Vlieg over het water met dit SS18 jacht!

De Glider Yachts SS18 is weer typisch zo’n geval van een jacht met een futuristisch design waarvan we eerst verwachtten dat het slechts om een concept zou gaan. De SS18 is de eerste in een serie unieke jachten van 18 tot 80 meter lengte van Glider Yachts. Recent is de SS18 succesvol in het water getest en binnenkort zal het jacht aan het grote publiek vertoond worden. Het handelsmerk van SS18 is de unieke vorm van de romp waardoor de boot door het water glijdt.

Super Sport 18

Ach jaar lang heeft het bedrijf zich bezig gehouden met het ontwerp en de ontwikkeling van de SS18. De romp heeft een unieke vorm en is voorzien van een speciale manier van voorstuwing in het water. Het speciale Stability Control System maakt het mogelijk om met de SS18 over zee te varen. Nouja varen, zeg maar vliegen! De SS18 is gemaakt van licht aluminium en wordt aangedreven door vier 270pk Yamaha waterjet-motoren. Het bereikt een topsnelheid van 103 km/uur en is daarmee het snelste jacht ter wereld.

De volgende in de serie van de SS18 is de Hyper Sports 18 en die beloofd een stuk sneller te zijn. Zo zal de Hyper Sports 18 in 3,5 seconden van stilstand tot 60 km/u kunnen komen en een topsnelheid van boven de 170 km/u kunnen bereiken. Voor nu zijn alle ogen nog gericht op de SS18 die tijdens de London On-Water Boat and Yacht Show vertoond zal worden.

Total
0
Share