Frauscher x Porsche 850 Fantom Air: een Macan op het water

Een Porsche voor de deur blijft voor ons nog altijd een bucketlist-dingetje. Maar een Porsche in het water? Ja, dan is het leven compleet uitgespeeld natuurlijk.

De nieuwe samenwerking tussen Frauscher Shipyard x Porsche maakt zelfs van onze stoutste dromen nog werkelijkheid.

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air

Eerder dit jaar kwam de aankondiging al dat de twee merken de handen ineensloegen en een sportief bootje op het water zouden brengen. Met de komst van het eerste productiemodel is het moment nu eindelijk daar. De Porsche 850 Fantom Air is eigenlijk een speedboot-versie van de toekomstige elektrische Porsche Macan, aangezien de boot met exact dezelfde aandrijflijn is uitgerust. Hierdoor heeft de Porsche 850 Fantom Air een piekvermogen van 400 kW en een accupakket van 100 kWh. Met dit piekvermogen krijg je het in de Sport Plus-modus voor elkaar om een snelheid van 85 km/u te bereiken.

Porsche, <strong>Frauscher x Porsche 850 Fantom Air:</strong> een Macan op het water
Foto: Porsche

Genoeg vaarplezier voor de oplader er weer in moet

Dat is natuurlijk leuk, alleen is de accu van de 850 Fantom Air dan wel weer vrij snel leeg. De beste snelheid om te cruisen is volgens de twee merken 41 km/u, aangezien je hier het verst mee komt. Een gecombineerde vaarstijl tussen langzaam en snel maakt een ritje van twee tot vier uur zeker mogelijk volgens de merken zelf. Ze durven zelfs zo ver te gaan dat de elektrische versie beter is dan zijn broertje met een ‘normale’ motor erin. Gewaagde uitspraken natuurlijk, maar Porsche kennende is daar niks aan gelogen.

Porsche, <strong>Frauscher x Porsche 850 Fantom Air:</strong> een Macan op het water
Foto: Porsche

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air ook een parel voor het oog

De prestaties zijn dus aanwezig, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Gelukkig komt de Frauscher x Porsche 850 Fantom Air met een elegante uitstraling die alle luxe biedt die je op een speedboot van Porsche verwacht. Met een high-end audiosysteem, mogelijkheid voor WiFi- en Bluetooth verbinding, een 12 inch multi-infotainmentscherm en keuze uit een grote variatie van beschikbare kleuren ben je met deze speedboot helemaal het mannetje op het water. Check hieronder nog even de heerlijke plaatjes van de nieuwe speedboot.