Jackson Irvine is niet je doorsnee-voetballer

CREDITS: IG @jacksonirvine_

Voetballers komen in types.

Je hebt de linksbuiten die huilt wanneer het shirt met nummer-7 al in gebruik is, de rechtsback die liever als linksbuiten had gespeeld en de nummer zes waar ‘motoriek’ niet in het woordenboek voorkomt.

Jackson Irvine glijdt alle stereotypes van zich af

Zo is er eigenlijk aan elke positie in het voetbal wel een stereotype aan te knopen. Behalve de centrale middenvelder van St. Pauli, Jackson Irvine. Alle stereotypes die we in de voetbalwereld kennen, glijdt hij van zich af. Een blik op zijn zorgvuldig samengestelde feed bevestigt dat: naast de foto’s van Irvine in actie voor St. Pauli, geeft hij ook inzicht in zijn cultuur, lifestyle en extravagante kledingstijl. Noem ons één andere voetballer die met dezelfde outfit als onderstaande zou pronken op zijn Instagram.

Jackson Irvine is een multi-inzetbaar talent

Je zou eerder verwachten dat er een kledingontwerper of een drummist achter Irvine schuilt. En dat laatste is trouwens nog helemaal niet zo’n gekke gedachte, aangezien de hipsterkoning van de voetbalwereld sinds zijn vierde al gitaar speelt en in verschillende bands heeft gespeeld. Ook via Instagram deelt hij zijn gitaarskills met enige regelmaat, al is hij zelf wat minder uitgesproken over zijn multi-inzetbare talenten. ‘This is me butchering one of my favourite songs‘.

Uitgesproken op het veld, en daarbuiten

Naast zijn extravagante kledingstijl en zijn multi-talenten, laat Jackson Irvine ook van zich horen als activist. Het is misschien wel de meest uitgesproken voetballer op het moment. Tijdens het wereldkampioenschap was hij een belangrijke pion van de Socceroos met hun publieke boodschap over de rechten van migrantenarbeiders en discriminatie van de LGBTQ+-gemeenschap in Qatar. Ook is hij absoluut niet terughoudend geweest in het uiten van zijn mening over veel van de controverses rondom de stereotypes van voetbal. Absoluut niet je doorsnee-voetballer dus.