Verschillen bij breakups tussen mannen en vrouwen

Er zijn veel verschillen bij breakups tussen mannen en vrouwen, want iedereen dealt er op een andere manier mee. We kennen alle memes wel waar de verschillen in terug te vinden zijn. Leuk en aardig, maar wat zijn nou de bewezen verschillen?

Als we social media moeten geloven gaan mannen meestal niet met hun vrienden op de bank een film kijken met ijs en een potje janken. Tegelijkertijd stappen vrouwen meestal niet gelijk de kroeg in om iemand in bed te krijgen. Tijd om wat bewezen feitjes op een rij te zetten.

bierhipster

Verschillen bij breakups

Binghamton University besloot gegronde feiten te onderzoeken in de verschillen bij break-ups tussen mannen en vrouwen. Met een panel van 5,705 deelnemers uit 96 verschillende landen, was er veel vergelijkingsmateriaal. Er werd gevraagd om de fysieke en emotionele pijn na een breakup te raten tussen de één en de tien. Hierbij zijn de mensen die één raten ijskoud en voelen geen pijn, tegenover mensen die heel veel pijn ervaren.

Uit het onderzoek bleek dat vrouwen veel meer fysieke en emotionele pijn ervaren als een relatie uitgaat. Emotionele angst hebben vrouwen gemiddeld een 6.84 gegeven. Tegelijkertijd was dit bij mannen gemiddeld 6.58. Fysieke pijn ervaren vrouwen gemiddeld 4.21, terwijl dit bij mannen 3.75 is. Mannen kunnen dus wel tegen een stootje, of toch niet? Het blijkt namelijk dat vrouwen er emotioneel sterker uit komen en dat mannen nooit volledig herstellen.

Risico voor vrouwen

Graig Morris, wetenschappelijk medewerker en hoofdauteur bij Binghamton University, heeft tijdens dit onderzoek zijn pijlen gericht op biologie. Volgens hem hebben vrouwen meer te verliezen als ze met de verkeerde vent hebben gedate. Vrouwen hebben namelijk ook eierstokken waar ze rekening mee moeten houden. Als ze eenmaal de juiste partner hebben gevonden beginnen die eierstokken te rammelen en staat er meer op het spel.

verschillen bij breakups

Risico voor mannen

Mannen schijnen de aandacht van een vrouw krijgen erg belangrijk te vinden. Een soort missie dus, waarbij een man bij elke opgave punten scoort. Bij mannen is het daarom ook in eerste instantie minder pijnlijk dan bij vrouwen. Na een tijd komt het besef bij mannen dat ze weer opnieuw moeten strijden voor de aandacht van een vrouw. Meestal is dit om te vervangen wat ze kwijt zijn geraakt, maar vaak beseffen ze ook dat dit niet te vervangen valt. Het duurt alleen wat langer.

Long term

Volgens meneer Morris ervaren de meeste mensen vóór hun 30ste gemiddeld drie breakups, waarvan één funest is. Met funest bedoelen we banen kwijtraken, stoppen met school en een slechtere kwaliteit van leven. Volgens Morris kunnen we beter inspelen op een breakup als we de effecten ervan snappen en begrijpen.

verschillen-breakups-2

Total
0
Share