Wat doe je als je date niks zegt?

Zit je dan, in alle rust op de wc en omringt door stilte waardoor je extra de focus kan leggen op het swipen. En daar is ze dan, jouw droomvrouw. Naar rechts met dat profiel en…. JAWEL, jullie hebben een match. Tijd om wat casanova lines haar kant op te gooien en kijken hoe ze hierop anticipeert. Geen Tinder struggle te gek voor jou.

Na een paar interessante en goed doordachte zinnen over en weer weet je het zeker: dit is een leuke, spontane meid. Tijd om voor de punchline te gaan en haar mee op date te vragen. Wetende dat er Tinderrisico’s vast kunnen zitten aan dit gevaarlijke spelletje, maar je hebt er natuurlijk het volste vertrouwen in. Echter voor je het weet wordt je Tindernachtmerrie werkelijkheid en zit je tegenover een meid die stiller is dan de boeken in de bibliotheek. Houston, we have a Tinder problem.

Tinder-struggle-2

Tinder struggle

Oké, het is niet het eind van de wereld. Je zit deze even uit en daarna hoeven jullie elkaar nooit meer te spreken. Of toch wel? Je kan er ook voor zorgen dat jouw waardevolle tijd nuttig wordt besteed en er het beste van proberen te maken. Jij zal niet lijden onder de Tinder struggle waar iedereen jou altijd voor waarschuwt. You’ve got this. Zo ga je om met de ongemakkelijke stiltes met je introverte date.

Luister

Spontaniteit wordt als zeer positief gezien door velen. Maar niet door iedereen. Jouw introverte date zal spontaniteit ook kunnen ervaren als overwhelming. Daarom kan je de ongemakkelijke stilte ook gebruiken om goed na te denken over een interessante vraag die je haar kan stellen. Meestal bij spontane mensen werkt het zo dat ze nadenken terwijl ze praten, waardoor ze de ander buiten spel neerzetten. Geef die meid ook even de spotlight.

De stilte benadrukken

Sarcasme is vrijwel de sleutel tot alles. In plaats van ongemakkelijk om je heen te kijken, kan je de stilte ook erkennen. Een soepele sarcastische opmerking kan altijd de awkwardness verlichten. Je kan altijd iets in het gesprek mikken als “dusss, wat is je lievelingskleur” of “ja, dit wordt gezellig”. Gegarandeerd succes. Tenzij je introverte date ook geen bal van sarcasme snapt. Dan moet je gewoon wat geld op tafel neerleggen en rustig het pand verlaten.

Tinder-struggle-2

De bal bij haar neerleggen

Als je merkt dat jij telkens de stilte moet verbreken, is het misschien een idee om de bal bij haar neer te leggen. Zet haar ook maar even aan het werk. Zij voelt dan wat meer de druk om het gesprek te redden. Het schijnt dat men onder druk beter presteert. Goed moment om dat even uit te testen.

De juiste setting

Bij Tinderdates is de afspraak al snel ‘een drankje doen’. Leuk en al, maar hier krijgt niemand het warm van. Uiteten op een eerste date is ook geen aanrader. Maar wat dan wel? Kies voor een leuke kroeg waar je ook kan poolen of juist een plek met een living room setting. Je kan ook altijd kiezen voor een klein festivalletje, zoals bijvoorbeeld een food truck festival. Dan heb je genoeg prikkels, waardoor de gespreksstof vanzelf uit je mouw rolt.

Stilte of spanning?

Een stilte hoeft niet altijd negatief te zijn en kan je juist in jouw voordeel gebruiken. Je kan ook even de tijd nemen om goed naar haar te kijken. Oogcontact zal de aantrekkingskracht hoogstwaarschijnlijk versterken en dat zal zij ook zeker aanvoelen. Tenzij je haar creepy aanstaart en het haar het gevoel geeft alsof je haar straks ergens de bosjes in trekt. Dat moeten we ook niet hebben hè.

Mocht dat allemaal niet werken, dan hoop ik dat je een powerbank bij hebt, want dan kan het lange avond gaan worden. Of het een goed idee is om direct weer Tinder aan te slingeren? Mwa, misschien zou ik daar even mee wachten…

Tinder-struggle

 

Total
1
Share