnen halen. Seedlip heeft er namelijk voor gezorgd dat hun non-alcoholische spirit te proeven is bij Bar Vesper in Amsterdam. Het fijnste daarvan is dat een wandelingetje van nog geen 20 minuten er al voor zorgt dat jouw hersenen en geheugen gestimuleerd worden. En laat het nou net zo zijn dat Bar Vesper op iets minder dan 20 minuutjes lopen van Amsterdam Centraal zit. Wij kunnen onze planning voor aanstaande vrijdag al invullen.

, Dry January voorbij? Nee joh, <strong>Dry 2023</strong> met deze natuurlijke alcoholvrije cocktails
Foto: Seedlip

De drie cocktails waar het om draait

Oké, dus de non-alcoholische cocktails zijn dus in huis en bij de bar te halen. Good to know. Maar het is nog veel beter om te weten wat je precies te wachten staat bij deze cocktails van Seedlip. Allereerst hebben we de zogeheten ‘Fir Fizz’: een cocktail bestaande uit producten als munt, rozemarijn, hop en tijm. Een mooie plek om deze versnapering naar achteren te werken is de Fruittuinen van West, een plek die een beetje symboliek staat voor de verfijnde Fir Fizz.

De tweede cocktail is de ‘Chicha Nogroni’. Deze is geïnspireerd op de eikenboom waar Amsterdam van krioelt, logischerwijs zit er dan ook zeker eik verwerkt in dit drankje. Last but not least is er de Seedlip Ginger Highball – en deze raden we aan om heerlijk thuis te bereiden. Ginger Ale, schijf sinaasappel en een plakje gember als finishing touch en voilà: een heerlijke non-alcoholische cocktail.

Meer weten over de nieuwe non-alcoholische cocktails van Seedlip? Check ’t hier.

LEES OOK
Recept: Don Drapers old fashioned
”I’ll will have an old fashioned.” Zo bestel je een cocktail, als man zijnde. Geen mierzoete pina colada of een bij elkaar geflikkerde long Island ice tea. Nee,…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…