Je eigen superjacht, maar dan makkelijker (en goedkoper)

CREDITS: Oliver Sjöström

Grote kans dat je er wel eens over gedroomd hebt: je eigen superjacht in de haven hebben liggen. Een prachtig, groot, luxueus jacht, dat helemaal van jou is. Kunnen varen wanneer je wil, lekker flaneren langs prachtige baaitjes op Ibiza. Prosecco’tje erbij, personeel dat je af en toe wat te eten komt brengen. Gewoon de hele Wolf of Wall Street-package. Maar aangezien de kosten van een jacht zó ontiegelijk hoog zijn, is er maar een zeer klein percentage van de samenleving dat het zich daadwerkelijk kan veroorloven om rond varen in een superjacht. Of ja, tot nu toe dan. Want Dream Yacht’s gedeeltelijke eigendomprogramma zou hier wel eens verandering in kunnen brengen.

Een ‘goedkopere’ manier om een superjacht te bezitten

Zelfs zonder een verpeste jeugd met gouden paplepels, nanny’s en een flink fortuin van vaders en moeders op je spaarrekening, was het voorheen voor de meesten onmogelijk om te eindigen met een jacht onder je bips. Toch zou je nu, op termijn en na alsnog flink een tijdje sparen, toch een jacht kunnen bezitten.

Het is namelijk een stuk toegankelijker door een nieuw gedeeltelijk eigendomprogramma dat Dream Yacht’s heeft opgezet. Met dit programma hoef je namelijk niet meer de volle mep te betalen voor je eigen jacht. Dit kan tegenwoordig namelijk met maar liefst 75% korting (!).  En zonder extra verdere operatiekosten. Dream Yacht regelt namelijk de rest: van onderhoud tot verzekering.

Jacht met gedeeld eigendom

Natuurlijk is er wel een catch. De 75% korting is er namelijk doordat er samen met jou nog drie andere eigenaren zijn. In totaal krijgen jullie per persoon zo’n twaalf weken vaartijd in een jaar. Maar uit onderzoek blijkt dat dit behoorlijk veel is voor een jacht. Échte jachteigenaren zitten er over het algemeen niet vaker op dan dit.

Dus gezien het feit dat je waarschijnlijk maar een paar dagen per maand op dat ding doorbrengt, is dit best aantrekkelijk! Daarnaast kun je jezelf voor een periode van maximaal 60 maanden inschrijven, hierna wordt de jacht verkocht en krijg je je 25% weer terug. Jachtmerken die meedoen aan deze actie zijn merken als Beneteau, Jeanneau, Dufour, Lagoon en Catana.

Een stuk minder gecompliceerd dan zelf een jacht kopen is het wel. Het programma regelt namelijk alles voor je. Voor het geld dat je betaald kun je dan ook gewoon volop genieten van de tijd dat het superjacht voor jou is. Zo zou het bedrijf er ook voor zorgen dat je winst zou behalen wanneer de boot verkocht wordt na 60 maanden. Het is natuurlijk niet 100% je eigen jacht te noemen, maar een prima tussenoplossing wanneer het al lange tijd een droom van je is. Nog steeds erg aan de prijs natuurlijk, maar minder onbetaalbaar is het wel!

Foto: Nikldn
Total
0
Share