6 Cocktails om vandaag te drinken met je vader

Vaderdag moet je natuurlijk goed vieren en daar hoort natuurlijk een lekker drankje bij. Daarom zetten we vandaag vijf heerlijke, mannelijke cocktails voor je op een rij. Zo geniet jij samen met je vader nog meer van deze dag.

5 Mannelijke cocktails om met je pa te drinken

1. Hemingway Daiquiri

De eerste op onze lijst is de Hemingway Daiquiri. Een heerlijke friszure cocktail met een opvallend kleurtje. In het drankje zit onder andere, witte rum, maraschino likeur, limoen en grapefruitsap. Het geheel wordt afgemaakt met een schijfje limoen en een kers. Check het hele recept hier.

2. Ferrari

De Ferrari is misschien wel de meest mannelijke cocktail in de lijst. Hij heeft een bittere smaak en een donkere diep rode kleur. Wat nog beter is, hij is enorm makkelijk te maken. De Ferrari heeft namelijk maar twee ingrediënten, Fernet en Campari. Pak een koud glas, vul het voor 2/3 met ijs. Voeg een gelijke hoeveelheid van de twee dranken toe, roer en wacht ongeveer 30 seconden. Schenk de drank dan over in een koud klas zonder ijs en je Ferrari is klaar! Dat scheelt weer een paar ton.

3. Sin Cyn

Op vaderdag mag de whiskycocktail natuurlijk niet ontbreken. De Sin Cyn is samengesteld uit 12 jaar oude Maccalan Whisky, gecombineerd met Antica Formula en Cynar. Antica Formula is de eerste vermouth ooit gemaakt. Gemaakt van witte wijn met bergkruiden, gedroogde vruchten, vanille, steranijs en sinaasappel. Check hier hoe je de Sin Cyn maakt.

 4. Black Pepper Gibson

Met de Black Pepper Gibson maak je pas echt indruk op je vader. Het enige wat je nodig hebt is de drank en wat garnering. Vul een martiniglas met Karlssons Gold Vodka, neem paar bolletje zwarte peper en een stuk of drie zilveruitjes. Rijg de zilveruitjes aan een prikker en strooi de peperbollen in het drankje en genieten van een heerlijk hartige en toch toch frisse smaak.

5. Summer Session Old Fashioned

Dit heerlijke drankje is bedoeld voor de vaders die zichzelf niet al te serieus nemen. Een lekker fruitige cocktail met citrus, tijm en ‘gewone’ vruchtensiroop. De basis is natuurlijk whisky, een bourbon om precies te zijn. Maar voor het hele recept kijk je hier!

6. BREW 43

Last but not least de Brew 43. De cocktail heeft een licht frisse vanille smaak met een heerlijk licht bittere hop. Die hop is afkomstig uit het deel speciaalbier in het drankje. Verder bestaat de cocktail uit tonic, limoensap, en natuurlijk Licor 43. Het geheel wordt afgemaakt met een flinke hoeveelheid ijs en een limoenschil aan de rand van het glas. Perfect voor de warme zomeravonden! Check het hele recept hier!

 

Total
0
Share