15 adembenemende eilanden in Europa die je waarschijnlijk niet eens kent

Wanneer je aan eilanden denkt beland je al snel op een parelwit strand in Azië of de Caribische Zee. Wat veel mensen niet weten is dat Europa ook heel wat pareltjes heeft om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te genieten van de prachtige natuur. Laten we een kijkje nemen op 15 adembenemende eilanden in Europa waar je geweest moet zijn.

15 Adembenemende eilanden in Europa

Juist, Duitsland

Juist, bij de locals ook wel bekend als ‘Toverland’, heeft een 17 kilometer lang zandstrand en grenst aan zowel de Waddenzee als de Noordzee. In deze oase kun je helemaal tot rust komen en genieten van eindeloze strandwandelingen. Lopen zul je hier sowieso veel doen, aangezien auto’s verboden zijn op dit eiland.

Credits: Regenwolke0

Saaremaa, Estland

De letterlijke vertaling van Saaremaa Island is ‘eiland land’ en is het één na grootste eiland van de Oostzee. Met een oppervlakte van bijna 2700 km2 is het eiland ongeveer even groot als Luxemburg en is het bezaaid met bosgebieden, windmolens en vuurtorens. Daarnaast zijn er tegenwoordig tal van resorts met bijbehorende spa’s, sauna’s en zwembaden.

Mljet, Kroatië

Mljet is een eiland dat aan de kust van Kroatië ligt en hoort tot één van de mooiste eilanden van de Adriatische zee. Een overvloed aan bosgebieden, velden en wijngaarden geeft deze plek haar rustieke en klassieke charme. Aan de westkant van het eiland kun je het Mljet National Park met een enorm scala aan flora en fauna vinden. Dit eiland biedt de perfecte ontsnapping aan het drukke stadse leven en het is er bijna altijd mooi weer, ook belangrijk!

Credits: ivanbagic

Colonsay, Schotland

Colonsay Island is zo’n 16 kilometer lang en ongeveer 3 kilometer breed en is enkel en alleen te bereik met de veerboot, die vanaf het vasteland vertrekt. Het eiland heeft slechts 135 inwoners en is voorzien van een school, één hotel, twee kerken, een supermarkt, een postkantoor en een golfbaan met 18-holes. A man’s got to golf, toch? Ook heeft het eiland een enorme biodiversiteit, prachtige afgelegen stranden en de voor Schotland zo herkenbare klif partijen. Als je van ruige natuur houdt, is dit echt een aanrader.

Formentera, Spanje

Ook Formentera staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is werkelijk een lust voor het oog. Dit eiland ligt ongeveer 7 km ten zuiden van het partyeiland Ibiza en is met haar strakblauwe lucht, kristalhelder water en witte zandstranden de bestemming om even een break te nemen van het gefeest.

Credits: SorsiO

Graciosa, Canarische eilanden

Gelegen in het noordelijkste puntje van Lanzarote, is Graciosa een klein maar belangrijk deel van de Canarische Eilanden. Het eiland wordt door El Rio, een kleine strook water gescheiden van Lanzarote en is een populaire toeristische attractie. En hoewel het eiland maar 500 inwoners heeft, is het voorzien van de meest moderne faciliteiten voor een comfortabel verblijf.

Credits: lapping

Faial, Portugal

Het Portugese eiland Faial is een vredige vakantiebestemming weg van de drukte in de stad. Het eiland werd ontdekt in de 18de eeuw en heeft in die tijd als toegangspoort tot de grote steden aan de Atlantische Oceaan gediend. De 108 km lange strook land wordt bewoond door ongeveer 15,000 inwoners en staat door de vele blauw geverfde huizen ook wel bekend als Blue Island. Het eiland heeft een onwerkelijke zonsop- en ondergang en spectaculaire uitzichten. Ideaal om samen met het vrouwtje lekker romantisch te doen.

Credits: Faial

Træna, Noorwegen

Dit eiland is misschien wel het meest geïsoleerde eiland langs de kust van Noorwegen. Met de enorme majestueuze bergtoppen en ruige natuur voel je jezelf meteen een Viking. Træna is één van de vier eilanden langs de kust van Noorwegen die ook bewoonbaar is. Vanaf eind mei kun je zes6 weken lang genieten van de middernachtzon die dan zichtbaar is.

Alderney, Groot-Brittannië

Alderney is een eiland dat 15 kilometer voor de Franse kust ligt en is met helder weer vanuit Normandië te zien. Het piepkleine eiland mag dan maar 14 km2 groot zijn, toch is Alderney elk jaar gastheer van een aantal grote culturele evenementen en festivals. Op dit rustieke eiland is dus altijd wel iets te doen.

Credits: herb1979

Inishmore, Ierland

Inishmore is het grootste en meest populaire eiland van de drie Aran Eilanden en is een prachtige mix van Christelijk en Heidense culturen. Inishmore heeft een ruige zee en een rotsachtige kust dat de natuur in haar puurste vorm laat zien. Als je het authentieke Ierse leven wilt ervaren, moet dit eiland op je lijstje staan.

Credits: Martinez_miguel

Stromboli, Italië

De naam Stromboli is een grove vertaling van ‘Spinning Top’ en is natuurlijk afgeleid van ’s werelds actiefste vulkaan die het eiland rijk is. Het kleine dorp aan de rand van het eiland is compleet geïsoleerd van het vasteland maar is van alle gemakken voorzien.

Credits: Rufus2601

Belle-ile-en-Mer, Frankrijk

Dit eiland doet zijn naam eer aan. Letterlijk vertaald betekent Belle-ile-en-Mer namelijk ‘mooi eiland aan zee’ en niets is minder waar. Vanaf de twee grote havens Palasis en Sauzon heb je een adembenemend uitzicht over de ruige Atlantische zee en kun je op een heldere dag de dorpjes op het vasteland van Frankrijk bekijken. Het eiland is in 45 minuten te bereiken met de veerboot vanaf Quiberon.

Credits: Pixabay

Gozo, Malta

Het eiland Gozo ligt ten noordwesten van Malta en is met haar forten, kerken en tempels de ideale bestemming voor de culturele toerist. Ook de avontuurlijke toerist komt hier volop aan zijn trekken door de ruige natuur en een aantal van de beste duikplekken ter wereld. Het eiland is 67 km2 groot en telt ongeveer 33,000 inwoners.

Credits: Waldomiguez

Mykines, Faeroër Eilanden

De Faeröer Eilanden zijn natuurlijk van zichzelf al mooi en dit is bij het eiland Mykines ook het geval. Het is het meest westelijke eiland van de 18 eilanden die tot de Faeröer horen en het gelijknamige Mykenis is met 20 inwoners het enige dorpje van het eiland. In de zomer ligt dit aantal behoorlijk hoger door de mensen die hier oorspronkelijk vandaan komen er de zomer doorbrengen. Er zijn geen verharde wegen en de enige manier om van A naar B te komen is via boot of helikopter.

Hydra, Griekenland

Hydra is een Grieks eiland in het noorden van de Egeïsche Zee en ligt niet ver van de hoofdstad Athene. Het eiland doet er alles aan om zo milieuvriendelijk te leven en doen dit bijvoorbeeld door het verbieden van auto’s, scooters en motorfietsen. Hoe bewegen ze zich dan over het eiland hoor ik je al denken. Paard-en-wagen is hier nog steeds een erg populair vervoersmiddel. Hydra is een chique vakantiebestemming en erg in trek bij beroemdheden, sta er dus niet gek van te kijken wanneer je jouw favoriete acteur tegen het lijf loopt.

Source :

HotelyouwantESSENTIALS