Bucketlist: helikopter skien vanaf een jacht in Groenland

Toe aan een beetje spanning en sensatie? Als je gaat helikopter skiën vanaf een jacht in Groenland krijg je hier een flinke dosis van. Deze outdoor activiteit hebben wij in elk geval nog niet voorbij zien komen, maar het klinkt erg impressive. Eerst cruisen op het water met een top uitzicht en vervolgens sneeuwhappen op de piste. It’s amazing.

Bij de echte poederbazen onder ons begint het waarschijnlijk al te kriebelen. Menig waterrat zal ook erg enthousiast worden van dit tripje. Echter is het wel cruciaal als je beiden kan waarderen, want de combinatie is juist het tofst. Reddingsvesten, snorkels, skies en mutsjes paraat, want helikopter skiën staat vanaf vandaag sowieso op je bucketlist.

Helicopter-skien

 

Helikopter skiën in Groenland

Overnachten op een luxe jacht en vervolgens met je neus vol de poeder in duiken. Het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar we moeten er toch aan geloven. In het kleine dorpje Kangaamiut in Groenland is dit sprookje namelijk werkelijkheid en kan je dus flink op avontuur. Vanaf de jacht wordt je opgehaald met een helikopter, die je vervolgens bovenaan de berg dropt. Vanaf hier is alle verse sneeuw helemaal voor jou en kan je je volledig uitleven. Doordat de locals van Kangaamiut op kleine afstand wonen van de jacht is er een mooi concept tot leven gekomen. Er worden in het dorpje namelijk huizen gehuurd van een aantal families, waar je in de avond naartoe kan voor een home made maaltijd. Die zul je wel nodig hebben na alle inspanning in de poeier.

Prijzen

Dit grapje kost natuurlijk flink wat knaken, maar je krijgt er een heleboel voor terug. Voor €9900,- heb je de full package, waar vervoer en het all inclusive hotel al bij inbegrepen zit. De heli staat maar liefst zes uur tot je beschikking om op en neer te vliegen. Toch liever minder poeder in je bakkes? Voor €8800,- heb hetzelfde als in de full package, alleen twee uur minder helicopter time. Maar hey, sommige mensen hebben het na vier uur sneeuwpret ook wel weer gezien. Mocht je toch langer willen blijven kan je voor €3200,- per uur nog langer van het feestje genieten. Meer sneeuwpret, meer beter!

 

 

Total
5
Share