Nederlandse Zeelander 7 is cultureel erfgoed op ’t water

CREDITS: Guillaume Plisson

For admirers of extraordinary. Dat is exact voor wie Zeelander Yachts bestaat. En met de ‘Zeelander 7‘, doen ze hun slogan eer aan.

Zeelander 7 brengt tijdloos en klassiek ontwerp

Onze landgenoten hebben met dit jacht namelijk een waar drijvend kunstwerk ontworpen. Het jacht, dat eerst Z27 vanwege de totale lengte, is de broer van de Zeelander 5 en 6, die ook allebei dezelfde typerende esthetiek tonen. En die esthetiek bestaat uit weelderige en ronde vormingen. Tja, dan snappen wij ook wel dat ‘ie er zo fijntjes uitziet. Het model is, volledig terecht, het vlaggenschip van de lijn en kende zijn lancering in 2019. Sindsdien profileert de Zeelander 7 zich op elk water als jaloersmakend jacht.

Zeelander 7, Nederlandse <strong>Zeelander 7</strong> is cultureel erfgoed op &#8217;t water
Foto: Guillaume Plisson

Luxueuze van buiten en van binnen

Door de imposante romp met hoge boeg en vloeiende lijnen, weet je meteen dat je te maken hebt met the real deal. En als je naar binnen verhuist, verandert dat verhaal niet. De Zeelander 7 ademt luxe, met een high-end keuken, Chesterfield-achtige stoelen en banken, een hydraulische hoog-laag tafel en een adembenemende lounge- en eetruimte. Alle materialen zijn van eersteklas kwaliteit en zijn bovendien strak en kundig afgewerkt. Vakmanschap, dat is het juiste woord voor de Zeelander 7.

Foto’s: Guillaume Plisson

Ideaal vakantieoord in de zomer

Verder zijn er nog heel wat royale slaapkamers aanwezig, met een master suite van jewelste en twee gastenhutten die er ook zeker mogen zijn. De master suite is te vinden aan de voorkant van het schip en heeft een kingsize eilandbed, een leeshoek, bureau en een kolossale badkamer ensuite. En reken er maar op dat je lekker kan slapen in die kamer: één van de belangrijkste kenmerken van de Zeelander 7, is de fluisterstille werking van het jacht. Het merk dat – hoewel de naam anders doet vermoeden – uit de buurt van Rotterdam komt, heeft het voor elkaar gekregen om een achtergrondgeluid van maximaal 72 dB te beloven.

Details van de Zeelander 7 

En dat is best wel een prestatie, aangezien er drie linke Volvo Penta-IPS aandrijvingen op het schip aanwezig zijn met motoren die 725 tot 1000 pk produceren. De topsnelheid ligt op 40 knopen, wat neerkomt op 74 kilometer per uur. Wanneer je met een kruissnelheid van 48 kilometer per uur vaart, heb je een actieradius van 965 kilometer. Daar kan je dus best een eindje mee onderweg.