Wij waren bij ‘s werelds eerste cocktail escape room

Vorige week was het Amsterdam Cocktail Week, een mooie gelegenheid voor cocktailmerken om zich van hun beste kant te laten zien. Grote merken zoals Bacardi en Bols, maar ook start-ups konden de wereld kennis laten maken met hun product. Door heel Amsterdam zijn door gevorderde barmannen showtjes weggegeven en vrouwen versierd. Wij mochten bij een andere primeur zijn: s’ werelds eerste cocktail escape room.

Union 55

Voordat we als allereerste gasten de escape room soldaat zijn gaan maken, kregen we een cocktail met rum in het fancy Hoxton Hotel voor onze kiezen. We roken het hout waar de rum op heeft gerijpt terwijl de barman zich, terecht, stond druk te maken om ons een plezier te doen. De rum die verwerkt is in de cocktail, is Union 55. Een Nederlands rum-merk die ingrediënten gebruikt waar wij nooit op zouden komen. Denk aan de amandelen uit Californië, cardamom vanuit Guatamala, vanille uit Madagascar, cacao uit Peru en als klap op de vuurpijl mineraalzout uit Añana. Dit organische zout is afkomstig uit een oude zeebodem, die door de hoge zuiverheid en het hoge gehalte aan mineralen zorgen voor een natuurlijke zoetheid.

Escape room

Om kennis te laten maken met het merk, mochten we dus deelnemen aan ‘s werelds eerste cocktail escape room. We werden ontvangen door drie jonge heren, die ons op een ludieke manier alles konden vertellen over de drank. Met al redelijk kleine ogen van de toffe proeverij en cocktail gingen we aan de slag. Er hoefde geen enkele kennis van drank aanwezig te zijn, wilde je de opdrachten vervullen. Toch kregen we het voor elkaar om in plaats van een kwartier, na een halfuur buiten de escape room te staan. Het mocht niet baten, want wij hebben in ieder geval genoten van een goed glas rum tijdens een leuk spelletje raadsel oplossen.

Total
1
Share