De verborgen talenten van topsporters

CREDITS: Bigstock

Lionel Messi als sterspeler van de NBA? Hmm, nee dat zien we niet echt voor ons. Michael van Gerwen op de 100-meter sprint dan? Ook niet helemaal.

En toch is het helemaal niet zo’n gek idee om te bedenken dat de topsporters van tegenwoordig, ook ergens anders een superster in konden zijn.

Dit zijn de verborgen talenten van beroemde topsporters

Neem bijvoorbeeld eens het verhaal van Max Verstappen: op zijn vierde maakte hij al zijn debuut in de autosport op de kartbaan in Strijen. Sindsdien is hij elke dag opgeleid tot F1-coureur met zijn vader als mentor. Maar wat als Max op zijn vijfde besloot dat hij karten toch niks vond en opeens pianoles aan zijn vader vroeg? Misschien was Max dan wel het hedendaagse equivalent van Mozart geweest. We noemen maar wat hè. Omdat zij daar de kans niet voor krijgen, zetten wij de verborgen talenten van verschillende beroemde topsporters maar eens in het zonnetje.

Charles Leclerc als componist

Oké, het is misschien geen Mozart, maar Leclerc beheerst naast F1-pedalen ook de pianotoetsen als geen ander. Tijdens de corona-pandemie heeft de Monegask een piano aangeschaft en is hij al snel gestart met lessen om zich te ontwikkelen als pianist. Met verve, trouwens. De coureur heeft ondertussen een kleine 400.000 luisteraars per maand op zijn Spotify en miljoenen streams op zijn composities.

Max Verstappen en zijn passie voor FIFA

Hebben we hem hoor. Onze Nederlandse trots binnen de F1-industrie. En ook binnen de FIFA-industrie, want Max Verstappen is ook op het gebied van voetbal-videogames bijzonder getalenteerd. In 2018 stond Verstappen zelfs op de 31e plek van de wereldranglijst binnen de gamemodus FIFA Ultimate Team. En menig FIFA-fanaat onder ons weet hoeveel bloed, zweet en kapotte controllers zoiets kost. Ook Christian Horner verklapte een tijd geleden nog dat Verstappen voorafgaand aan het weekend van Austin in 2021 een kleine 14 uur had besteed aan FIFA. Maakte voor de race verder weinig uit, want hij kwam ook dat weekend weer binnen op numero uno.

Verstappen is overigens niet de enige sporter die goed met een controller overweg kan, check dit onderzoek maar eens.

Steve Nash van het voetbalveld tot het basketbalveld

De eerste Canadees die zich ooit mocht kronen als MVP van de NBA: Steve Nash. Een ware legende op het basketbalveld, maar in principe had hij dat ook kunnen zijn op het voetbalveld. De voormalige speler van de Suns, Mavericks en de Lakers groeide namelijk op als voetbalspeler en was een grote supporter van Tottenham Hotspur. Volgens eigen zeggen kon hij zelfs op professioneel niveau spelen, maar de liefde voor het basketbalveld won het van het voetballen. Een opluchting voor zijn fans.

Jules Koundé als fashiontalent

Binnen de voetbalindustrie hebben genoeg gasten bewezen een oog voor fashion te hebben. En Jules Koundé had wat ons betreft net zo goed een revolutionaire ontwerper kunnen zijn. De modekoning van het voetbal, zo mogen we deze Fransman ook wel noemen. Met zijn fits gaat hij van hij vintage jeans gecombineerd met een high-end blazer van Gucci tot full-denim looks met een beret en een Versace-zonnebril.

Shaquille O’Neal als politieagent

Als je een keertje kijkt naar Shaquille O’Neal, verrek je ten eerste je nek, en ten tweede zou je denken dat je te maken hebt met de beste bodyguard ter wereld. En in principe is dat helemaal geen gek idee. De basketballegende is namelijk al een aantal jaren betrokken binnen de handhaving. In 2000 werd O’Neal voor het eerst reservepolitieagent in Los Angeles en na zijn overstap richting Miami Heat, werd hij ook in Miami een reservepolitieagent. Eén ding is zeker: met O’Neal achter je aan luistert iedereen naar de politie.

Theo Walcott: kinderboekenschrijver

Een van de snelste spelers die wij ooit hebben gezien: Theo Walcott. En blijkbaar is hij niet alleen snel met de bal, maar ook met het tikken van kinderverhalen. De ex-speler van Arsenal heeft een oprechte passie voor het vertellen van verhalen en gelooft in de kracht van literatuur om de jeugd op een positieve manier te beïnvloeden. Ondertussen heeft Walcott al vier kinderboeken gepubliceerd, waarin hij inzichten en inspiratie biedt voor de jeugdige lezer.

Source:
Bigstock