Rooftop Bars Bangkok: dit zijn de vier hipste

Wanneer je in Bangkok bent is het een must om ‘s avonds een rooftop bar te bezoeken. De stad staat bekend om haar rooftop bars en bezit er meer dan welke stad dan ook. Allemaal met een top uitzicht, de beste service en de lekkerste cocktails. Hieronder de vier uitblinkers!

Rooftop Bars Bangkok

Sirocco & Sky Bar

De bekendste en met een hoogte van 250 meter meteen de hoogste rooftop van Bangkok: Sky Bar & restaurant Sirocco. Herken je hem? Dat kan. Sky Bar is decor in de film The Hangover 2 en wordt hierdoor ook wel de Hangover Bar genoemd. Ze hebben zelfs een eigen signature cocktail: de Hangovertini.

Je vindt Sky Bar & Sirocco op de 63e verdieping van hotel Lebua at State Tower. Voor een cocktail betaal je zo’n 18 euro en voor een biertje € 8,50. Dit maakt Sky Bar naast de hoogste en bekendste ook meteen de duurste rooftop bar van Bangkok.

Foto: Sky Bar

Octave Rooftop Bar

Op het dak van het Marriott Hotel in de trendy wijk Thong Lo vind je Octave Rooftop Lounge and Bar. De bar bestaat uit drie verdiepingen en heeft één van de beste uitzichten. Dit komt mede door het 360 degree view maar ook doordat dat het gebouw niet omgeven is door andere hoge gebouwen waardoor je een vrij uitzicht hebt.

De bar bestaat dus uit drie verdiepingen waarvan de eerste verdieping onder meer een restaurant is. Ga je echt voor het uitzicht dan moet je op de tweede of derde verdieping zijn. De tweede verdieping is de balkonbar en dit is een het partydeck. Op de derde verdieping is, uiteraard, het uitzicht het beste. De bar en DJ booth op deze verdieping zijn echte eyecatchers.

Tussen 17.00 uur en 20.00 uur is het bij Octave Rooftop Bar happy hour en geldt de ‘buy 1, get 1 free’ actie. Een cocktail kun je krijgen vanaf € 8,50 en een lokaal biertje kost € 4,50. Schappelijke prijzen dus en ook geldt er in de hele bar geen strikte dresscode.

Foto: Octave Bar and Lounge

Above Eleven

Above Eleven is een rooftop bar op de 33e verdieping van het Fraser Suites Sukhumvit in Bangkok. De bar geeft je door de decoratie met veel bomen, planten en groen het gevoel of je in een stadspark bent.

De rooftop beschikt naast de bar ook over een Peruaans/Japans restaurant. Hier worden typisch Peruaanse gerechten gereserveerd als ceviche en gegrilde spiesjes met lamsvlees en groenten. Op de sushikaart staan de lekkerste sashimi en rolls. In de bar worden meerdere signature cocktails geshaked en ook staat er budgetproof wijn op de wijnkaart.

Foto: Above Eleven

Vertigo & Moon Bar

Door de ongewoon lange en smalle vorm krijg je bij Vertigo Rooftop Bar het gevoel of je op een schip bent. De bar bevindt zich op de 62e verdieping van het Banyan Tree hotel en is al jaren één van de favorieten van Bangkok.

Doordat de bar geen plafond of muren heeft is het uitzicht nog optimaler en lijkt het alsof je in de lucht hangt. Minpunt hiervan is dat van juni tot en met november, wanneer het regenseizoen is, de bar regelmatig gesloten is en alleen de verdieping er onder gebruikt wordt.

De prijzen bij Vertigo & Moon Bar liggen aan de hoge kant. Voor een cocktail betaal je al snel zo’n €15,-. De dresscode is ‘smart casual’ wat betekent geen sneakers, slippers of mouwloze shirts en voor de mannen dus een lange broek.

Foto: Vertigo & Moon Bar
Total
11
Share