Dit superjacht der superjachten vliegt met 140 km/u over water

CREDITS: Lazzarini Press Room

Een jacht is sowieso al voor de superrijken onder ons. Als er een nieuwsbericht de wereld ingaat, dan zijn de koppen meestal ‘Het megajacht van Jeff Bezos is bijna gereed’ of ‘Waarom de superrijken een Nederlands superjacht willen’. 

Lazzarini Plectrum

Maar, zoals dat in elke tak van sport gebeurt, is er áltijd een baas boven baas. Deze keer is de baas een Italiaan – en gaat bij de naam Plectrum. Een 74 meter lang jacht dat zichzelf bij 15 knopen met draagvleugels uit het water kan liften. Whatttt?

Lazzarini Plectrum
Foto: Lazzarini Press Room

Extreem snel

Jup, daar is niets aan gelogen. Lazzarini Design is het gelukt om het superjacht als het ware te laten vliegen over het water. Althans, op beeld want meneer Lazzarini bespeelt de wereld als design studio – bekend van bijvoorbeeld zijn schildpadjacht. Het concept Plectrum zou in de praktijk worden aangedreven door drie waterstofmotoren die per stuk 5000 pk afleveren.

Het design is geïnspireerd op de zeilboten van de laatste Prada’s 2023 America’s sailing cup. Dat slicke design, het gebruik van lichtgewicht carbon en de USP van het vliegen boven water, zorgt ervoor dat de Plectrum een topsnelheid van 75 knopen. Oftewel: 138,9 km/u. Wat écht extreem snel is voor een jacht van 243 voet/74 meter.

Lazzarini Plectrum
Foto: Lazzarini Press Room

Extraatjes

Natuurlijk komt een beestje als Plectrum niet zonder helikopterlandingsplaats, een garage voor je supercar en een zwembad op het dek. Aan alles heeft Lazzarini weer gedacht. Extra detail: de helikopter kan landen op het dek, maar daarna ook nog met een lift in de boot zakken. Tja, je moet toch echt wat extra’s bieden in deze tijden… Daarnaast behoort het interieur tot de categorie strakker dan strak. Terug te zien in alle spaces én in de zes slaapkamers.

Goed, dan tijd voor het prijskaartje. Jup, dat wordt natuurlijk even slikken: er hangt namelijk een kaartje aan van $87.000.000. Schoon aan de vissershaak. Al zijn we er niet door verbaasd, hoor.

Foto’s: Lazzarini Press Room