Bob Dylan lanceert eigen whiskeymerk

Food & Drinks

Whiskey en de 76- jarige Nobelprijswinnaar Bob Dylan, gaan al langer samen hand in hand sinds hij zong over het distillatieproces in 1963 genaamd ‘Moonshiner’.  Naast het zingen en componeren had de beste man nog wat tijd over, dus komt hij volgende maand met zijn eigen whiskeymerk.

Heaven’s Door

In de laatste paar jaar hebben artiesten als Pogues en Drake hun naam al op whiskeyflessen mogen zetten. Dit jaar voegt Bob Dylan zich bij hen met zijn eigen merk, genaamd ‘Heavens Door‘, wat natuurlijk een knipoog is naar zijn succesnummer ‘Knockin’ On Heavens Door‘. Daarnaast kan de link gelegd worden met de plek van de productie. De drank zal namelijk gedistilleerd worden in een voormalige kerk in Tennessee. Halleluja!

Bob Dylan’s whiskey

Van een socialistisch georiënteerde protestzanger verwacht je eigenlijk niet meteen dat hij zijn naam zou lenen voor een product, maar Meneer Dylan heeft ervoor gezorgd dat hij bij het hele project nauw betrokken was. Volgens likeur-entrepreneur Marc Bushala was het merk Dylan’s idee. “We hebben hem alleen geholpen met het neerzetten van dat wat hij voor ogen had”. Hij wilt absoluut niet het gezicht van het merk worden of zijn naam in koeienletters op de fles hebben. Wél kan je aan de achterkant van de fles zijn handtekening spotten. Hoeft hij in ieder geval niet al die signeersessies nog af te gaan.

Heaven’s Door introduceert in mei drie verschillende whiskey’s: straight rogge, bourbon en double barrel, elk beoordeeld en goedgekeurd door de zanger zelf. De labels van de drie flessen zijn geïnspireerd op Dylan’s eigen smeedijzeren sculpturen met silhouetten van landelijke iconografie (kraaien, kettingen, wielen). Elke fles kost tussen de 50 tot 80 dollar en kan je gewoon via deze website bestellen.

 

 

Menu
Total
1
Share