De Lürssen Apho is een waar 5-sterrenhotel op het water

CREDITS: Guillaume Plisson | Moran Yacht & Ship

Ooit een 5-sterren hotel op het water gezien? Wij ook niet, maar de Lürssen Apho van Moran Yacht & Ship komt akelig dichtbij.

Dit superjacht is misschien wel het dikste jacht dat wij ooit hebben gezien.

Superjacht met heel veel luxueuze bijkomstigheden

En als we zeggen ‘superjacht’, dan is dat eigenlijk nog een understatement. Met haar 115 meter is de Apho eigenlijk meer een drijvend hotel. Niet alleen door haar lengte, maar ook vooral door alle luxueuze bijkomstigheden die er aanwezig zijn binnen het superjacht. Als we ons verplaatsen naar de zogeheten ‘beachclub’, vinden we hier namelijk een spa in mozaïek, behandelkamers met bamboewanden, een sauna, dompelbad, jacuzzi met turquoise mozaïek, Turkse hammam, een waterval op de achtergrond en een zeeterras. En dat alleen al aan de achterkant. De Apho staat dus eigenlijk synoniem voor ongekende luxe.

Apho, <strong>De Lürssen Apho</strong> is een waar 5-sterrenhotel op het water
Foto: Guillaume Plisson | Moran Yacht & Ship

Indrukwekkende faciliteiten van de Apho

Bedenk er dan nog eens bij dat er vier zwembaden op het jacht zitten, een eigenaarssuite en een van de meest indrukwekkende fitnessruimtes die je ooit op een jacht hebt gezien. Wanneer we ons naar de voorkant verplaatsen komen we in een ware IMAX Dolby bioscoop met LED-sterren in het plafond, gewoon omdat het kan. Eenmaal op het hoofddek aangekomen is er een eetruimte voor 22 personen met twee balkons die om door een ringetje te halen zijn. In de salon naast de eetruimte staat een vleugelpiano die bij menig mens niet in de woonkamer past en als kers op de taart is er een glazen gang waar je de machinekamer kan bewonderen. In totaal is er plek voor 16 chartergasten en 24 bemanningsleden.

Apho, <strong>De Lürssen Apho</strong> is een waar 5-sterrenhotel op het water
Foto: Guillaume Plisson | Moran Yacht & Ship

Chinese invloeden in de Apho

Tja, dat verklaart dan ook meteen waarom de Apho afgelopen jaar voor 330 miljoen verkocht is. Na de verkoop is de Apho trouwens omgedoopt tot ‘Lady Jorgia’, maar wij houden voor het gemak even de originele naam aan. Vinden we trouwens ook een passendere naam, aangezien Apho in het Chinees staat voor grootmoeder en dit toch wel echt de grootmoeder van alle jachten is. En niet alleen in de naam komen Chinese invloeden terug, ook in het design vinden we de Chinese cultuur terug. Zo zien we zachte pastelroze en saliegroene kleuren die gecombineerd worden met goud en wit marmer. Ook spotten we vliegende flamingo’s, rode esdoorns, zijdebehang, gedetailleerde inlegwerkjes and so on. Genoeg geluld, check hier de foto’s.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…