De bartender is overbodig met Alchemistbox

Cocktails maken laat je over het algemeen het beste over aan de professionals. Al had je de kennis in huis, dan is het nog verdomd lastig om alle benodigde ingrediënten te vinden. In ieder geval niet in de minimale hoeveelheden waarin jij ze nodig hebt. Of wil je de komende maanden een Moscow Mule als ontbijt?

Maar als je jezelf een tripje naar The Tailor of Pullitzer wilt besparen en zelf aan de slag wilt gaan, dan is dit misschien wel dé oplossing. Met de Alchemistbox ben jij de bartender in huis, want in de box zitten exact de ingrediënten die jij nodig hebt voor een avondje cocktails sippen.

Alchemistbox

Het idee komt van een paar Belgische studenten die een oudejaarsavond wilde doorbrengen omringt door cocktails. Thuis. Maar zonder standaard G&T’s, ze wilden iets speciaals. Ze sloegen heel wat ingrediënten in, maar het eindproduct was het ene mislukte drankje naar de andere. Met een door alcohol doordrenkt stel hersens kwamen ze op het idee om dit een stuk makkelijker aan te kunnen pakken. Een boks waar precies de goede ingrediënten inzitten voor unieke cocktails, plus misschien nog wel belangrijker: de juist hoeveelheden.

Je zit dus niet met een zak gedroogde frambozen te kijken na een avondje bartending.

Vrimibo

Wij besloten dat de vrimibo op de redactie een goed moment was om te kijken wat we ervan konden bakken. De luxe verpakking die vanaf de ochtend al op tafel klaar lag, maakte de ervaring extra interessant. Toen het klokje 15 uur sloeg (ach, het is immers maar één keer vrijdag), stroop onze interim-bartender z’n mouwen op. Binnen no-time stonden er een aantal heerlijke cocktails voor ons klaar. ‘Red Ginger’ is een combinatie van Havn Bangkok Gin, Albatross likeur, Ginger Ale, rode vruchten en droge gember. Bitter, but sweet!

Total
8
Share